keelamandelen

  • #1

    Hallo.

    Ik heb een vraag,: een vriend van mij is 24 jr en heeft, zolang hij kan heugen, 4 of 5 keer per jaar keelontsteking, agina.
    Zijn huisarts zegt dat hij minimaal 6 keer per jr last moet hebben voordat ze zijn keelamandelen knippen/pellen. Mijn vraag is of dat klopt, of had hij er al lang aan geholpen moeten worden. en zo ja, kan hij dat alsnog laten doen.
    gr ferdinand.

    Reageer
    #2

    [i]De beslissing om de amandelen te verwijderen is afhankelijk van de ernst van de klachten. Ook de frequentie van de klachten - hoe vaak treden ze op - speelt hierbij een rol.

    Wanneer het onvoldoende lukt om de klachten met medicijnen (pijnstillers en/of antibiotica) te bestrijden of als er te vaak medicijnen moeten worden gebruikt, kan het verstandig zijn om de amandelen weg te nemen. Soms zal hierbij de neusamandel, indien nog aanwezig, ook verwijderd worden.[/i]

    Bron: http://www.kno.nl/publiek/voorlichting/amandel_volwassenen

    Reageer
    #3

    Hij heeft het +/- 5 keer per jaar en hij krijgt ook telkens medicijnen. En daarom twijfelen wij of hij dat niet een keer door een andere dokter na moet laten kijken,want zovaak medicijnen/antibiotica kan toch ook nooit goed zijn?

    Reageer
Reageer op: keelamandelen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief