Vreemde ‘smaak’

  • #1

    Sinds een jaar of 8 heb ik eens in de zoveel tijd een rare 'smaak' die mijn perceptie van geur en smaak totaal veranderd. Het lijkt er vaak 'in te schieten' als ik hard mijn neus ophaal en verdwijnt dan vaak pas weer na een nacht slapen.
    Het is geen smaak die je bijvoorbeeld krijgt als je verkouden bent maar echt iets wat vanuit mijn neus schijnt te komen.
    Ik heb het meestal slechts een paar keer per jaar maar nu al een paar weken iedere dag en ik word er echt gek van. Het vervelende is ook dat niemand in mijn omgeving dit kent en het ook eigenlijk niet snapt.
    Mijn keelamandelen zijn een aantal jaar geleden wel verwijderd maar dat heeft niet voor verbetering gezorgd.
    Kan dit een soort abces zijn dat steeds openspringt oid?
    Ik hoop dat iemand dit herkent en een oplossing weet!

    Reageer
    #2

    Dysosmie is de medische term voor uw aandoening. Dysosmie is een lastige klacht die niet eenvoudig te onderzoeken is. De meest voorkomende oorzaak an dysosmie is verkoudheid. Zeker in deze tijd van het jaar kan dit de aanleiding zijn van uw klachten. Het beloop is wisselend dus herstel zal op korte termijn te verwachten zijn.

    Reageer
    #3

    Ik weet eigenlijk helemaal wat je bedoeld! Ik heb er ook enorm last van eigenlijk. Ik heb er eigenlijk meer last van dan niet, alles ruikt anders en smaakt anders, ik heb er zelfs 2 varianten van. Eerder wist ik eigenlijk ook niet zo goed wat ik ermee moest, toch heb ik er wat tegen gevonden, per toeval. Als ik er last van heb doe ik het volgende: ga zitten, en kijk naar de grond, en laat je hoofd rood aanlopen, beetje het idee dat je meer bloed naar je hersens laat lopen.

    Ik weet dat het gek klinkt, maar bij mij helpt het altijd. Niet dat het dezelfde dag niet kan terugkomen, soms komt het om de 10 minuten terug, ik herhaal dan deze handeling en dan gaat het weer goed.

    Het is eigenlijk voor het eerst dat ik iemand heb gevonden die vergelijkbare klachten heeft als ik. Ik ben er voor bij de KNO arts geweest, niks gevonden, ct scan, mri scan! Allemaal niks...

    Ik wens je veel succes en ik hoop dat je wat aan mijn tip hebt, als het jou ook van die verveelende reuk afhelpt, zou je dat dan even willen laten weten. Ik ben er erg benieuwd naar...

    Reageer
    #4

    Ik reageer omdat er overeenkomsten zijn met mijn klacht.
    Van tijd tot tijd ruik ik een chemisch-achtige geur. De geur zou ik willen vergelijken met die van WC-eend of een chloorhoudend schoonmaakmiddel.
    Het waarnemen van die geur is niet aan tijd of plaats gebonden. Soms lijkt het wel een combinatie van geur en smaak (niet zo gek natuurlijk).
    Het gebeurt ook wel dat een "echte" geur heel lang blijft hangen en dat ben ik dan pas kwijt na het slapen. Van de week ga ik ermee naar de huisarts maar als ik de andere commentaren lees verwacht ik er niet veel mee op te schieten. Waarschijnlijk kom ik weer in de mediche molen terecht.

    Reageer
    #5

    De chemische geur die je beschrijft herken ik! Ik weet dat het bij mij komt als ik een lichte keelontsteking heb. Dan zou bij jou ook kunnen want dit is er echt de tijd van het jaar voor.
    Misschien heb je hier wat aan.

    Reageer
    #6

    Ik heb precies hetzelfde gehad. Het begon allemaal een jaar geleden, maar nu is het gelukkig weg. In het begin had ik er af en toe last van maar de afgelopen weken had ik het dagelijks.

    Bij mij was het ook zo dat 'de geur' er in schoot d.m.v. mijn neus op te halen of te snuiten. Als ik het had rook alles anders. Bij sommige voedingsmiddelen werd deze geur erg versterkt zoals bij brood, maar ook bijvoorbeeld bij een erg verwarmde kamer. Buiten had ik er minder last van. Deze vervelende geur zorgde ervoor dat al het eten een stuk minder lekkerder smaakte dan normaal. De laatste weken leek het ook net of ik er een beetje hoofdpijn van kreeg en me er niet helemaal lekker door voelde.

    Nu ben ik in het begin naar de huisarts geweest en hij dacht dat het aan mijn hooikoorts lag. Dus heb ik eerst Nasonex meegekregen en dit leek in het begin te werken, maar naar een paar weken kwam het gewoon weer terug. Vervolgens is er een rontgenfoto gemaakt, maar daar kwam eigenlijk niets uit. Toen ik er erg veel last van kreeg ben ik weer naar de huisarts geweest en die heeft mij een afspraak laten maken met de KNO arts. De KNO arts is met een cameratje in mijn neus gegaan, maar kon nog niet direct zien wat het was. Hij had wel een paar opties, het kon te maken hebben met dat mijn neusschot scheef stond of met mijn allergieen (graspollen, huisstofmijt, honden, katten). Daarnaast kwam hij met twee andere verklaringen: met de camera zag hij ook dat ik wat slijm had in mijn neus, maar het kon ook liggen aan korstjes in mijn neus. Dat laatste houdt in dat er een wondje in mijn neus zit dat maar niet kan worden genezen en daarvoor heb ik ook zalf voor meegekregen (NasuMel neuszalf). Maar omdat hij het nog niet helemaal zeker wist heeft hij mij ook een mri scan laten maken, waarvan ik komende donderdag de uitslag krijg. Ik gebruik nu sinds afgelopen donderdag deze zalf en ik heb 'de geur' en de vreemde smaken sindsdien gelukkig niet meer gehad. Terwijl ik hiervoor iedere dag deze geur had.

    Ik hoop dat jullie hier iets aan hebben, want ik weet zelf hoe vervelend het is als je het hebt. Dus misschien komt de vieze smaak en geur wel door een wondje in je neus, dat zich maar niet geneest. Succes ermee allemaal!

    Reageer
    #7

    Heb ook last van zo'n 'chemische"/onbestemde geur, ben net naar de dokter geweest, die heeft in mijn keel en neus gekeken, ze zag dat het ontstoken was, waarschijnlijk in de bijholten; de bacterien veroorzaken die rare geur.
    Ik mocht kiezen penicilinekuur of neusspray en afwachten of het vanzelf over zou gaan. Dus wacht ik gewoon af. In de tussentijd maar wat sterke kauwgum, dat helpt wel een beetje tegen de geur (en smaak)

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Ik heb het sinds januari, en het is begonnen met een griep in december. Daarna bleef ik maar verkouden, en kroop er continu slijm uit mijn longen omhoog, ik zat de hele dag te hummen.
    Verder was de verkoudheid wel helemaal weg, dus met mijn neus was qua slijm en verstopping niets aan de hand, ik rook alleen helemaal niets meer.
    en continu die gore smaak, iets chemisch, iets rots, iets metaligs, het is niet anders te definiëren als heel erg vies.
    Bij bloedonderzoek werd hooikoorts geconstateerd, en ik kreeg een neusspray, die dus helemaal niets doet, want ik had geen loopneus of tranende ogen (volgens de bijsluiter is de neusspray daarvoor).
    Ik probeer bij het sprayen maar de spray zo diep mogelijk in mijn longen te krijgen, want daar zit volgens mij het probleem.
    Ik heb zelf ook wel aan een soort ontsteking in de luchtpijp of longen gedacht, maar ik heb geen koorts en kan zonder problemen 6 km hardlopen (en ik denk niet dat je dat met een longontsteking zou kunnen).
    Ik ga het hoofd rood laten aanlopen uitproberen. Als iemand inmiddels weet wat dit is en wat er definitief een eind aan maakt, houd ik me aanbevolen. Ik wil dit niet de rest van mijn leven hebben!

    Reageer
    #10

    [quote]Ik probeer bij het sprayen maar de spray zo diep mogelijk in mijn longen[/quote]Het is neusspray geen luchtweg en longspray!! Als je last hebt van je luchtwegen vraag dan aan de huisarts iets daarvoor.

    Reageer
    #11

    Wat fijn om eindelijk te lezen dat ik niet de enige ben met deze klachten (heb in het verleden ook weleens gegoogled, maar deze site kwam nooit naar boven)! Al 7 jaar wordt ik door precies dezelfde klachten geplaagd. Ik ben door de hele molen geweest: KNO arts, oog arts, neuroloog, alternatieve geneeswijze, alles! Geen dokter begrijpt mijn klacthen en ook niemand in mijn omgeving. Ik heb me al 100.000 x afgevraagd of het wel echt is, of is het pshychisch, of..? Ik heb er ontzettend veel last van, het trekt veel energie omdat je continue afvraagt wat het is en hoe je er vanaf komt.

    Recent heb ik een link gevonden met mijn shouder/nek/hals spieren (tenminste dat denk ik).
    Normaliter gaan de klachten weg wanneer ik geslapen heb (spieren helemaal ontspannn?), of wanneer ik op mijn buik op bed ga liggen, met mijn hoofd langs de zijkant van het bed (min of meer op de kop). Soms gaat het weg, soms niet.
    Ik ben er nog niet helemaal zeker van maar er is me al verteld dat er inderdaad een spier bekneld zit tussen mijn botten in mijn schouder wat ook weer gelinkt is aan een ader waardoor er niet voldoende bloed naar mijn hoofd stroomt. Heel vaag allemaal (Dit is de diagnose van een Balinese healer - baat het niet dan schaadt het niet). Zijn massages lijken iig te zorgen dat er veranderingen in mijn klachten komen (gaat nu soms ook weg als ik mijn hals/nek masseer). Ik ga binnenkort naar een chriopractor om te kijken of deze meer duidelijkheid kan geven.

    Mijn klachten zijn overigens altijd aan de rechterkant, nooit links. Hebben jullie deze klachten ook aan een bepaalde klant?

    Mocht iemand al een oplossing gevonden hebben, please let me know! Ik ben deze klachten spuugzat!

    Reageer
    #12

    Aminda, heeft de neusspray gewerkt? Heb je er daarna nooit meer last van gehad?

    Reageer
    #13

    Mijn man heeft sinds 2 maanden ook last van rare smaak en geur...hij weet niet goed, hoe hij dit moet beschrijven...maar het treed toch wel een paar keer per dag op...bij NKO-arts geweest: niets te vinden, ct-schedel was negatief ook ct-sinussen: lichte mucosa-zwelling (tgv. chronische sinusitis?)....maar de huisarts denkt niet dat het de sinussen zijn...bij de tandarts ook geen gaatje te zien...nu nog bij de MKA-specialist...Ben benieuwd wat hij gaat zeggen....De huisarts zegt, dat het waarschijnlijk niet van de maag of longen kan voortkomen, want labo staat goed....1 dag heeft hij het eens niet gehad tot na het zwemmen...(toch sinussen?)
    Het is lastig, omdat je niet weet hoe het komt....Iemand oplossing?

    Reageer
    #14

    Lijkt er toch op dat het de sinussen zijn. Heeft hij al neusspray uitgeprobeerd?

    Reageer
    #15

    Ja, hij heeft al een neusspray gebruikt, en dat helpt niet....alhoewel het voor het zwemmen precies aan het beteren was....de dokter vond het wel raar, dat de tandarts geen foto's van de tanden had genomen,hopelijk doet de mond-kaak-aangezicht chirurg dat wel...je weet maar nooit wat die nog vind hé....ik laat het jullie weten...

    Reageer
Reageer op: Vreemde ‘smaak’


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief