Doof na middenoorontsteking

  • #1

    Een kleine vier weken terug kreeg ik opeens heftige pijn in m’n linker oor.
    Met wat paracetamol naar bed, gaat wel weer over dacht ik.

    Op een gegeven moment werd ik wakker omdat ik wat voelde lopen en dat bleek bloed uit het oor te zijn.
    Ik heb de eerste hulp gebeld en uit dit gesprek begreep ik dat ik een middenoorontsteking had met een doorgebroken trommelvlies.

    De volgende dag naar de huisarts en na een goede pijnstilling ook antibiotica kuur.
    Met een week zou het over moeten zijn maar het oor bleef ‘s morgen uit bed vervuild met bloed resten dus maar weer terug naar de huisarts en kreeg nu de tweede antibiotica kuur, en na een week weer terug komen.

    Dit heb ik gedaan en conclusie het trommelvies, was zover ze het kon zien weer redelijk dicht en dat idee had ik zelf ook al daar ik geen bloed resten meer aan tref in het oor.

    Maar mijn grootste zorg is mijn gehoor want na inmiddels vier weken ben ik nog steeds z’n 75% van m’n gehoor kwijt in het linker oor, nu moet ik wel weer terug naar de huisarts van de week, maar daar ze vorige week al aangaf dat het trommelvlies weer redelijk hersteld was zou je haast denken dat dan ook het gehoor weer enigszins terug komt, maar dat is tot op heden nog steeds niet het geval, waardoor ik me meer en meer zorgen ga maken.

    Hoor graag een reactie op dit bericht en hiervoor alvast bedankt..

    Reageer
    #2

    het is mogelijk dat er zowel voor als achter het trommelvlies vuil en vocht is achtergebleven.
    laat er dus een KNO arts naar kijken.
    bij mijn kleinzoon is gisteren doormiddel van een kleine operatie het vuil weggezogen en zijn er buisjes geplaatst hij was aan 1 oor bijna geheel doof en ook met het andere oor hoorde nog maar zeer weinig.
    beterschap, Brenda

    Reageer
    #3

    Kan je inmiddels weer horen? Ik zit nu nl met hetzelfde probleem. middenoorontsteking twee weken geleden doorgebroken, maar nog steeds doof..

    Reageer
    #4

    Hallo, hoe is het bovenstaande mensen verlopen qua klachten, ik hoor het graag van jullie!

    Reageer
    #5

    Ik ben wel benieuwd naar hoe het nu met jullie gaat. Ik heb 1,5 week geleden een middenoorontsteking gehad, behandeld met 1 antibioticakuur van 7 dagen en ook nog steeds doof voor ongeveer 60%. Ook hoor ik een suis.

    Reageer
    #6

    Beste anoniem.

    Ben heel benieuwd hoe het nu met je doofheid en suis is.
    Ik heb nu een week een middenoorontsteking en doofheid aan 1 kant, maar word gek van die suis in mijn oor, hoop zo dat het wegtrekt. Gister weer bij de huisarts geweest en die heeft contact gehad met de KNO arts, het was niet alamerend en ik moest nu een andere neusspray gebruiken, maar ik heb het gevoel dat de neusspray niets doet, hoe is dat bij jou?

    Reageer
    #7

    Ja je gehoor blijft met 70 procent weg

    Reageer
    #8

    Bij mijn hetzelfde je gehoor wordt nooit meer hetzelfde dat is wel even balen als je er op tijd bij was dan had je je gehoor nog.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Hoi, ik begon met griep, koorts, keelpijn en droge hoest. Op oudejaarsdag kreeg  ik acute oorontsteking, veel pijn, werd doof en liep de hele avond met een krakend ploffend trommelvlies. In de nacht brak het open.....dat verlichtte de pijn, maar niet de doofheid. Even afgewacht en na een aantal dagen toch de huisarts bezocht, ik had niet meteen behoefte aan antibiotica, wat draagt het nog bij.....wel een neusspray. Mijn trommelvlies kon ze niet beoordelen, teveel oorsmeer. Een ontstoken oor kan natuurlijk niet uitgespoten worden....dus over 2 weken retour. Heb inmiddels besloten dat ik naar een KNOarts wil, die mijn oren hopelijk pijnloos uitzuigt, ik stop met het pijnlijke oortoilet met water bij de huisarts.....jaren gedaan. Iemand ervaring met uitzuigen? De doofheid blijft, alhoewel het nu een week geleden is.

    Reageer
    #10

    Ook ik heb een middenoorontsteking gehad.

    Zaterdagavond kreeg ik heel erge pijn in mijn rechteroor.

    Zondag was de pijn niet te houden . Ik naar de hab met mijn man .

    Mijn oor was erg opgezet , dat kwam door oorsmeer dacht de arts . Ik kreeg zuurvrije oordruppels mee, Maandag naar de huisarts , er kwam allemaal oorsmeer en bloed uit mijn oor . De huisarts heeft toen de kno arts gebeld . Ik kreeg toen oordruppels met antibiotica . Ik werd steeds zieker en de oorsmeer met bloed bleef maar lopen. Ik lag heel de tijd op bed . Dinsdag avond was ik heel mijn oriëntatie kwijt. Ik kon bijna niet meer lopen. Weer de hap gebeld . Werd ik weer naar huis gestuurd met antibiotica . Woensdag was ik nog zieker , toen is de huisarts langs geweest , die zei dat het bot achter mijn oor ontstoken was. De huisarts heeft weer de kno arts gebeld , ik moest nog maar even door gaan met de antibiotica . Donderdag heeft mijn man weer de huisarts gebeld . Die heeft toen direct de kno arts gebeld . Toen kon ik direct komen . Ik kon niet meer lopen . De kno arts heeft mijn oor proberen leeg te spuiten .  Hij zei nu hoor je mij zeker wel , ik zei nee ik hoor geen verschil . Mijn trommelvlies was nog steeds niet te zien. Toen moest ik direct naar de spoedeisende hulp . Daar hebben ze heel veel onderzoeken gedaan. Ik ben ook door een scan gegaan . Daar kwam dus uit dat het bot achter mijn oor helemaal ontstoken was. Mijn bloedwaarden waren 209 , die mogen tussen de 0 en 4 zijn .Ik heb een week in het ziekenhuis gelegen. Nog een keer mijn oor uitgespoten toen zagen ze mijn trommelvlies daar zat een aardig gaatje in Drie keer op een dag een antibiotica infuus . De bacterie is ook nog in mijn gezicht geslagen ik kon niet meer drinken en mijn rechteroog kon niet meer dicht. Ik ben nu nog steeds doof heel veel ruis het lijkt wel een afzuigkap in mijn oor en ik heb nog steeds een gaatje in mijn trommelvlies . En ik heb 2 maanden met een rollator gelopen , nu heb ik nog medicijnen voor de duizeligheid. Ik weet ook niet hoe het verder gaat. Het is nu bijna 4 maanden later.

    Reageer
    #11

    Wat een walgelijke huisartsen.ik ben.nu ook bijna doof aan 1 oor na een oorontsteking en daarna een loopoor. Ik was bij de huisarts.met koorts.en hij stuurde me wel door voor een vat afsluiting.maar omdat hij al een half uur uitgelopen was niet mijn schuld.had hij geen tijd voor de rest van me elende.daarna moest ik voor chemo.drie dagen zieken huis.nu zeggen ze ja dat is normaal dat je doof word na chemo

    Maar niet iedereen heeft toch chemo

    En toch worden.mensen doof.ik vind het maar een rare gezondheidszorg

    Reageer
    #12

    hier geen loopoor of bloed, maar wel al 4 weken geen gehoor in m'n rechteroor!

    Na 2 weken naar  de huisarts gegaan, neusspray deed niets dus antibiotica voor een week.. Nu ruim een week geleden kuur afgerond maar nog steeds geen verbetering!

    Twijfel of ik weer naar de huisarts moet of nog even geduld.. Vind het lastig met m'n kinderen en m'n werk dat ik maar met 1 oor kan horen.. Maar heb geen pijn ofzo..

     

    Reageer
    #13

    Een week geleden keelontsteking en een dubbele oorontsteking. Links is de ontsteking doorgebroken, een loopoor. Vanavond de laatste antibiotica pil maar het heeft niets toegevoegd helaas. Ik ben doof met name aan de linkerkant maar rechts lijkt me ook niet optimaal. Morgen maar naar de HA en een doorverwijzing vragen naar de KNO arts. Mijn werk vereist een goed gehoor, ik kan hier geen weken mee rond blijven lopen. Voel me verder niet meer ziek, alleen die doofheid.....heb een tijdelijke baan via een uitzendbureau, ben je te lang ziek dan wordt wellicht de baan opgezegd?? Aktie is wel gewenst dus!

    Reageer
    #14

    Dag

    Ik heb op jonge leeftijd een hele beste ooronsteking gehad

    WAS OP VAK

    Dag

    Ik heb als kind een hele beste ooronsteking gehad

    Was op vakantie in italie

    En de hele dag in het zwembad

    Toen heftige ooronsteking gehad

    Daarna is mijn gehoor nooit goed gekomen

    Ik denk dat ik 70 procent ben kwijdgeraakt

    Zelfs afgekeurd voor militaire dienst op mijn gehoor

    Afz marcel

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    Reageer
    #15

    nou ik lees alles hier maar weinig mensen komen niet met goed nieuw terug op de site .. wel klagen maar niet en update geven.... beetje water naar de zee dragen.. ik heb nu 4 weken oor problemen . begon zomaar geen verkoudheid niks verstopt zomaar midden oor ontsteking god wat een pijn.. aan de pijn stilling en neus spray en antibiotica.. na 3 weken toch maar weer terug.. . de gemakzucht en de makkelijkheid van me huisarts verontrust mij.. het is gewoon een midden oor ontsteking.. nu een keer open geweest  iets der uit gekomen niet veel.. .weer terug naar de huis arts . ja hoor gaatje dicht maar wel een gehoor ontsteking en hij zag nog troep achter me oorvlies.. . mijn conclusie ik heb me gehoor voor 75% doof en de hele dag suizen en piepen.. oorddruppels met antibiotica werkt niet  . en ik word er wanhopig van.. .ik snap niet dat ze zo gemakzuchtig zijn.. ik ga me laten door sturen . want straks ben ik echt doof en dan... , ik voel me niet serieus genomen.. ik voel me niet lekker  voel me algemeen wel bevinden  zwak. moe en lusteloos. en ik heb 7 dagen koorts gehad van 38.4. , maandag bellen weden ndat ik nog een week moet wachten  voor een plek.. dus 5 weken veder... het ligt niet aan mij hoor . dat dit straks naar een probleem word.. potverdomme

    Reageer
Reageer op: Doof na middenoorontsteking


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief