Angst voor hodgkin

  • #1

    Ik heb ooit de diagnose gehad van fibromyalgie rond mijn 16e jaar. Nu in 2014 na een slijmbeurs ontsteking bleef ik klachten houden in mijn linker schouder, fysiotherapie en dry needling technieken evenals mensendieck volgde. De rugklachten zijn nooit over gegaan, dus ben een aantal keren terug gegaan naar mijn huisarts. Die verwees mij in 2015 door voor een echo van de buik, een long en rug röntgenfoto (de echo omdat ik ook last had van mijn buik en de rugpijn zakte steeds verder naar beneden). Alles zag er goed uit volgens de orthopeed en ook vanuit de radiologie dus werd weer naar huis gestuurd.

    In oktober 2015 kreeg ik ineens heftige darmkrampen, 4 weken waterige diarree als gevolg. Dus een doorverwijzing gekregen naar de MDL arts die PDS vaststelde. De aanvallen werden echter zo hevig dat mijn midden rug ook erg veel pijn begon te doen. Ik moest op bed gaan liggen met een warme kruik omdat pijnstilling vaak niet goed hielp.

    In het begin van de zomer van 2016 (juni) ontdekte ik een lymfe klier in mijn hals onder mijn kaak. Een harde klier, niet beweegbaar maar sindsdien ook niet groter geworden. De klier zit er nog steeds. Ik ben terug gegaan naar de MDL arts die mij doorstuurde naar diverse specialisten.

    Ik heb bij de KNO arts een echo gehad van de hals (zag er volgens de radioloog niet zorgwekkend uit, bij de orhopeed is er een mri scan van mijn rug gemaakt, was niks op te zien (ook niet op de röntgenfoto van mijn ruggengraat), bij de internist is mijn urine getest op bijnier hormoon, dit was ook goed.

    Vanuit de MDL arts kreeg ik een darmonderzoek waar weefsel werd weggehaald (was goed) en een ct-scan. Op deze scan hebben zij een lymfe gevonden diep in de buik van 2,2 cm grootte, dichtbij mijn ruggenwervel op een moeilijke plek. Ik ben doorverwezen naar een hematoloog waar ik van de week terecht kan en heb vandaag via de kno arts een punctie laten doen in de hals van de lymfe. De radioloog kreeg wel cellen weg, maar vond de lymfe wel erg klein en vroeg waarom ik een punctie moest krijgen.

    Als ik op google zoek duidt ik continue maar op (non-)hodgkin.
    Mijn klachten naast deze omschreven heb ik ook last van kortademigheid (alleen bij traplopen), zweten in het gezicht (tijdens de hete zomer van 2016) en bijkomend 1 oksel die onaangenamer is gaan ruiken, gewrichtspijnen en spierpijnen (alsof de spieren zijn ontstoken).

    Is iemand bekend met de klachten of een lymfe die gevonden is in de buik?

    Alvast bedankt voor de reactie. Ik heb de vraag maar gesteld, omdat ik nergens een soort gelijk verhaal kon vinden.

    Reageer
    #2

    uit de punctie is niks gekomen, niet bruikbaar materiaal. ik krijg nu een pet scan

    Reageer
Reageer op: Angst voor hodgkin


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief