Chronische amandelontsteking

  • #1

    Ik heb een vraagje, kunnen je amandelen chronisch ontstoken raken, zonder dat je pijn hebt of ziek voelt? Ik heb namelijk al 1.5 maand witte vlekken in mijn keel, het begon bij mijn rechter amandel nu ook op mijn linker amandel. Heb ook een smerige smaak in mijn mond word er misselijk van. Ik heb geen pijn en voel me prima ze zijn wel wat opgezet en ben wat snel vermoeid. De huisarts zei wacht maar af. Ik ben bang voor kanker

    Reageer
    #2

    Dat heeft met kanker niks te maken. als ze ontstoken zijn, zou je daar last van moeten hebben

    Reageer
    #3

    Oké, nee ik heb totaal geen pijn eraan daarom vind ik het ook vreemd, de ene keer zijn het hele grote vlekken de andere keer veranderen ze weer in kleinere vlekjes. Als ik in mijn keel kijk zie ik ook groeven in mijn amandel zitten en daar zitten die vlekjes ook in de ene keer groot de andere keer kleiner. Ik spoel dagelijks met chloorexidine en gebruik vitamine pillen. Wat zou het dan kunnen zijn?

    Reageer
    #4

    Het kunnen amandelstenen zijn.

    Reageer
    #5

    Oké, ik heb al geprobeerd om ze eruit te krijgen maar dat lukt niet het lijkt een beetje vloeibaar. Ze zijn ook niet rond maar echt een beetje een beslag op 1 amandel zitten er denk ik een stuk of 9, 5 grote de rest klein. Passen gezwollen amandelen ook bij amandelstenen?

    Reageer
    #6

    Dat zou kunnen.

    Reageer
    #7

    Hallo allemaal!

    Afgelopen woensdag op donderdagnacht werd ik wakker omdat ik bijna niet meer kon slikken. De volgende dag meteen de huisarts gebeld, maar deze gaf aan dat het waarschijnlijk een keelontsteking is en dat dit vanzelf over moet gaan met paracetemol en ibuprofen.

    Echter begon ik mij in de loop van de dag steeds slechter voelen, mijn rechteramandel sloeg wit/grijs uit en ik had koorts. Weer de huisarts gebeld en ik kon gelijk langskomen. Toch een fikse amandelontsteking. Met Broxil naar huis gestuurd.

    De eerste dagen waren echt vreselijk, ik ben nu inmiddels op dag 4 en kan enigszins wat drinken, maar eten is heel lastig. Ik drink het liefst heel koud drinken en neem nu ook ors erbij omdat ik al dagen niet heb gegeten. De eerste dagen ook ontzettend last gehad van spierpijn en overgeven erbij, dus ik had het echt flink te pakken.

    Ik merk wel dat er iets vooruitgang is, maar het gaat heel gestaag. Mijn rechterkant van het gezicht is opgezwollen, het is rood aan de buitenkant van mijn keel en mn oren beginnen steeds pijnlijker te worden, waardoor ik bang ben dat ik er straks ook nog een oorontsteking bij ga krijgen.

    Heeft iemand ervaring met het ziekteverloop van een amandelontsteking? Dit is de eerste keer dat ik het heb, maar wat is dit vreselijk zeg.

    Ik hoor graag van jullie!

    Reageer
    #8

    Hoi Anoniem,

    Wat rot dat je je zo slecht voelde. Hoe is het afgelopen? Zelf loop ik nu al 2 maanden rond met opgezwollen amandelen. Antibiotica werkte niet en het was geen pfeiffer. Wat was bij jou de oorzaak of zijn ze daar nooit achter gekomen?

    Hopelijk gaat het nu wel weer goed met je!

    Groetjes,

    Ook een anoniempje.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
Reageer op: Chronische amandelontsteking


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief