Bulten achterin mondholte

  • #1

    Hallo,
    Mijn amandelen zijn toen ik klein was verwijderd en heb er daarna geen last meer van gehad. Sinds twee jaar heb ik achterin mijn mondholte allemaal bulten die een beetje lijken op fibroom, maar dat niet zijn. Ik ben bij de dokter en de KNO geweest maar die weten niet wat het is. Ik heb er voornamelijk snachts last van en kan er niet van slapen. Ze jeuken en worden erg rood en groot snachts en ik kan moeilijk ademen. Ik ben getest op allergieen maar er is niks uitgekomen. Ik zou graag willen weten wat dit kan zijn. Ik heb een foto, alleen kan deze niet toevoegen.

    Reageer
    #2

    https://www.instagram.com/soumsoum.298/

    Hier staan fotos van de bulten

    Reageer
    #3

    Ik heb er helaas ook geen verklaring voor.

    Stuur  de foto's als JPG bestand naar mijn mailadres. Ik zal ze dan voorleggen aan de KNO-arts. Hoe oud ben je? Heb je nog andere aandoeningen/ziekten? Snurk je veel? Gebruik je medicijnen of drugs?

    Mijn mailadres:  [email protected]

    Reageer
    #4

    Ik ben 20 jaar, bijna 21. Heb nergens anders ooit last van gehad en gebruik ook geen medicijnen/drugs, behalve vitamine d3. Ik heb wel uit het niets twee jaar geleden een enorme haargroei op mijn gezicht en hals gekregen en mijn menstruatie wat normaal was is al een jaar niet meer normaal. Ik stuur de fotos op. Bedankt!!

    Reageer
    #5

    Waarom gebruik je vitamine D3? En hoe lang gebruik je dat al? Wat is er aan je menstruatie veranderd? Gebruik je de pil? Hoe is je ontlasting?

    Reageer
    #6

    uit mijn bloedtest kwam dat ik vitamine D tekort heb. Ik slik het omdat ik veel erover heb gelezen dat het helpt met stress en vermoeidheid en bij sommige zelfs met acne (ik heb ook acne, niet heel erg). Overigens heb ik niet regelmatig veel stress. Ik gebruik het nu pas 4 dagen. Mijn menstruatie was altijd heel normaal alleen nu is het zo dat ik altijd te laat word (in de zomer zelfs drie maanden niet) en ik was laatst een maand (!!) lang ongesteld. Ik heb nog nooit de pil gebruikt en ik moet vaak naar de wc voor mijn ontlasting, vooral na het water drinken.

    Reageer
    #7

    Ben je vegetariër of heb je een donkere huid? Heb je vaker koorts of een grieperig gevoel? Weet je wat er nog meer is gecontroleerd met het bloedonderzoek?

     

    Ik stuur de foto's morgen door. Het kan wel even duren voordat er antwoord komt.

    Reageer
    #8

    Ik ben geen vegetarier en ik eet over het algemeen erg gezond. Ik heb een lichte huidskleur, maar niet heel licht. Ik was vroeger niet zo vaak ziek maar nu heb ik zovaak een verstopte neus en ook snachts. Met het bloedonderzoek was er gecontroleerd op huisstofmijt, mijn witte bloedcellen en mijn schildklier. Als enige vitamine d tekort geconcludeerd.

     

    ik waardeer uw hulp heel erg! Erg bedankt!!

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Weet je hoe laag je vit D waarde was?   Had je daar geen vermoeidheidsklachten van en welke dosering neem je nu? Je hebt ook geen gewrichtsklachten of tandvleesproblemen? Hoe groot ben je en wat weeg je? Hoeveel drink je gemiddeld per dag?

    Ik weet dat ik veel vragen stel, maar probeer zoveel mogelijk info te krijgen, voor de KNO-arts, maar ook voor je haargroei en je veranderde menstruatie

    Reageer
    #10

    Ik vind het juist fijn dat ik serieus genomen word. Ik slik 20 microgram per dag, maar weet niet hoe laag het was. Ik ben vaak vermoeid, vooral na traplopen. Ik heb vaak last van mijn tanden en tandvlees en denk dat het met de bulten te maken heeft. Ik weeg 56 kg en ben 1.62 m. Ik drink ongeveer 1.5 liter water per dag, en soms 2 als het me lukt.

    Reageer
    #11

    Ik denk dat ik het antwoord dan wel weet.

    Ik heb vaak last van mijn tanden en tandvlees en denk dat het met de bulten te maken heeft  het kan inderdaad met elkaar te maken hebben. Maar de oorzaak is dan dus het vit D tekort. En dit heb je waarschijnlijk al langere tijd...

    Vitamine D wordt in de huid gemaakt en is een voorstof van een onbekend maar belangrijk hormoon. Dit hormoon, calcitriol, maakt deel uit van de zgn. steroïde hormoonfamilie. Hormonen uit deze familie worden allemaal uit cholesterol gemaakt. Bekende steroïde hormonen zijn oestrogeen, progesteron, testosteron en cortisol. Vitamine D is dus een voorstof of pro hormoon van het steroïde hormoon calcitriol.

    Het vitamine D tekort, kan zo dus ook invloed hebben op de geslachtshormonen en dus verantwoordelijk zijn voor de andere klachten. Haargroei en veranderde menstruatie bijvoorbeeld.

    Ik denk alleen dat de dosering die je nu gebruikt te laag is om op korte termijn effectief te zijn. Ga dus terug naar de huisarts en vraag om een oplaaddosis colecalcifero 25.000 IE 1×/week, gedurende 6 weken. daarna een onderhoudsdosering van 20 microgram (800 IE) totdat de bloedspiegel weer normaal is.  Vraag daarnaast om een bloedonderzoek naar oestrogeen, progesteron , testosteron,  cortisol en calcium.  Het zou namelijk kunnen dat je ook een calcium tekort hebt.

    Reageer
    #12

    Ik denk dat dat het wel is eigenlijk, want ik heb er al heel lang last van. Ik ga maar even langs de huisarts. Denkt u dat mijn acne dan ook zal verdwijnen door de vit d of heeft dat er niks mee te maken?

    Reageer
    #13

    Acne hoeft daar niet perse iets mee te maken te hebben , maar het zou kunnen.

    Reageer
    #14

    heel erg bedankt voor uw hulp, het heeft me echt goed geholpen. Ik bedank u voor uw tijd en advies en vond het erg fijn. Ik ga naar de huisarts en zal het ooit updaten met of het weg is gegaan of niet. Heel erg bedankt!!

    Reageer
    #15

    Graag gedaan.  Succes !!

    Reageer
Reageer op: Bulten achterin mondholte


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief