Opgezette amandel

  • #1

    Beste allemaal,

    Ongeveer 2 jaar geleden begon de ellende. Om de zoveel tijd breekt er een periode van 1-2 weken aan dat mijn rechter amandel opgezet (volgens mij is mijn rechter amandel altijd groter dan mijn linker) is en het stuk verhemelte er omheen ook opgezet en gevoelig/pijnlijker wordt.
    Zoals nu heb ik ook een periode dat het speelt. Trekt ook een beetje door naar mijn rechter oor.

    Meestal als het begint lijkt het een teken van verslechterde weerstand (heb al een tijd lang last van stress en verminderde weerstand is één van de uitingen) en word ik kort daarop ook verkouden. Dit hoeft overigens niet te gebeuren.

    3 Maanden geleden naar de KNO arts geweest in het OLVG en deze heeft mij na 30 seconden kijken naar huis gestuurd met de mededeling ga eerst maar die verstandskies trekken (rechtsboven). 2 Maanden geleden heb ik dit laten doen, nu zit ik er nog mee.

    Ben vervolgens naar een andere KNO arts gegaan bij een prive instelling en deze zei vervolgens had mijn amandelen er op den duur uit moeten.

    Heb dit besproken met mijn stiefmoeder die een verleden in de medische wereld heeft waarop zij aan andere KNO artsen heeft gevraagd of dit de normale procedure is aangezien ik nooit (ernstige) keelpijn heb als het opleeft en ook geen koorts. Het duidt dus niet echt op een keelontsteking. Ook het feit dat de KNO arts het wel goed vond als ik tot na mijn studie semester zou wachten met de ingreep is nogal raar volgens haar.

    Ik ben nu 23 jaar en het lijkt me niet erg wenselijk om dit de rest van mijn leven te hebben. Ik heb gisteren ragertjes en listirine gekocht om mijn mondverzorging wat extra aandacht te geven in de hoop mijn slechte adem minder wordt en wellicht dit gezeur met mijn amandel ook.

    Hebben jullie ervaring hier mee? Wat denken jullie?

    Hartelijk dank,

    Reageer
    #2

    Haii, ik zit hier nu ook een al een poosje met hetzelfde probleem. Ik heb er dan niet zo lang last van als jou maar ik neem dan het volgende: saliethee met een scheutje appelazijn er door heen. Dan hoef je eigenlijk maar een paar slokjes te drinken en het gaat dan gewoon over! Die thee en siroop kun je gewoon bij de Tuinen kopen en het werkt gewoon na een paar min. het komt dan gewoon een poosje niet meer terug, bij mij een paar weken.

    Groetjes, Cheryl

    Reageer
    #3

    Mijn linker amandel is best dik en het voelt alsof er iets vast in mijn keel zit . weet iemand wat dit is?

    Reageer
    #4

    Ja, dat is een opgezette amandel....
    Ga ermee naar de huisarts

    Reageer
    #5

    Ik had de vorige 2 weken last van keelpijn ,opgezette keel en blaren op mijn keelamandelen die heeft de dokter open gemaakt en nu zijn er nog littekens zichtbaar zeg maar open strepen.Wattenstaafje heeft hij opgestuurd naar het lab.Ook spuugde ik 2x oranje dikke slijm , slijm met bloedvlekjes en gele slijm.Uitslag geen soa gelukkig waarschijnlijk gewoon een virus zeg de dokter het gaat van zelf over. Ben niet tevreden met zn antwoord .Nu zit ik in mijn derde week .Nu heb ik alleen nog last van gele slijm, slijm met bloedvlekjes erin en sterke mondgeur.
    Wat kan dit zijn ? Ik ga nog afwahten tot volgende week en anders wil ik naar het ziekenhuis voor onderzoek.

    Reageer
    #6

    Het kan zoals de dokter zegt een virusinfectie zijn. daar zijn geen medicijnen voor dat moet inderdaad vanzelf genezen...

    Reageer
    #7

    Maar dat kan toch weer besmettelijk zijn als je in een relatie stapt lijkt mij ?

    Reageer
    #8

    Een virusinfectie kan inderdaad besmettelijk zijn, maar ook als je niet in een relatie stapt.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Mijn rechter amandel is ook opgezet. Slikken gaat moeilijk. Ben bij een KNO arts geweest. Conclusie; chronisch ontstoken keelamandel. Beide keelamandelen ga ik laten verwijderen. Daarmee ben ik in een keer van alle ellende af. Ook geen gesnurk meer en vieze adem. Amandel wordt vervolgens voor onserzoek opgestuurd. Want je weet maar nooit. Ik ben tevreden met deze diagnose.

    Reageer
    #10

    Hoe lang had je last van een opgezette amandel? En wat bleek het te zijn?
    hoopd at t goed gaat met je

     

    groetjes

    Reageer
Reageer op: Opgezette amandel


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief