keelpijn opgezette klier

  • #1

    kan iemand mij helpen?
    ik ben 3 jaar geleden een keer flink verkouden geweest, hierbij is mijn klier in mijn nek op gaan zetten, die is nooit meer weggegaan.
    nu had ik vorig jaar december een flinke keelontsteking met 41 gr koorts dit is met een antibioticakuur overgegaan.
    nu heb ik alweer keelonsteking 2 weken en het word soms minder en dan zet ie weer op, ook is mijn tong aan de achterkant wat stijf. ook heb ik meer tandplak als anders.
    ik ben vorig jaar naar de HA gegaan voor die klier, hij vertelde dat dat vanzelf over moest gaan. heeft iemand hier ervaring mee?
    heeft die opgezette klier iets te maken met mijn keelontsteking? ik heb nu geen koorts maar heb wel vaak moeite met slikken enzo.

    Reageer
    #2

    Het is normaal dat bij een keelontsteking de klieren in de nek dikker worden. Er worden hier cellen gemaakt die de ontsteking te lijf gaan. De "fabriek" gaat dan draaien en dus wordt deze tijdelijk dikker. Normaal gesproken worden de klieren na de ontsteking weer kleiner; de fabtiek gaat in ruste.
    Het kan zijn dat een klier na het gedane werk toch dikker blijft. Zo`n klier verdwijnt op den duur wel maar dat kan langer duren dan normaal. Er is dan een heviger reactie geweest op het weefsel waardoor het herstel van de zwelling ook langer duurt.

    Reageer
Reageer op: keelpijn opgezette klier


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief