Frequente druk in oor en pijnscheuten (tot in nek)

  • #1

    Sinds een jaar of twee heb ik last van periodiek [i]terugkomende opbouwende druk op mijn rechteroor en de gehooringang[/i]. Vooral het kraakbeenbotje voor de ingang van het oor wordt hierbij zeer gevoelig.Voordat de hevige pijn toeslaat voel ik wel een opbouwende druk in mijn oor. Hetgeen meestal 3 tot 5 uur duurt alvorens het feest echt begint..

    Indien de pijn doorzet, hetgeen wat steeds frequenter gebeurt, is het [i]draaien van mijn nek ondraaglijk en moet ik mijn hoofd schuin rechts naar achter houden om de pijn niet te verergeren.[/i] Na 1 tot 4 uren op bed te hebben gelegen verdwijnt de druk meestal en kan de pijn binnen een uur weer geheel verdwijnen.

    In het eerste jaar vond dit 4x per jaar plaats, tegenwoordig 1 tot 2 keer per week. De pijn trekt van mijn oorlel tot halverwege aan de rechterzijkant van mijn nek en neemt toe tot het moment dat ik plat ga. Draaien naar links doet ontzettend veel pijn, naar rechts gaat beter en kan al liggend zelfs tijdelijk pijnverlichtend zijn. Indien ik rechtop ga zitten is er een punt dat ik verga van de pijn. [i]Het lijkt wel of er een vloeistof niet kan wegvloeien.[/i] Indien ik mijn hoofd naar beneden houd en deze volloopt met bloed lijkt de pijn sneller te verdwijnen.

    Inmiddels ben ik bij 4 verschillende huisartsen geweest welke mij antibiotica en paracetamol hebben voorgeschreven en niks hebben geconstateerd. Daarnaast heb ik verschillende behandelingen gevolgd met oordruppels welke tevens niet tot een beter resultaat leidden. In het ziekenhuis heeft de specialist niets geconstateerd en heeft mijn oor uitgespoten. Vorige maand ben ik bij de oor neus keelarts geweest en na een uitgebreidde test leek alles puik in orde.

    [i]Raar is ook dat tijdens de pijn mijn gehoor niet afneemt. Ik heb nog altijd geen oplossing en de pijn neemt alsmaar toe en wordt frequenter.[/i] Er zijn dagen dat ik met druk loop maar dat het niet doorzet. Ik weet echt niet meer wat ik nog kan doen en ik wordt er gek van. Zeker ook omdat ik veel tijd voor werk verlies. Indien de pijn doorzet is werken of positief denken namelijk onmogelijk. Alstublieft, als u ook maar iets herkent, laat het me weten!

    Reageer
    #2

    Druk op het oor kan worden veroorzaakt door een nauwe buis van Eustachius. Lijkt de pijn op die je bij het stijgen en dalen van een vliegtuig kan ervaren?
    Ervaart u ook evenwichts en duizeligheidsproblemen daar het gehoor en evenwichtsorgaan vlak bij elkaar liggen.
    Is er wel eens beeldvormend onderzoek gedaan naar uw gehoor en evenwichtsorgaan? Zijn er aanvullende tests gedaan en zo ja, wat was de uitslag van deze tests?
    Kunt u de pijn beschrijven als hoofdpijn? Zijn de klachten langzaam progressief, maw. nemen de klachten langzaam toe of kot het af en toe opzetten en verdwijnt het dan weer zonder aanwijsbare oorzaak?
    Als u terugstromen bedoelt, lijkt dat dan bloed te zijn? Er bestaan namelijk twee soorten vasculaire hoofdpijn: migraine en clusterhoofdpijn, maar clusterhoofdpijn lijkt het zeker niet te zijn.
    Een andere vorm van hoofdpijn zie je vaker bij ouderen doordat het bloedvat bij de slaap ontstoken is geraakt slaap, dit wordt arteriitis temporalis genoemd.

    Reageer
    #3

    Waar de pijn op lijkt.. Moeilijk, het is alsof er een pen in mijn oor zit die alsmaar groeit. In een vliegtuig ken ik enkel het ¨dichtgaan¨ van mijn oren. Dit ervaar ik echter niet als pijnlijk. Zeker niet in vergelijking met wat ik nu regelmatig doorsta.

    Ik heb geen last van evenwichts- of duizeligheidsproblemen enkel heel heel heel veel pijn in en rond mijn gehooringang. Het verdwijnt en komt wel zonder aanwijsbare oorzaak, wel weet ik meestal bij het wakker worden of ik het die dag ga krijgen of niet. De druk bouwt op totdat het echt pijnlijk wordt met als gevolg dat ik mijn nek niet meer kan draaien door de pijn. Het lijkt wel of ik een pijnlijk elastiek uitrek indien ik mijn hoofd draai(Voornamelijk naar links).

    Uit het onderzoek van de KNO arts bleek dat mijn gehooringang rechts erg nauw is en dat er wellicht iets met de neuronen aan de hand is tussen de schedel en de ingang. Dit is echter niet zeker, wel is zeker dat met de buis van Eustaqius niets mis lijkt te zijn. Dat is bekeken met een camera/lichtje via mijn neusgaten. Daarnaast heb ik tijdens mijn jeugd enkele malen op een hard kussen geslapen waardoor ik wakker werd met een gevoelig oor. Echter destijds ging deze pijn snel weg. Tegenwoordig bouwt het zich op.

    Het lijkt er overigens wel op dat als ik ontspannen wordt, de pijn minder wordt. Dit kan in mijn simpele verklaring met bloeddruk te maken hebben, echter zeker is dit niet.

    Ik ben echt ten einde raad, het lijkt alsof ik niets heb maar ik weet dat het wel degelijk ¨iets¨ is.

    Dank u wel voor uw reactie, ik hoop via deze weg meer idee te krijgen over de eventuele toedracht van de pijn. Blijf alstublieft reageren, hier zit een jongen die alle goedbedoelde aandacht heel erg waardeert!

    Reageer
    #4

    Maar als ontspanning soelaas biedt en bij het toenemen van de klachten de nekspieren ook harder en gespannener worden, dan lijkt het toch op een eenvoudige spanningshoofdpijn. Het is bekend van spanningshoofdpijn dat het met ontspanning en relaxen en massage en fysiotherapie minder wordt. Ik zou dus denken dat jejezelf zou helpen als je meer aan ontspanning zou doen, misschien dus nog meer dan je nu al doet met alle kennis die je hebt van jouw aandoening.

    Reageer
    #5

    Ik heb al maanden last van druk in mijn oor dat gaat samen met hoofdpij en duizeligheidsklachten ik word er gek van wil egt de oorzaak weten nu pfffff iemand mij helpen????

    Reageer
    #6

    Na 6 jaar veelvuldig met pijn in mijn oor te hebben rondgelopen heb ik afgelopen jaar de oplossing gevonden. Jarenlange verwijzingen en bezoeken bij Nederlandse en buitenlandse oor en nek specialisten bracht geen oplossing

    Bij toeval tijdens een lange autoreis vond ik de oplossing. Tegen de natuur in, drukte ik heel hard mijn oorschelp naar binnen op de plek waar het al het meeste pijn deed, dit deed wellicht nog meer pijn maar ik merkte al na 20 seconden dat de pijn echt minder werd. Tegenwoordig is dit opvouwen, indrukken en draaien de wekelijkse oplossing geworden.

    Inmiddels kan ik de opkomende pijn in mijn gehoorgang weer weg laten vloeien door het volgende te doen:

    Tegenwoordig zodra de druk is opgebouwd en mijn oor begint gevoelig te worden rol ik mn oorschelp op en druk deze heel hard in mijn gehoorgang. Vervolgens draai ik mijn opgerolde oor rustig rond gedurende 1-2 minuten, tijdens dit martelingsproces hoor ik veel kraakbeen kraken maar de druk neemt merkbaar af. Ik moet mijn oor minstens een minuut ingedrukt houden wil de druk niet meteen weer terugkomen.

    5 minuten na deze ¨behandeling¨ heb ik geen last meer en kan ik weer doorgaan met wat ik deed. Voorheen moest ik soms 5 uur plat, gekwordende van de pijn.

    Nu al sinds maanden heb ik geen feestje, voetbalwedstrijd of vergadering meer gemist, voorheen verstijfde mijn nek zelfs op een gegeven moment nadat de pijn elk uur toenam (aanloop kon wel 6 uur duren, van lichte druk tot helse pijnen)
    Ook deed het draaien van mijn nek erg veel zeer. (alleen rechterkant)

    Ik hoop dat het voor iemand bruikbare informatie kan zijn, of wellicht dat iemand dit leest die weet wat mijn oor precies mankeert.

    Zelf ben ik natuurlijk heel blij dat het voor nu ¨over¨ is, al heb ik nog steeds niet helemaal het idee wat het probleem in mijn oor nu is.

    Reageer
    #7

    Hey dit is grappig.
    Ik heb identieke klachten als diederick, echt precies hetzelfde. en had vandaag besloten om er eens wat research naar te doen en vandaar dat ik op dit forum terecht kwam.
    Zelf ben ik fysiotherapeut en dacht in eerste instantie dat het een verkramping van een bepaalde spier was die tot in het oor loopt ook omdat als je je hoofd naar links draait de pijn erger wordt (met andere woorden dacht ik dat je dan de 'pijnlijke spier' aan het oprekken was. Maar bij nader inzien (anatomie etc) kan ik zon desbetreffend spiertje niet vinden.

    Zelf heb ik de oplossing dat als ik het heb, dan ga in met mijn oor(schelp) op een dik kussen liggen (op mn zij dus) en dan neemt de pijn ook binnen enkele minuten af en kan ik daarna weer pijnvrij bewegen.

    Raar maar waar allemaal, vond het leuk hier te lezen over iemand met identieke klachten die niemand anders schijnt te hebben 😉

    Reageer
    #8

    Suzanne!! You made my day! Kan je mij een emailtje sturen? Ik woon inmiddels in Sevilla Spanje en heb heel wat oor en keel specialisten bezocht maar de oorsprong lijkt men niet te kunnen achterhalen. Ik heb tegenwoordig nog altijd terugkomende oorpijn maar er valt een beetje mee om te gaan door mijn oorschelp dubbel te vouwen en hard in de richting van de pijn te drukken gedurende een minuut lang. Daarna vloeit de pijn meestal weg, echter dit is enkel oplossing als het rottige gevoel is overgegaan naar pijn en mijn nek begint te verstijven. 5 tot 10 minuten daarna is de pijn weer volledig weg. Vroeger was de oplossing op bed liggen met mijn hoofd naar beneden. Echter dat duurde dan een half uur tot wel drie uur lang.

    Heb jij ook het probleem dat als je een wattenstaafje gebruikt je er zeker van bent dat je 20-30u later zo een aanval in je oor krijgt?
    ik wil je kennen want elke dokter ¨verklaart me voor gek¨ We hebben een niet bestaand probleem 😉

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Suzanne we zijn inmiddels met zn drieën met dezelfde rare oorklacht. Ruud reageerde vanmiddag op het forum van medischforum.nl

    Ik kom graag met jullie in contact.

    Reageer
    #10

    Nou inderdaad we hebben een (nog) niet bestaand probleem, maar wel een probleem.
    Ik lees hier wat ik zelf ook heb, en niemand weet er iets aan te doen, wordt gek van de hoofdpijn druk op mn hoofd oor en liggen helpt, maar dat gaat niet altijd, ik wordt er gek van, maar de kno arts dacht dat het aan een scheef neusbotje lag??? nou dat zal ik heel mn leven wel hebben een scheef neusbotje?
    Maar t belemmerd mij, ik ben veel gewend heel veel fysiek en psychische al meegemaakt, maar nu denk ik nee men wat nu weer dit belemmerd mij echt.
    Als iemand raad weet hou ik mij aanbevolen.
    bukken is ook vreselijk na een paar keer.
    Ben ook duizelig en onzeker daardoor en hoofdpijn en druk op mijn oren en hoofd pas al een paar x gelaserd voor de diabetes mijn ogen ik dacht oorzaak? maar nee heb het al langer. nu een maand of 8. sterkte allemaal en we hopen op een oplossing???

    Reageer
    #11

    Aan allen op dit forum,

    Voor er het eerst dat ik mensen tegen komt met dezelfde klachten. Ook ik heb een druk achter mijn oor dat ook doordrukt naar mijn nek en naar mijn schouder. Helaas helpt bij liggen ook niet meer. Medicijnen, Lyrica en tramadol, helpen praktisch niets. Het voelt inderdaad alsof er iets verstopt is. Op een MRI was niets te zien, KNO ook niets gevonden. Maar toen was de pijn niet zo erg. Dus we gaan weer proberen of iemand wat kan vinden. We moeten elkaar op de hoogte houden om een oplossing te vinden. Sterkte iedereen.
    Cathy

    Reageer
    #12

    De klachten zouden veroorzaakt kunnen worden door de aanhechting van een spier achter je oor.
    De Musculus sternocleidomastoideus. Je zou hiervoor eens naar de fysiotherapeut kunnen gaan.
    [attachment=709]schuinehalsspier2.jpg[/attachment]

    Reageer
    #13

    Goedeavond,

    Ik hoop dat er nog wat leven in dit topic zit, want dit zijn precies de klachten die ik ook sinds enkele maanden ervaar. Ik ben erg blij met je tips Diederick, want die lijken aardig te helpen. Wel heb ik twee vragen, waarbij ik benieuwd was hoe dit in jullie situatie is.

    Allereerst geven jullie aan niet slechter te horen. Zelf heb ik ook niet het gevoel dat ik slechter hoor, maar als ik aan de linkerkant (probleemoor) van mijn gezicht krab en op precies dezelfde plek ook aan de rechterkant van mijn gezicht, heb ik het idee dat mijn gehoor in het linkeroor doffer is. hebben jullie dit ook?

    Daarnaast vroeg ik me af of jullie, als je je oor ronddraait of je mond open doet, ook heel veel gekraak in je oor horen/voelen. Want zoiets moet voor een dokter toch iets van herkenbaarheid naar boven brengen?

    Hoop iets van iemand te horen!

    Reageer
    #14

    Hoi allemaal,

    Ik ben Kelly en wil me ook erg graag bij jullie aansluiten,want ook ik ervaar precies deze klachten. Ik ben inmiddels al 5 jaar bezig met dokteren, van huisarts en ziekenhuis tot fysiotherapie en psychologen maar nog steeds niet weten we wat er aan de hand is. Ik zelf ben stiekem wel blij om te zien dat hier ook mannen tussen zitten, want mijn vorige huisarts sprak soms alsof het gewoon tussen mijn oren zit en dat sommige vrouwen gewoon wat gevoeliger zijn dan andere. Vertel jullie graag mijn verhaal maar liever niet zo op Internet. Inmiddels zijn sommige klachten gelukkig verdwenen, ik bleek vitamine D en ijzer te tekort te hebben. Bij de echo hebben ze ondekt dat ik aan de andere kant (niet de zijde van de oorpijn)een zwevende halsrib heb. En verder wilde ik jullie vragen of jullie dan ook bijna altijd opgezette lymfeklieren hebben?

    Hoop iets van iemand van jullie te horen. Liefs.

    Reageer
    #15

    Hier nog zo een... na twee dagen stijve nek en daarna hevige nek en hoofdpijn, opgenomen in ziekenhuis. 10 dagen en geen oorzaak of oplossing. Precies dezelfde klachten! Nu pas een maand verder maar nog dagelijks last. Krijg therapie maar dat is niet echt een hulp... soms keel ook dicht door ineens opgezette klieren. Lastig en serieus balen!

    Reageer
Reageer op: Frequente druk in oor en pijnscheuten (tot in nek)


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief