Bloed in slijm

  • #1

    Ik heb al een paar maanden dat als ik 's ochtends wakker word, ik heel dik slijm in mijn keel heb. Dit moet ik er dan uit hoesten, maar daar zit ook vaak wat bloed in. Overdag heb ik dit soms ook als ik eerst mijn neus ophaal, en dan dat slijm oprochel. Hoe kan dat, en wat is de oorzaak daarvan?

    Ik gebruik inmiddels maagzuurpillen, omdat ik ook last had van maagzuur wat misschien 's nachts terug kan stromen naar de slokdarm waardoor de slijmvliezen geïrriteerd raken. Ik heb inmiddels geen last meer van maagzuur, maar het slijm probleem (met soms wat bloed erin) is wel minder maar nog niet helemaal weg. Wat extra informatie: ik heb vaak korstjes in mijn neus zitten omdat daar open vaatjes liggen (ik heb soms spontaan een bloedneus).

    Dus, weet iemand hoe het kan dat er een beetje bloed in mijn opgehoeste - opgerochelde slijm zit?

    Reageer
    #2

    Blijkbaar is er iets dat jouw keel irriteert, waardoor de cellen in de keel slijm gaan produceren. Bovendien zorgt deze irritatie voor kleine schaafwondjes. Wat ervan de oorzaak is, bijvoorbeeld een allergie, een reflux oesophagitis, een virale infectie, dat kan de huisarts uitzoeken.
    Als je het mij vraagt, heeft het met het maagzuur te maken, dat lijkt tenminste het meest logische in jouw verhaal. Wat heb je zelf al allemaal gedaan tegen deze maagzuurklachten, behalve dan de medicijnen van de huisarts?

    Reageer
    #4

    Onbehandelde of langer bestaande refluxproblemen kunnen ernstiger problemen veroorzaken aan de slokdarm. Start met het nemen van maatregelen om de maagzuurklachten zelf te verminderen.

    Reageer
    #5

    Ik ben al naar de huisarts geweest, hij kon ook niet echt de oorzaak van het slijm vinden, misschien dat mijn speekselklieren wat dikkig speeksel aanmaakten en dat ik een allergie had. Een paar weken daarna ben ik bij de KNO-arts geweest, en die is met een klein slangetje in mijn neus gegaan om in mijn keel te kijken. De KNO-arts kon daar niet echt iets vinden, maar omdat ik aangaf dat ik ook last had van maagzuur heb ik die pillen meegekregen. Ik heb nu inmiddels geen last meer van maagzuur, maar het slijmprobleem (eigenlijk alleen 's ochtends nog) heb ik nog steeds. Vanochtend zat er ook weer een dikke bonk groene slijm, met bloed erin.

    Ik denk zelf dat misschien 's nachts wat bloed uit mijn neus naar mijn keel stroomt, aangezien ik elke ochtend als ik wakker word dikke korsten in mijn neus heb die rood zijn van het bloed. Maar misschien kan het bloed in het slijm ook een andere oorzaak hebben.

    Reageer
    #6

    Groen slijm wijst op een bacteriële infectie. Heb je dit groene slijm pas sinds kort? heb je dit aan de huisarts en KNO-arts verteld. Al met al lijkt er dus sprake te zijn van een bacteriële superinfectie.

    Reageer
    #7

    Het is niet altijd groen, soms ook gewoon doorzichtig, en soms weer een beetje gelig. Maar stel nou dat ik dus een bacteriële infectie heb, waar zou die dan kunnen zitten en merk ik er verder nog wat van? Ik heb dit probleem nu al zeker een half jaar, dus dan zou ik al een half jaar een bacteriële infectie hebben?

    Reageer
    #8

    Infecties kunnen overgaan en weer terugkomen. In de keel, in de slokdarm, in de voorhoofdsholten, etc.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Maar dan vraag ik me nog steeds af waar het bloed in het slijm vandaan kan komen. Meestal is het 's ochtends wat meer, en overdag een klein sliertje bloed in het slijm. Waar zou dat dan vandaan kunnen komen?

    Reageer
    #10

    Maagzuur en hoesten kunnen kleine schaafwondjes veroorzaken die een beetje kunnen bloeden.

    Reageer
    #11

    Hmm... ok. Maar ook al gebruik ik nu maagzuurpillen en heb ik geen last meer van maagzuur, zit er nog steeds een klein beetje bloed in mijn slijm. Is het niet iets ernstigs in mijn keel of longen misschien?

    Reageer
    #12

    Zonder lichamelijk onderzoek is het niet mogelijk een diagnose te stellen. Als je zekerheid wilt hebben over wat er bij jou aan de hand is, wat de oorzaak is van het bloed in het slijm, ga dan naar de huisarts. De huisarts kent het medisch dossier en kan een onderzoek doen. Deze gegevens zijn noodzakelijk voor een betrouwbare diagnose.

    Reageer
    #14

    rook je wel? want als je hoest en daar binnen bloed zit is wel een beetje kans op longkanker. bloed die in jouw slijm zit(die je uit hoest) zijn misschien afgestorven bloedcellen.

    Reageer
    #15

    ik ben ongerust, sinds donderdag helderbloed in mijn slijm (via keel), ga morgen naar de dokter! Ben bang!

    Reageer
Reageer op: Bloed in slijm


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief