Hoe voelen opgezette lymfeklieren?

  • #1

    Ik heb laatste tijd vaak koorts en hoofdpijn, ik zweet 's nachts (2 a 3 x per week), benen, armen en rest van lichaam jeuken zonder uitslag maar blijf constant krabben (heeeeel irritant). Ook al 3x in korte tijd veel last van mijn keel gehad, waarbij mijn nek pijnlijk aanvoelt. Laatste tijd ook heel moe, beetje uitgeput gevoel.

    Ik zocht op internet en al deze symptomen staan bij Hodgkinsyndroom. Had er nog nooit van gehoord maar het komt allemaal overeen. Ook dat het vooral bij jonge mensen tussen 20 en 35 voorkomt. Maar opgezwolle lymfeklieren weet ik niet goed. Hoe kan ik dat herkennen en hoe voelt dat?
    Of weet iemand wat mijn klachten anders kunnen zijn?

    Ik ben trouwens 23 jaar.

    Reageer
    #2

    Waarom denk je dan meteen aan iets ernstigs? De kans is toch veel groter dat het iets minder ergs is?? Ben je al bij je huisarts geweest? Ben je ook verkouden, misselijk, spierpijn? Hoe lang is een tijdje? Beterschap.

    Reageer
    #3

    Oh ..lymfeklieren zijn opgezet als ze aanvoelen (en soms zijn ze ook zichtbaar) als een harde klier, vaak een soort bult. Dit is een teken dat je lichaam er hard aan werkt om een infectie te bestrijden. Ook de koorts betekent dat het lichaam een ontsteking aanpakt.

    Reageer
    #4

    Ik zocht op mijn symptomen en dit kwam steeds naar voren. Dus vroeg mij af hoe je dan een opgezette lymfeklier moest herkennen. Maar ik voel niet echt ergens een bult dus het zal wel meevallen.
    Een tijdje is 3 maanden ongeveer en ik ben niet verkouden. Ook nog niet naar de huisarts gedaan omdat ik even wil aankijken of het vanzelf over gaat.

    Bedankt voor de reactie

    Reageer
Reageer op: Hoe voelen opgezette lymfeklieren?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief