keelontsteking, amandelen knippen?

  • #1

    Hallo,
    Ik ben een meisje van 18 jaar en heb in januari keelontsteking gekregen. Hiervoor heb ik antibiotica gekregen, dit hielp goed en mijn keelontsteking was snel over. Maar 3 dagen nadat ik de kuur af had gemaakt, begon mijn keelontsteking weer opnieuw. Weer heb ik (andere) antibiotica gekregen en de keelontsteking was snel weg. Nu ben ik een dag of 5 klaar met de antibiotica kuur en de keelontsteking komt wéer terug.
    Voorheen heb ik nooit zo'n erge keelontsteking gehad.
    Ik heb ontzettend moeite met slikken en mijn klieren in mijn nek zijn ontzettend groot. De pijn straalt door naar mijn oor.

    Nu is mijn vraag, moet ik gewoon uitzieken? Toch weer naar de dokter gaan voor antibiotica (kan je daar niet resistent voor worden)? of zullen mijn amandelen waarschijnlijk geknipt moeten worden?

    Alvast Bedankt!

    Reageer
    #2

    hallo,

    Ik ben 22 jaar en heb afgelopen vrijdag mijn keelamandelen laten verwijderen. Ik had ook een aantal keer per jaar last van keelontstekingen en telkens als ik weer een ontsteking had dan dacht ik weer, laat ik die amandelen maar is laten verwijderen maar dan zodra ik herstelt was kwam het er weer niet van. Nu dus toch de knoop doorgehakt om het te laten doen.

    Ik was eerst best wel bang voor de narcose. Maar eigenlijk stelde dit niet zoveel voor. Toen ik wakker werd uit de narcose kon ik gewoon praten dus ik dacht dat het super mee zou vallen. Eigenlijk moest je een nacht blijven in het ziekenhuis maar ik werd sochtends al om half 9 geopereerd dus ik mocht die zelfde avond nog naar huis.

    Thuis ging het ook best wel goed. 30 uur na de operatie kon ik al gewoon wat brood eten (zonder korst) en ook wat pasta slangen met saus (koud) kreeg ik gewoon weg. Het enige wat echt tegenvalt is als je geslapen hebt en je word wakker. Dan is het echt wel even een uurtje doorbijten om weer de medicijnen te slikken en de keel weer goed vochtig te krijgen.

    Dus al met al, valt het voor mij nog reuze mee. Ik denk als je 1 keer keelontsteking hebt die een aantal keer terugkomt maar daarna geneest ze je amandelen gewoon laten zitten. Pas als je meerdere keren per jaar er last van zou krijgen zullen ze je amandelen verwijderen.

    groet,

    wesley

    Reageer
Reageer op: keelontsteking, amandelen knippen?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief