Steken/koud gevoel in keel

  • #1

    Hallo,

    Sinds een paar maanden heb ik regelmatig last van steken en een koud gevoel in mijn keel. Een paar keer per dag komt dit in de buurt van mijn linker keelamandel (echt alleen aan die kant) opzetten. Pijn met slikken heb ik helemaal niet, het geeft alleen het gevoel dat iemand eventjes een koud mes in mijn keel steekt (niet dat ik weet hoe dat voelt, haha... Maar ik denk wel dat dit de beste omschrijving is). Het gevoel straalt een heel klein beetje naar mijn tong uit.

    Gekke bobbels kan ik overigens niet vinden. Verkouden ben ik ook niet, eigenlijk voel ik me verder gewoon prima. Maar die steken zijn gewoon vervelend... Ik hoop dat iemand weet wat dit is, want ik kan er geen verklaring voor vinden.

    Alvast bedankt!

    Solskin

    Reageer
    #2

    Dag Solskin, ben je al bij de huisarts geweest? En heb je andere symptomen of last van andere ziekteverschijnselen?

    Als deze klachten de enige zijn, dan lijkt het mij vrij onschuldig.

    Maar als je er last van blijft houden en je zorgen blijft maken, ga dan even naar de huisarts.

    Reageer
    #3

    Ik heb ook enige tijd een vreemd koud gevoel links achter in mn keel. Mijn arts dacht dat het een schimmelinfectie is die veroorzaakt wordt door inhalers tegen asma. Ik weet niet of dat klopt. Zijn er mensen met dezelfde symptome?

    Reageer
    #4

    Ik sluit me aan bij het antwoord van Gaja.
    Ook gewoon thee drinken om de pijn te verhelpen

    Reageer
    #5

    Hallo,

    Ik ben een 45 jarige man, die het nu al 1 week lastig heeft met een nieuw symptoom die ik heb van iets. Maar van wat weet ik niet. Dokters vinden niet, zelfs in de spoed vinden ze het ook niet, bloeduitslag is goed, geen tekorten, urine test is ook goed, geen soa's, geen aandoeningen. Ik heb steeds bij het inademen een koud , brandend vreemd gevoel in mijn mond en keel. Zo gaat dat een paar keer per dag op en af.

    Graag zou ik willen weten vanwaar dit gevoel komt. Ja, en inderdaad. Op het internet vindt je daar niets van terug. Is dat dan zo onbekend?

     

    Reageer
    #6

    Ook ik heb soms een koud gevoel in de keel en de neus. Naar een specialist geweest van neus, keel en oren en die vondt niks abnormaal. Ik heb we ook een inhaler tegen astma gebruikt.

    Reageer
    #7

    Hi, zijn jullie er al uit wat het is. Ik heb ook last van een koud gevoel in keel en neus. Bij inademen heel vervelend.

    Reageer
    #8

    Bij mij ook koud, branderig menthol gevoel in neus en keel,, voelt akelig aan.. Heb 't wel vaak als ik onrustig ben. Zodra ik ontspan lijkt het weg te gaan..

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Jammer dat niemand meer reageert, wil zo graag weten of 't nog weg is gegaan

    Reageer
    #10

    Ik heb dit ook sedert enkele weken.
    Een maand geleden ben ik naar de tandarts geweest voor een probleem bij een wijsheidstand, die ze echter niet hebben kunnen uittrekken gezien er een zenuw rond de wortel zit. Fistel uitgekuist en wonde in kaak genaaid.Alles in eerste instantie oké.
    Twee weken later heb ik een koud gevoel langs die kant, precies alsof ik een muntje heb gegeten maar dan constant. Soms is het even weg, meestal nadat ik mijn mond spoel met een zoutoplossing ( lepeltje zout in lauw water.)
    Ook hier is mijn bloeduitslag oké.

    Reageer
    #11

    Ik heb ook een koud gevoel in me keel zitten. Het komt en gaat zo nu en dan. Op het internet is hier inderdaad vrij weinig over te vinden. Iemand al een idee wat het zou kunnen zijn?

    Reageer
    #12

    Ook ik heb hetzelfde gevoel.. alsof je ijslucht inademd..het doet zelfs pijn in de keel en de luchtwegen tot tussen de borsten.. ben zelf copd patiënt en gebuik ook puffers.. jammer dat niemand een idee heeft wat het is.. het gekke is dat het ook niet altijd aanwezig is.. zit nu op de bank en adem door een doek heen wat een minder pijnlijk gevoel geeft.. hoop ooit te weten waar het door komt..

    Reageer
    #13

    Het komt door long COVID, (long COVID gehad april 2021)alleen kan het niet bewezen wordt door artsen, ben bij de kno arts geweest, long functie gehad, long perfusie gehad, geen aanwijzing gevonden
    Maar ervaar wel dagelijks de klachten, overal als ik moe ben, last van branderige oren, keel koude luchtwegen😓

    Reageer
Reageer op: Steken/koud gevoel in keel


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief