Lichte vergroting lymfeklieren onderbuik voelbaar?

  • #1

    Ik heb een vraag. Ik heb al een jaar steeds vreemde oppervlakkige pijn op diverse plekken. Zodra ik zo'n pijnscheut krijg, voel ik op de plek waar de pijn vandaan komt, en dan voel ik onder mijn huid veel kleine ovale bolletjes. Bij de oksels, rond de biceps, op de borstkast rond de tepels, maar ook aan de binnenzijde van mijn bovenbenen, rond mijn navel, op mijn buikspieren (blokjes) en helemaal onderin mijn buik meer richting het schaamhaar gebied. Zijn dit lymfeklieren of niet? Ze zijn heel klein, maar ik voel ze wel. Ze voelen alsof mijn lichaam bont en blauw is, als beurse plekken. Soms voel ik wat lichte prikkeltjes.  Ik vraag me af of ik iets aan mijn lymfeklieren heb, lymfeklierkanker ofzo.. Mijn huisarts voelde niet wat ik bedoel. Er is wat bloedonderzoek gedaan en ik heb een keer een echo van de bovenbuik organen laten doen, omdat ik ook wat steken heb rechts boven in mijn buik, maar alles was goed. Als ik de huid van mijn buik bij elkaar pak tussen vingers, zoals je bijvoorbeeld een vet rolletje vastpak en erin knijp, dan voel ik die bolletjes heel goed zitten.

    Kan iemand aangeven welke lymfeklieren in het lichaam voelbaar zijn onder de huid en welke niet? Ik zie dit niet terug in afbeeldingen van lymfeklier systeem.

    Reageer
    #2

    Wart je voelt is vetweefsel of spierweefsel. Jij geeft plaatsen aan waar je lymfeklieren niet kunt voelen omdat ze daar niet zitten of dieper in het lichaam zitten.

    Reageer
    #3

    Hallo Tandor,

    De oksels en bovenbenen, die kun je wel voelen toch? Want die bolletjes, zo voelen die op mijn buik ook, klein, zacht maar wat ovaal achtig van vorm.

    Als het spier of vetweefsel zou zijn.. wat zou dan kunnen verklaren waarom ik zoveel gevoelige plekken heb? Zelfs bijvoorbeeld als ik een warme douche neem, als het water op die plekken komt dan voelt het als een schaafwond, en de plekken zelf voelen oppervlakkig als blauwe plekken bij aanraking en ook zonder het aan te raken is het merkbaar.

    Misschien wekendelen tumoren? Of zijn die hard? Of buikvliestumor? Heeft u enig idee? Mijn huisarts wilt niet verder meedenken maar ik heb er wel veel last van en wil graag weten wat het zou kunnen zijn. Ik ben vrij jong nog, 31. Ben ook gewoon slank, niet mager of dik.

    Reageer
    #4

    Lymfeklieren kun je alleen maar voelen in je hals, onder de oksels en in de liezen. Er is bloedonderzoek gedaan en echo's gemaakt. Niets gevonden dus is er geen reden om aan iets ernstigs te denken.  Ik denk dat je voor last van angsten hebt. Hypochondrisch.

    Lees een de columns over angst:

    http://www.dokter.nl/dossiers/angsten/

    Reageer
Reageer op: Lichte vergroting lymfeklieren onderbuik voelbaar?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief