Onverklarbarestekende pijn in het oor

  • #1

    Sinds een flink aantal jaar heb ik regelmatig stekende pijnen in mijn rechteroor. Het komt en gaat in vlagen. Soms heb ik er enkele dagen last van en daarna maanden niet meer. Soms (zo nu ook)heb ik er weken last van. Niet elke dag en niet elk moment.
    De pijn is soms licht zeurend, maar ook vaak zeer pijnlijk. Een stekende pijn. Zo erg dat de tranen in mijn ogen staan. Paracetemol wil dan ook niet meer helpen.
    Meestal onstaat de pijn in de loop van de dag. Ik sta er in ieder geval nooit mee op. Er is geen link met verkoudheid, althans bij mijn weten ben ik nu niet verkouden.
    Wel is het zo dat in de loop der jaren de periodes tussen de oorpijnen korter worden en als ik dan pijn heb aan mijn oor is de duur hiervan langer. Dus frequenter met langere duur.
    De pijn is moeilijk te lokaliseren. Heb het idee dat het meer in buitenoor zit dan binnenoor.

    Ik heb van nature een hoge pijngrens (voel niet zo snel pijn), om maar aan te geven hoe heftig ik de pijn van mijn oor ervaar.

    Dit even in een notendop het verhaal. Echter nu mijn vraag: wat zou het kunnen zijn? Ben al bij arts en kno arts geweest en kunnen niks zien.
    - arts heeft in de periodes dat ik pijn heb aan mijn oor gekeken en kan niks zien. Geen puistje in het oor, geen onrustige gehoorgang, geen afwijking trommelvlies of iets wat duidt op een middenoorontsteking
    - KNO arts heeft gekeken, een gehoortest afgenomen en oordruk gemeten. Kwam niks uit. Ook gehoorgang zag er normaal uit
    - allergietest (bloedtest) wijst geen allergiën uit
    - Tandarts naar mijn kiezen en kaak laten kijken. Zitten aan die kant geen grote vullingen of iets dat wijst op chronische kaakontsteking. ook niet echt specifieke spanning op mijn kaak. Heb wel een implantaat in mijn onderkaak, maar de pijn aan het oor bestaat al van voor die tijd.
    - Bij het zetten van de implantaat ook de kaakchirug gevraagd. Kan ook niet echt iets zien. Op de foto's is wel te zien dat er één verstandskies is in mijn onderkaak, maar die haalt de kaakchirurg er liever niet uit (ligt verborgen onder een andere kies) omdat deze lastig te verwijderen is.

    Kortom, ik weet het niet meer en de artsen kennelijk dus ook niet. Suggesties welke volgende stappen ik kan ondernemen. Wat ik eventueel nog moet laten onderzoeken?

    Reageer
    #2

    heb sinds 2maanden ook last van jeuk en pijn aan rechter oor links iets minder.
    ik heb ook last van jeukende neus en konstant hoesten.
    heb al verschillende onderzoeken laten doen maar de dokters vinden niets.
    ben ten einde raad.

    Reageer
    #3

    Migraine?

    Reageer
    #4

    Hallo Margo,

    jeuk aan het oor kan komen door een heel droge gehoorgangshuid. Dit kan komen door bv zwemmen in chloorwater (chloor ontvet), verder door douchen met shampoo of zeep en verder ook door met oorstokjes in je oren te wroeten. Soms kan dit ook pijn geven.
    Een andere mogelijkheid is , en dat past meer bij hoesten, dat er sprake is van een virusinfectie. Vaak vind je hier bij onderzoek niet veel bijzonders, maar het kan wel klachten geven. Uiteindelijk , en dat kan maanden duren, komt het wel goed.
    Mocht de eerste opmerking van toepassing zijn moet je de handelingen ter zake verminderen. Ook kun je evt. een watje met zoete olie of babyolie voorzichtig in het oor doen, daar circa een half uurtje laten zitten, en dan er weer uithalen. Dit eens in de 2 a 3 dagen. Mogelijk dat het helpt. Succes.

    Met vriendelijke groet, Bram

    Reageer
    #5

    Dag Margo,

    Ik heb hetzelfde probleem.
    Mijn KNO-arts had het over maagzuur. Klinkt raar, maar er schijnt een zenuw te liggen, vlak bij de stembanden die rechtstreeks naar het oor loopt. Als er maagzuur bij deze zenuw komt prikkelt dit dan ook het oor.
    Ik ben net begonnen met maagzuurremmers. Meer over 19 dagen...

    Reageer
    #6

    Laatste bericht was voor de 1e schrijver: Eef

    Reageer
    #7

    Ook ik kamp met dat probleem. Ga vandaag voor vijfde keer naar arts. Ook ik heb nu verwijskaart gevraagd voor kno arts en als ik het zo leest van u is er weinig hoop voor mij. Ik heb wel Otalgan druppels voor de pijn en dat verlicht wat. Bij mij ging een evenwicht stoornis vooraf aan de oorpijn. Maar dat is nu over. Ik ben er zat van. Kan er niet mee omgaan. Word vervolgd ws?

    Reageer
    #8

    Lees nu pas het bericht over onverklaarbare zenuwpijn aan oor. Het is echt vreselijk. Ik ben niet naar een arts gegaan, weet dat zij er niets aan kunnen doen. Ik heb ooit gordelroos bij de haargrens gehad, ik heb gehoord dat het ook daardoor veroorzaakt kan worden, een soort restverschijnsel. Vind het verhaal op deze site over maagzuurremmers ook het proberen waard. Ik heb n.l ook veel last van maagzuur. Het is heel vervelend maar gelukkig niet kwaadaardig, daar troost ik mezelf maar mee. Jaja

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Ik heb al 5weken pijn in mijn hoofd net voor mijn linker oor.
    De pijn straalt uit naar boven en beneden in mijn hoofd.
    In de nacht bijna niet uit te houden van de pijn aan oor.
    Geen oorpijn van binnen
    Verschillende keren naar kaaktherapie geweest maar in de nacht blijft de pijn.

    Reageer
    #10

    Waarschijnlijk omdat je 's nachts de kaken op elkaar klemt.
    Ga naar je tandarts of je huisarts. Misschien dat een bitje of opbeetplaatje kan helpen.

    Reageer
    #11

    ik heb precies dezelfde klachten als Eef. Het begon eind 2014 met steken in mijn oor en dit leek uit te stralen naar kin, zijkant gezicht en kaak. Had daarbij ook vreemd tintelend en een dood gevoel bij mijn kin en gek, ook erg veel haarpijn... HA constateerde een soort aangezicht pijn. Doorgestuurd naar KNO vanwege die steken in het oor, maar deze kon niets vinden. Zo snel als het gekomen was, verdwenen de klachten ook weer muv de steken in mijn oor. Sterker nog, dit neemt steeds meer toe. Vorige week weer naar HA geweest en deze heeft mij wederom doorgestuurd naar KNO met het advies desnoods een scan te doen, want hij twijfelde of het iets voor de KNO was of voor de neuroloog, zeker omdat op KNO gebied niets gevonden is destijds. Wel ook regelmatig last van kieslpijn ( zenuwpijn ) aan zelfde zijde. Door tandarts helemaal onderzocht en zelfs foto's gemaakt. Tandarts kan dan ook niets vinden. Ik sluit daarom aangezichtspijn niet uit. Hopelijk krijg ik die scan en is daar iets op waar te nemen waar wat aan gedaan kan worden. En wie weet hebben jullie iets aan mijn verhaal. Sterkte allemaal!

    Reageer
    #12

    HAllo! mijn man heeft al jaren pijn aan één kant van gezicht. voornamelijk kaakgewricht. na jaren zoektocht : verdict zenuwpijn. Dan krijg je pillen (zijn die ze geven tegen epilepsie) Die moet je gedurende periode nemen..heel lang!! en je kan er tijdje niet van gaan werken. Maar t komt terug na een tijdje (omdat hij zijn medicatie niet kon nemen zoals het hoort (om veiligheidsreden op het werk) te vroeg gestopt dus. Nu ook oorpijn. in die zin. je mag er niet aankomen of hij gaat de lucht in van pijn..
    Heel raar. Ik weet het op den duur ook niet meer..

    Reageer
    #13

    Hallo, de dingen die jullie beschrijven herken ik nu ook al een half jaar. Ben 1x naar de HA geweest maar die zag niks en kon op dat moment niks zeggen omdat ik toen geen last van had. Daarna steeds last op een moment dat ik niet na de HA kan dus ik ben er nog niet weer geweest. Maar ik zie dat die een oud bericht is dus ik hoop dat er bij jullie nog nieuwe ontwikkelen hebben plaats gevonden waar ik misschien nog wat aan heb.

    Reageer
    #14

    Hallo allemaal, wat een trieste verhalen. Triest omdat ik hetzelfde heb en dacht via google eens een oplossing te vinden. Maar niet dus. Ik heb regelmatig, maar onverwacht, steken in mijn oorschelp aan de rechterkant. Alleen pijnstillers helpen de heftige steken te verminderen. Zonder pijnstillers is het niet te doen. Ik heb dit al van kinds af aan. Meestal was het een voorbode van koorts. Volgens mij arts zit daar een verband in. Door het toenemen van de lichaamstemperatuur zetten bloedvaten uit en vooral in complexe lichaamsdelen kan dat een hoge druk op zenuwuiteinden veroorzaken. Deze zenuwen gaan dan stekende signalen afgeven. Volgens mijn arts komt het vooral voor in tenen, vingers en oren, waar veel aders en zenuwen op een klein opp. bij elkaar zitten. Niet op te lossen volgens mijn arts, althans niet via het traditionele medische circuit. Sorry, ik denk idd dat je niet bij Huisarts of Ziekenhuis moet aankloppen, maar bij alternatieve arts. Als die al kan helpen!

    Reageer
    #15

    Al bijna 40 jaar heb/had ik postherpetische pijn, trigeminusneuralgie, rechts. 2x p.jr. gemiddeld een aanval die zo'n 10 dagen duurde. Een jaar of 4 geleden veranderde het patroon. Van de een op de andere dag kreeg ik, wat al snel duidelijk werd, Clusterhoofdpijnen erbij en werden de trigeminusaanvallen minder frequent en korter.. Episodische Clusterhoofdpijnvorm met soms tussendoor ook heftige steken. De laatste Clusterhoofdpijn begon in Juni j.l. Meestal duurt een aanval bij mij een week of 6. Mijn oog doet dan altijd heftig mee. Steken alsof een mes in het oog gestoken wordt..erachter een gillende pijn, tranen, rooddoorlopen. Deze keer echter deed mijn oog helemaal niet mee, wel werd de pupil in de aangedane kant stijf, wijd open, nu nog steeds. Deze keer deed namelijk mijn oor afschuwelijk mee. Enorme zenuwpijnen en nog altijd is het niet helemaal weg.
    Vanwege mijn jarenlange ervaringen met Tegretol, Neurontin, Gabapentine, Carbamazepine en noem het allemaal maar op, werd ik er steeds beroerder van. Op alle middelen begon ik iedere keer, na een aantal jaar, allergisch te reageren. Neurologen weten best dat die middelen maar tijdelijk helpen...en enorme bijwerkingen hebben. Of een Janetta operatie of...

    Na het begin van de eerste Clusterhoofdpijn in 2012 besloot ik radicaal te stoppen met alle chemische medicatie! Het enige wat mijn neuroloog deed was steeds de doses opvoeren of weer een ander chemisch middel, wat nauwelijks werkte. Oorzaak onbekend....

    Na zelf op onderzoek te zijn gegaan, wat ik met natuurlijker middelen (en voedsel) kon doen, kwam ik terecht op Clusterbusters.com. Zo begon mijn avontuur met truffels. Na wat uitproberen, waarbij ik de 1e x zo stoned als een garnaal werd...(omdat ik zo dom was een truffel rauw op te knauwen...vies!!!) zet ik er nu thee van...als onderhoudsdosering, 1x in de 3 weken. Tijdens toch een aanval gebruik ik het meerdere keren op een dag. Je lijf moet wel vrij zijn van alle chemische rommel...anders slaan de truffels (lees psilocybine) niet goed aan.
    Het is legaal, minister Ab Klink is 'vergeten' ze te verbieden, in zijn irrationele kruistocht tegen paddo's. Nederland loopt zwaar achter in het onderzoek naar de prachtige stoffen in paddestoelen...en truffels, de Duisters en Engelsen doen dat toch echt veel veel beter!
    Naast het gebruik van truffels (Philosopher Stones via internet te bestellen) ben ik eerst begonnen met CBD olie omdat het mijn immuunsysteem zou ondersteunen (immers ook niet voor niets op jonge leeftijd al Herpes Zoster gekregen...) .
    Wernard Bruining (Google maar) leerde me vervolgens zelf wietolie maken (You Tube of workshop). Ik maak het nu zelf met de babyfleswarmer methode.
    Hoewel ik medicinale wiet via de huisarts krijg voorgeschreven en dat in het bereiden van de olie meeneem, is dat niet pijnstillend! Er zit geen THC in!!! een goede (smerige) kaskraker van de overheid,...50 euro per potje en niet eens pijnstillend!
    Naast deze 5 gram mediwiet gebruik ik ook 10 gram Lemon Kush via de wietshop.
    Goed inlezen op de materie! Niet gaan roken( verslavend, longellende) , maar vaporiseren of de olie gebruiken als je deze route tegen de pijn gaat nemen! Het is niet de bedoeling het te gebruiken om high te worden...het is tegen de gruwelijke pijnen!
    In het Noorden van het land is de Stichting Suver Nuver actief. Lees eens hun doelstellingen!
    Ik ben er in ieder geval lid van geworden uit principe en biologisch gekweekte wiet wil hebben EN omdat ik meer dan spuugzat ben van de chemische troep van de Big Pharma die mijn lichaam jaren te verduren kreeg EN ik als vrij burger mag beslissen hoe ik mijn pijn wil behandelen!

    Reageer
Reageer op: Onverklarbarestekende pijn in het oor


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief