antiereflux ziekte en slokdarm kanker in 1 gezin

  • #1

    mijn dochter (nu 18 jaar) is binnen 1 jaar 2 x geopereerd aan een reflux ziekte...zei had zo,n 90 maagzuur aanvallen per dag, na de eerste operatie bleek het heel goed te gaan en 3 maanden later begonnen de klachten weer terug te komen, na menig onderzoek gedaan te hebben is gebleken dat de reflux ziekte weer terug was, er volgde opnieuw een antie reflux operatie...waarbij ze de manchet wat strakker gezet hebben.
    na 6 weken waren weer de klachten terug...ze heeft inmiddels weer onderzoeken gehad en 15 dec. krijgen we hiervan de uitslag.
    mijn man (48 jaar) kreeg in aug. ineens klachten dat de passage niet goed verliep...het gevoel of hij stikte in het eten....de huisarts was heel allert en stuurde hem door naar het ziekenhuis...er volgde gastroscopie waarop ze iets verdachts hadden gezien.en de volgende dag moest mijn man al door de CT scan en bloed laten prikken.. en een kleine week later kregen we de uitslag [b]SLOKDARMKANKER door MAAGZUUR[/b]
    mijn dochter loopt in het wkz utrecht en mijn man in het umc utrecht
    kan iemand mij hier meer over vertellen
    mvg Esther

    Reageer
    #2

    wat wil je weten?
    maagzuur tast inderdaad de slokdarm aan, doordoor krijg je ontstekingen en soms krijg je dan een Barret slokdarm.... dit kan in een klein aantal geval weer uitmonden in slokdarmkanker.

    jouw dochter moet dus gewoon goed onder controle blijven en zeker middelen slikken om het maagzuur te verminderen, ook hoofdeinde bed hoger zetten en niet bukken met volle maag, ook geen strakke kleding rond het middel dragen. er zijn voedingsmiddelen die maagzuur productie verhogen, misschien is het verstandig om daar eens meer op te letten.

    wat je man betreft.... ik weet dat ze dit o.a. in Utrecht kunnen opereren, mijn buurman is daar ook geopereerd aan slokdarmkanker en dat is goed gegaan.

    is dit voldoende informatie voor je?

    veel sterkte, Brenda

    Reageer
    #3

    Hallo Brenda
    mijn dochter slikt nu 1 x daags 40 mg nexium, waardoor het maagzuur wel iets minder is, maar niet helemaal verdwijnt.
    doordat zei de klachten weer terug heeft, hebben ze weer allerlei onderzoeken gedaan,en 15 dec. krijgen we hier de uitslag van.
    Het liefste zouden wij willen, dat zei helemaal onderzocht wordt via CT scan...of gastroscopie voor de 4e keer
    dit alles maakt ons zo onzeker , omdat ze niet weten hoe dat kan dat het voor de 2e keer in hevige mate terug is gekomen.
    En dit maakt ons heel onzeker en bang ivm slokdarmkanker van mijn man en dat door maagzuur.
    ik weet de risico,s van te lang maagzuur, daarom deze angst.

    wbt mijn man die loopt in het umc utrecht en begint as dinsdag 6 dec. aan de 2e chemo kuur, en dan 28 dec de 3e chemo....en ws in maart een buisoperatie en dan weer 3 blokken van 3 weken chemo.

    groetjes Esther

    Reageer
Reageer op: antiereflux ziekte en slokdarm kanker in 1 gezin


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief