Dokter.nl

Bel met medisch en persoonlijke vragen onze zorgprofessional (geen arts)
Tel: 0900-1992 (€ 0,9 p/m)
 Klik hier voor info en beschikbaarheid
Welkom, Gasten
Gebruikersnaam: Wachtwoord: Onthoud mij

jeuk gehemelte

  jeuk gehemelte

Rianne #1 18 jun 2009 01:17

hallo!
Ik heb al zo ongeveer mn hele leven gedurende periodes waar ik geen enkel ritme in kan vinden last van jeuk tussen mn keel neus en oren, en de plek aan de zijkant tussen mn linkerneusvleugel en mn mond.. Hele erge jeuk, waar ik dan niet bij kan, en als ik dan wel probeer te krabben via mn oor of met mn tong en gehemelte wordt het alleenmaar erger. Dat duurt dan een paar weken of zoiets, en dan is het weer n tijdje weg en komt het terug.. Ik heb wel hooikoorts, maar niet in de winter en dan is dit er soms ook, aan eten ligt het ook niet omdat ik daar zowiezo al bewust mee omga en 't zou moeten opvallen als 't komt door iets wat ik eet.. 't is echt heel vervelend, wil er graag vanaf maar heb geen idee wat 't is.
't moet wel een allergische reactie zijn, omdat ik ongeveer hetzelfde krijg als ik fruit eet, maar ik zou gewoon niet weten waar ik dan allergisch voor ben... :S
Laatst bewerkt: 18 jun 2009 01:19 door .

Dombo #2 18 jun 2009 01:57

Allergisch voor fruit misschien?

yvonne #3 19 jun 2009 01:33

hey rian,

Ik heb precies hetzelfde,ook dat je gehemlte jeukt en dat je dan met je tong probeert er tegen aan te gaan,en dat het dan doortrekt naar je oren.
Ook heb ik vaak jeuk aan mijn voeten,vooral snachts,en overdag af en toen,het is ook geen jeuk waarbij je kunt kraaben en het is weg.
Het blijft gewoon of word dan juist erger.
Ik had het net weer in bed,vandaar dat ik dacht eens even kijken op internet.
Maar volgens mij weet niemand wat het is.
erg raar dus,iig ben ik toch niet de enigste dan,als ik het ooit zeg tegen iemand van m,n gehemlte oor,kijken ze je aan van,waar heb jij het over??
Maargoed,mss weet je ondertussen wel meer??

Groetjes Yvonne

Laura #4 02 jul 2009 06:28

Hallo Rianne,

Wat toevallig dat ik jouw berichtje tegenkom. Ik heb precies hetzelfde. Het lijken een soort van aanvallen waarbij vooral mijn rechteroor onwijs jeukt. Dit trekt soms door naar mijn gehemelte. Ik probeer van alles om er vanaf te komen: heel hard schrapen met mijn keel, met mijn tong langs mijn gehemelte gaan, wattenstokje gebruiken... Ben jij er al achter wat het is?

Groetjes, Laura
Laatst bewerkt: 11 mrt 2011 11:46 door .

Kevin #5 08 jul 2009 22:25

Beste allemaal,

Ik heb er ook last van, maar heb laatst een gouden tip gekregen.

Ik krijg vooral jeuk aan mijn gehemelte als ik appels, peren en dat soort vruchten eet. Tip: was het fruit van tevoren met zo heet mogelijk water. Bij mij werkte het perfect, heb (bijna) geen jeuk meer als ik fruit heb gegeten.

Mvg Kevin

Enoco #6 08 jul 2009 23:03

Slim!

Dit is dus een duidelijke aanwijzing dat de jeuk bij jou dus een allergische reactie is op stofjes die in het fruit zitten. Deze stofjes kunnen zich in het aanwezige speeksellaagje nestelen en zo het gehemelte irriteren.
Als je eerst dat laagje speeksel wegspoelt, kunnen de stofjes zich moeilijker hechten en zal het irriterende effect dus afnemen.

Dank je voor je tip!

Paul #7 30 jul 2009 11:36

Ik zie dat je last hebt van hooikoorts. Gebruik je soms Nasacort? Ik zelf gebruik Nasacort voor mijn poliepen en heb wel eens gelezen dat het hierdoor komt als bijwerking. In ieder geval niet door fruit tenzij in combinatie is mogelijk.

Mandy #8 12 sep 2009 20:57

Ik ben toch zo blij dat ik deze topic gevonden heb!
Heb nu al jaren last hiervan en nu is het sinds 2 dagen weer raak. De jeuk werd net zo erg dat ik even ben gaan Googlen en kwam dus hier terecht.
Ik ga er eens goed op letten of het minder wordt als ik het fruit heet was. Bedankt voor de tip!

rpt #9 28 dec 2009 18:57

Hallo, ik heb al bijna een jaar last van heveige jeuk in de bolling van mijn gehemelte. Heeft iemand daar ook last of last van gehad??

Anoniem #10 08 jan 2010 00:24

Shadylane #11 12 mrt 2010 20:33

Ik heb ook last van netelroos, maak teveel histamine aan en heb last van alles wat hier net beschreven is, het is een allergische reactie dat vooral optreed rond het pollenseizoen, (hooikoorts). Antihistamine tabletten of een goede neusspray zou kunnen helpen, maar laat je vooral eerst testen! Zo weet je waar je precies allergisch voor ben en wat je er tegen kunt doen !

anoniem #12 04 apr 2010 03:20

aan diagnoses waag ik me liever niet maar na een maand of twee krabben aan mn ogen en gehemelte kwam mn huisarts met een oersimpel middeltje ter verlichting: ijs / kou

als iets zo idioot jeukt dat je er gek van wordt; probeer er eens iets kouds tegen te leggen (op de huid wel in een zakdoek oid, niet direct tegen de huid) het lost op de lange termijn niet echt iets op, maar je bent wel even een tijdje van de jeuk af en je krabt jezelf tenminste niet kapot.

Miepje #13 06 jul 2010 17:55

Hoi,
Ik heb al zo'n 15 jaar last van jeuk op mijn verhemelte en soms straalt deze jeuk ook uit naar mijn oren. In het begin ging het nog wel maar nu heb ik bijna continu last van jeuk. Om gek van te worden! Ik ben meerdere keren getest op allergie, maar volgens de test die gedaan zijn speelt dit niet. Antihistamine helpt wel maar nooit voor lang.

Als iemand een oplossing weet, of i.i.g iets wat kan helpen dan hoor ik het graag.

GeenArts #14 06 jul 2010 19:28

Ik heb het als ik een banaan opeet. Zelfde reactie, erg gevoelig en geïrriteerd.

Anoniem #15 07 jul 2010 00:49

Laatst bewerkt: 07 jul 2010 00:49 door .

anoiem #16 02 okt 2010 11:40

mischien zijn jullie allergies voor bespoten fruit om dat als je het wast de gemicalien er voor een groot deel val af gaan ????

anoniem #17 02 okt 2010 12:04

en wat bananen betreft. over chikita bananen en andere merken weet ik niet. maar het zal me niks verbazen. daar bij word heel veel gif over het land gespoten ik heb het zelf in een documontaire over chicita gezien. dat het zo erg is dat de mensen die daar op het land werken allemaal zwaar gehandicapte kinderren hebben door dat gif wat ze over zig heen krijgen vanuit een vliegtuigje dat over het land vliegt waar de grote baas in zit die nergens last van heeft natuurlijk ! . dus ik zou zeggen probeer eens biologische bananen die van fairtraide bijvoorbeeld die zijn namelijk ook biologisch wie weet helpt het .

anoniem #18 16 okt 2010 07:59

Ik heb het ook echt vervelend
Laatst bewerkt: 16 okt 2010 11:39 door .

marie #19 05 nov 2010 11:52

Ik heb er jarenlang last van gehad, is een symptoom van huisstofallergie. Krijg aerius tabletten van de huisarts - werkt perfect!

rianne #20 21 dec 2010 19:21

haha heel toevallig,

ik heet ook rianne
en ik heb het zelfde probleem , jeuk aan je gehemelte is echt heel irritant
aarg word er echt gek van..
maar ik eet heel veel fruit dus ik zal kijken of het helpt als ik geen fruit meer eet XD

xx

ilona #21 10 mrt 2011 23:42

Ik heb dit nu 2 weken lang bijna non stop, dus bij mij ligt het niet aan fruit. En ik heb een aantal anti hystamine pillen genomen maar ook dat werkt niet. Verder heb ik het idee dat bij mij de jeuk wordt veroorzaakt omdat ik ineens heel veel moet niezen door jeuk in mn neus. Ik heb ook jeuk in mn ogen maar volgens mij kan het geen hooikoorts zijn met dit weer en ook zo veel binnen.

Lans #22 22 mrt 2011 13:11

Ik ben in januari al begonnen met hooikoorts, dus dat kan het wel degelijk zijn.

Heb ook enorme jeuk in mn gehemelte en midden in gehemelte zit een soort klein bultje met witte stipjes. Misschien geirriteerd door het continue krabben met mn tong ofzo?

ruben #23 27 apr 2011 20:55

ik heb er erg last van dus google dit is precies waar ik last van heb dus dankje het is dus iets met fruit lees ik
groetjes ruben

S #24 15 mei 2011 22:50

Ik heb hier ook last van. Volgens de kno arts heeft het te maken met maagzuur dat 's nachts naar boven komt. Tussen je maag en slokdarm zit een spier wat een soort klepje is en als je 's nachts slaapt dan ontspant die spier zich waardoor maagzuur naar boven komt en het slijmvlies geïrriteerd raakt. Ik heb ook altijd een soort van brok in mijn keel zitten. Ik slik nu maagzuurremmers maar ik merk eigenlijk nog niet echt verschil. Hooikoorts is bij mij in ieder geval uitgesloten door de allergoloog. Wat bij mij wel redelijk hielp was een neusspray die fluctonase heet. Dit gebruikte ik samen met een pilletje wat ceterizine heet. Helaas moet de dosis steeds worden verhoogd aangezien de jeuk steeds sneller en heviger terug komt. Daarom twijfel ik ook aan de diagnose. Maar ik ga de tip van fruit met heet water wassen zeker uitproberen!

Framboosje #25 30 mei 2011 17:38

ik heb precies hetzelfde!
maar bij mij gaat het na een dag ofzo wel over...
ik probeer dan met mijn tong te krabben, en met mijn vinger in mijn keel (dan moet ik bijna kokhalzen) en met mijn vinger in mijn oor.
maar NIETS helpt!

mijn tip:

denk er gewoon niet aan en krab er niet aan.

heeeeel irritant!!

xxx

jeuk gehemelte

Moderators: Tandor
Bel met medisch en persoonlijke vragen onze zorgprofessional (geen arts)
Tel: 0900-1992 (€ 0,9 p/m) Klik hier voor informatie en beschikbaarheid

Vind Dokter op

Dokter.nl is lid van: Dokter.nl is lid van DDMA