Dokter.nl

Bel met medisch en persoonlijke vragen onze zorgprofessional (geen arts)
Tel: 0900-1992 (€ 0,9 p/m)
 Klik hier voor info en beschikbaarheid
Welkom, Gasten
Gebruikersnaam: Wachtwoord: Onthoud mij

Vocht achter trommelvlies?

  Vocht achter trommelvlies?

chantal #1 30 okt 2009 22:22

Ik heb als sinds een jaar vocht achter mijn trommelvlies..heel irritant als k praat gaat mijn oor vaak dicht zitten en kraakt vaak als ik mijn mond op en dicht doet en dan hoor ik mezelf heel hard praten...weet iemand een oplossing hiervoor. Ik heb al een hele tijd met zout water gespoeld en diverse neusspray gebruikt maar dat helpt allemaal niet...

Weet iemand een goed middel..
en gaat het uberhaupt ooit weg..

Groetjes Chantal

anoniem #2 30 okt 2009 22:23

kan heel lang duren.
ga maar gauw naar de KNO-arts en laat buisjes plaatsen.
Is zo gepiept en je knapt er van op.

Sterkte
wb

Wendy #3 30 okt 2009 22:23

hey,

Ik weet hoe lastig het is. Ik heb nl een week last van vocht in mijn oor. Mijn trommelvlies staat er bol van. Ik moest een ganse week Cirrus innemen en celestone druppels, maar het betert niet. Ik moest vandaag terug naar de dokter. Nu heeft zij pilletjes voorgeschreven die ik moet laten maken bij de apotheek. Hopelijk werken deze wel.

Het is heel lastig. Je lijkt wel doof langs 1 kant. Ik lig hier maar te gapen en te kauwen, maar het helpt niet.

Als het deze week niet beter word, moet ik bij een neus-keel-oor arts langs. Misschien dat ik buisjes moet laten zetten. pff, dan moeten ze me in slaap doen. Ik hoop dat het betert met de pilletjes.

En hopelijk ben jij al beter nu.

Groetjes

Marijke #4 30 okt 2009 22:24

In principe moet dat vanzelf weer verdwijnen.

ingrid nieuwland #5 24 jan 2011 13:41

Hallo daar, in mijn rechteroor draag ik al jaren een gehoorapparaat ivm verwaarloosde oorontsteking. Na drie geopereerd te zijn is mijn gehoor heel slecht en moest ik aan een gehoorapp. Een tijd lang heb ik ook vocht achter mijn trommelvlies in mijn linkeroor zitten waardoor ik ook aan die kant slecht hoor. Ik heb ook neusspray geprobeerd twee soorten als ik spray voel ik wel verlichting maar daarna is het er weer. Heel irritant ze zeggen altijd dat buisjes in je oren een groot risico met zich meebrengt. Ik ga denk maar weer naar de KNO arts want dit is ook geen harde maar eigenlijk weet ik al wat hij gaat zeggen. Neusspray en klaren wie heeft nog een goed advies? groetjes van Ingrid

Amber #6 24 jan 2011 15:12

Als je zo'n voorgeschiedenis hebt met oor problemen, dan wordt er op z'n minst toch een antibioticum voorgeschreven! Ben je al bij de KNO-arts geweest? Niet treuzelen dan en snel gaan, zeker als je nog maar één intact oor hebt!
Trouwens, heb je je amandelen nog?

Jolanda #7 26 jan 2011 15:05

Hallo ,Dat probleem heb ik ook.Vocht achter het trommelvlies. Volgens de arts kan dit komen door een virus, of verkoudheid die niet goed behandeld is. Ik gebruik nu een homeopathisch middel. Moet 2 p.d. 10 druppels nemen. Kan ook verdund worden met 5 delen gekookt water en dit druppelen in de neus als er poliepen zijn. Vaak ligt hier een allergie ten grondslag. Of het niet voldoende werken van de spijsvertering.Ik verdraag zelf geen tarwe produkten.Ook voorzichtig zijn met te veel eiwit in het voedsel, als vlees en harde kazen.

met vocht achter het trommelvlies voldoende rust nemen! Dan zou het moeten verbeteren.Blijf snotterende mensen uit de buurt.

groetjes Jolanda
Laatst bewerkt: 26 jan 2011 15:13 door .

Peter #8 29 jan 2011 00:07

Prima middel Marum Verum D12 ook voor poliepen, heb ik goede resultaten mee, groetjes Peter.
Laatst bewerkt: 30 jan 2011 16:36 door .

Karen #9 02 feb 2011 18:42

Ik kijknu voor het eerst in dit forum omdat ik nog nooit heb gehoord van deze aandoening maar er nu zelf mee te kampen heb, al drie weken. Stomen, sprayen met nasonex (wat me tegenstaat i.v.m. coricosteroiden erin) en zout water opsnuiven helpt niks.Je schrijft niet of het middel helpt en je oor weer vrij is van vocht??
Zowiezo, iemand bij wie het oor weer vochtvrij en daarmee de doofheid weg is???

#10 03 feb 2011 01:08

Lees ook:

Langdurig verstopt oor (buis van eustachius)
www.dokter.nl/index.php/Keel-neus-oren/6...-van-eustachius.html

Peter #11 05 feb 2011 20:53

Hallo karin

Het wordt veroorzaakt door een verwaarloosde kou of sinusprobleem en/of virus. Het zou vanzelf over moeten gaan zegt de huisarts. dat is ook wel zo. ik heb het voor de 2x in 1,1/2 jaar. Ik begin langzaam, na een maand, weer wat te horen. Ik stoom wel,gebruik natuurlijke middelen. De lucht buiten is erg vervuilt.
Een wandeling aan zee, opend de boel weer lekker.Maar als het te lang duurd toch maar naar een \kno arts.
Je moet wel geduld hebben. sterkte!

catty #12 19 mei 2011 15:35

Ik ben op dit forum gekomen,omdat ik meer wilde weten over vocht achter de trommelvlies.
Vanaf 5 Mei was ik behoorlijk verkouden geworden(op tocht gestaan).Na 2 a 3 dagen begon dus ook het dicht slaan van mijn rechteroor.Ik schrok omdat ik zo iets nog nooit mee had gemaakt.(wel wist ik dat een kennis van mij die het in Maart ook had gehad,toen ze verkouden was geweest).

Ik ben op 11 Mei naar de huisarts gegaan.Die keek dus in mijn oor en zei vocht bij het trommelvlies.U moet er rekening mee houden dat het 3 a 4 weken gaat duren,eer het over is.

Ik was afgelopen dinsdag terug gegaan(plaatsvervangende arts),ivm dat ik door die druk vreselijke hoofdpijn kreeg,dat ik er beroerd van werdt.
Ik kreeg zoute neusdruppels mee,en oordruppels.Dat zou de druk van mijn oor afhalen,zodat mijn hoofdpijn verdween.Dat klopt dus inderdaad,want inmiddels ben ik van die hoofdpijn af.Hij zei verder ook goed bewegen want zo kan het oplossen.

Verder merk ik de laatste 2 dagen dat,als ik tv kijk,de temmen pieperig hoor.(in mijn rechteroor dus,waar het vocht zit).
Ik kijk het nog goed 4 weken aan,anders ga ik terug naar de huisarts.
Bij mijn kennis heeft het ook aardig wat weken geduurd eer zij er vanaf was.Haar was het bekend omdat zij dat altijd bij een verkoudheid heeft.

Anoniem #13 19 mei 2011 23:23


  • Afwezig
Hai Catty, als je doet wat de huisarts zegt en bovendien de komende weken goed gezond leeft, eet, drinkt en slaapt dan zal jouw lichaam de problemen weer helemaal zelf oplossen. je hebt vast een flinke infectie opgelopen en die wordt als het goed is gewoon door jouw eigen immuunsysteem (lees: nl.wikipedia.org/wiki/Immuunsysteem) opgeruimd.

catty #14 20 mei 2011 15:58

Bedankt voor de reactie.Ik merk dat ik ietsje meer kan horen met dat oor nu dan aantal dagen geleden. Verder eet en drink ik extra gezond nu in deze periode.En verder spoel ik 2 maal daags goed mijn neus met zoutwater.(ben namelijk ook nog wat neusverkouden).Verder gebruik ik naast het fruit bruistablet multivitamine a-z.En bruistablet voor verhoogde weerstand.(van elk 1 bruistablet per dag). Nogmaals bedankt voor de reactie.Ben nu meer gerust dat het goed komt,en het verder een kwestie van geduld is.
Laatst bewerkt: 23 jul 2011 20:01 door Anoniem.

Els #15 23 jul 2011 12:57

hallo jolanda,

Sinds een aantal weken heb ik ook last van vocht achter het trommelvlies. Ik zou graag willen weten welk homeopathisch middel je gebruikt.wat betreft de spijsverteringsklachten merk ik gelijk dat de klachten erger worden. Gebruik je ook iets voor de spijsvertering.

Groetjes Els
Laatst bewerkt: 23 jul 2011 20:01 door Anoniem.

denise #16 16 mrt 2012 15:17

heey ik heb precies het zelfde ik wil er oowk vana f ik heb het al een hele tijd en ik wil ook op vakantie en neuspray helpt ook niet

Lana #17 16 mrt 2012 15:28

Hallo Denise, hoe weet je dat jij hetzelfde hebt. Heeft de huisarts dat geconstateerd?

loe #18 21 mrt 2012 20:21

HELP........... wie kan mij helpen!!!!!!

Mijn dochter nu 7jaar heeft weer vocht achterhaar trommelvlies!!! de KNO raad ons aan om buisjes te plaatsen. dit zou dan de 3x worden.Ze heeft pijn en zelfs hoofdpijn. er is ook een lekkere lange wachttijd. heeft er iemand tips?????

Ik weet het niet meer.

gr. mama loe

ingrid nieuwland #19 15 apr 2012 21:29

hallo Peter, kun je mij vertellen wat jouw ervaringen met het middel marum verum d12 zijn? Ik heb weer ongelooflijke last van een doof oor (druk op mijn oor) bedankt alvast gr

laurence #20 15 mei 2012 19:51

ik ben ook al 16 dagen doof aan de rechter kant vocht achter het trommelvlies ik wordt er zot van enkel als ik mijn hooft naar rechts hou gaat ze even open of als ik me naar voren buig maar het is erg stoorend

denise #21 15 mei 2012 21:38

hallo Laurence, heb net hetzelfde, heb al 2x laten prikken, dat helpt voor een paar dagen en terug dat doof gevoel, vermoeiend, ik weet ook niet meer wat gedaan, zal terug eens naar kno arts gaan, dat mag toch niet blijvenn weet iemand raad? ik heb dit al vanaf januari

margreet44 #22 28 jul 2012 14:09

Ik heb dit al vanaf mijn 15e en ben nu 44. Het kan komen door een allergie maar neusspray en medicijnen hebben weinig geholpen. Ook het plaatsen van buisjes loste NIETS op dus die heeft de KNO-arts weer verwijderd. Het is heel lastig om constant in een 'waas'te moeten leven alsof je zit opgesloten in jezelf. 1 of 2x per jaar knapt één van de oren soms even open en dan schrik ik van het geluid dat ik heb gemis en het plotselinge nieuwe beterer gevoel. Helaas schieten de oren binnen enkele minuten weer dicht, Dat klopt ook want de KNO-arts heeft dat nagemeten. Hij staat ook voor een raadsel maar de boodschap is dat je er maar mee moet leren leven. Ik heb het al zo lang en het is erger bij vochtige weersomstandigheden. Het meest lastige is dat je evenwichtsorgaan in de oren zit waardoor ik altijd wat licht in mijn hoofd ben maar ook dat went. Ik heb ook erg last van wagenziekte dat ook weer een gevolg is van een verstoord evenwichtsorgaan. Ik loop nog steeds met het idee rond voor een second opinion maar heb anderzijds ook geen zin om proefkonijn te zijn.

Irma #23 28 jul 2012 14:52

Hoi Allemaal,

Na een vliegreis ook een dicht verstopt L.oor.
Na bezoek aan de huisarts vocht achter trommelvlies.
Doorgestuurd naar KNO en stootkuur prednison gehad.
Mijn gehoor is beter,maar vocht achter mijn trommelvlies is nog aanwezig. Waardoor ik ook een suis in mijn oor heb gekregen.Ben sinds vorige week behoorlijk duizelijk....hoopte dat hij buisjes zou plaatsen of doorprikken.Moet afwachten omdat het vanzelf over moet gaan.....kan weken duren?!!! Buisjes plaatsen ze niet,omdat ik aan mijn andere oor al doof is vanaf mijn geboorte.Ondertussen wordt ik gek van die duizelijk en medicijnen daartegen helpen niets. Ik ben naar een KNO arts geweest in Nieuwegein en plaatsen geen buisjes.
Ga maandag meteen de Vu bellen in Amsterdam voor een afspraak. Misschien dat hun wel kunnen helpen.
Hoop op een reactie van iemand.

Sterkte allemaal,het zo vervelend dit

Barry #24 18 sep 2012 15:09

Beste mensen, ik heb al een maand of 4 last van een linkeroor dat dicht zit. Daarnaast ook al enkele jaren keel- en holteontstekingen.

Extra vervelend aangezien mijn gehoor al een stuk minder is.

Mijn vraag. Ik heb nogal moeite om mijn alcohol consumptie binnen de perken te houden. Dat heeft mogelijkerwijs effect op het immuunsysteem en dit soort klachten. Hoe is het met jullie alcohol- en rookgedrag? Mensen die ook veel gebruiken of juist niets en het probleem ook hebben?

jan holtman #25 11 nov 2012 12:24

Hallo allemaal, ik heb 5 maanden geleden last gekregen van vocht achter mijn oor. Ik ben musicus en flink in paniek geraakt. Reguliere medicijnmannen komen niet verder dan tja, leer er mee leven en hier heb je een kuurtje. Nu heb ik via een familielid dat hetzelfde euvel heeft gehad de tip gehad kalk ( urticalcin ) en zinktabletten te slikken en kon binnen een uur de eerste verbetering merken ben nu 2 weken later horende en ook af van t vervelende geklik in mijn oren. Slik de urticalcin 4 maal daags 22 tabletjes en ong. 10 zinktabletten.
Succes

Vocht achter trommelvlies?

Moderators: Tandor
Bel met medisch en persoonlijke vragen onze zorgprofessional (geen arts)
Tel: 0900-1992 (€ 0,9 p/m) Klik hier voor informatie en beschikbaarheid

Vind Dokter op

Dokter.nl is lid van: Dokter.nl is lid van DDMA