Bultje in neus, erg pijnlijk

  • #1

    Ik heb sinds een half jaar ongeveer een heel klein bultje aan de binnenkant van mijn neus zitten. Hij zit helemaal vooraan, net op de rand van het tussenschot.

    Nou maakte ik me er nooit zo druk om, omdat ik er geen last van had. Maar nu doet die sinds een paar dagen pijn. Hij gaat dus blijkbaar niet vanzelf weg omdat die er al zo lang zit.

    Heeft iemand nog tips om deze weg te krijgen? (het is geen puistje)

    Reageer
    #2

    Is het misschien een poliep? Lijkt het hier op? Neuspoliepen zijn goedaardige zwellingen van het neusslijmvlies.
    Zie: http://2.bp.blogspot.com/_RDPYylESfZE/TM_IX-SmvSI/AAAAAAAAA0w/0kk_PGfrkmQ/s1600/nasal_polyps.jpg
    Zie: http://www.primehealthchannel.com/wp-content/uploads/2010/12/nasal-polyps-photos.jpg
    Als het een poliep is, dan kun je het beste even naar de huisarts gaan voor een verwijzing naar de KNO-arts. Deze kan een neuspoliep operatief verwijderen, of als ze niet zo groot zijn een middeltje voorschrijven.

    Reageer
    #4

    Zo'n klein bultje is toch geen poliep!!! Kun je een foto maken en plaatsen zodat we kunnen zien wat je bedoelt?

    Reageer
    #5

    [url]http://imageshack.us/photo/my-images/546/1111pijn.jpg/[/url]

    dit is de beste foto die ik kon nemen aangezien het niet helemaal vooraan zit. Het is me opgevallen dat het in die half jaar gegroeid is.
    Het is trouwens duidelijk geen poliep of puistje.

    Reageer
    #6

    Hier een duidelijkere foto
    [url]http://imageshack.us/photo/my-images/34/11111111111111111111111aw.jpg/[/url]

    Reageer
    #7

    Ik heb precies hetzelfde bultje in mijn neus. Zit er al maanden. Af en toe pijnlijk. ben je er al achter wat het is?

    Reageer
    #8

    Wordt dit bultje groter? Als het er al maanden zit en niet vanzelf overgaat, laat het dan even onderzoeken door de huisarts zodat u zeker weet dat het goedaardig is en geen kwaad kan. Laat u weten wat de aard van het bultje is en wat de huisarts er (niet) aan doet?

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Ik heb er ook een poos al last van, het is een ontstoken haarvaatje dat pijnlijk wordt zodra je er (perongeluk) aan zit. Niet aan zitten, of wat uiercrême er op smeren.

    Reageer
    #10

    Ik heb ook zo'n bultje in mijn neus. Was gisteren op controle bij de KNO en liet hem het bultje zien. Hij wist ook niet precies wat het was. Vrijdag wordt het weg gestuurd en opgestuurd naar het lab. Dus ben benieuwd!!!

    Reageer
    #11

    En, heb je al uitslag van de KNO arts wat het is?

    Reageer
    #12

    Missy, ik heb precies hetzelfde probleem, een heel klein rood puntje vooraan in mijn neus. Alleen doet mijn bultje geen pijn. Het ziet er niet zo fris uit, dus ik wil er ook graag vanaf. wie heeft een goede tip, want volgens mij is het zeker geen neuspoliep. Maar wat is het wel? Schimmel, bacterie, virus, zeg het maar....

    Reageer
    #13

    Toch maar even naar de KNO arts... Helpt Nasumel neuszalf ook niet?

    Reageer
    #14

    Ik heb ook een bultje al een hele tijd. Ik dacht eerst dat het een stukje los bot was doordat ik mijn neus had gebroken, maar merk nu toch wel dat dat het niet is. Ik weet zelf ook niet wat het is en ga kiever niet naar de dochter ( ik vind ze eng XD). Ik ga het binnenkort wel bij me moeder neerleggen aangezien zij veel van ziektes enzo af weet. Het is bij mij gelukkig niet pijnlijk maar het irriteert me wel heel erg.

    Reageer
    #15

    Smeer een poosje Nasumel neuszalf.

    Reageer
Reageer op: Bultje in neus, erg pijnlijk


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief