Bultjes onder de huid.

  • #1

    Beste mensen,

    Sinds hele lange tijd heb ik meerdere bultjes en een paar bulten onder de huid.
    Ooit, misschien wel 16 jaar terug, is er ooit eens (voor een andere klacht) naar mijn buik gekeken met een echo en toen heb ik één van die (grotere) bulten gemeld. Men ging er toen met dat ding overheen en direct werd gezegd dat dat niets was; "een vleesboompje of zoiets" zei men toen.

    Soms waren ze een beetje pijnlijk (en nu nog steeds overigens) en ze hebben plaats op en rond mijn buik en één op de rug. Bij een hernia onderzoek een paar jaar terug, voelde de dokter het ook maar zei er niets over.
    Geen reden om mijzelf zorgen te maken leek mij.

    De laatste paar jaar ben ik behoorlijk "stevig" geworden en dat terwijl ik altijd een vreselijk iel ventje was; je kon de botten tellen. Nu nog steeds wel, maar mijn buik is wel dik. Ik bedoel maar te zeggen dat ik niet de "normale stevigerd"ben. Vandaar dat mijn buik best onder spanning staat.
    Overigens ben ik 45 jaar, 1m83 en weeg 101 kilo en ben man.

    Sinds een paar maanden heb ik een soort vetbultje onder de huid net naast mijn navel die wel "wegdrukbaar" is. Daar maak ik mezelf ook niet zo'n zorgen over, maar ben daardoor wel meer bezig geweest met buik en voelen zegmaar.

    Ik heb de laatste tijd dus ook een handjevol meer van die (in dit geval allemaal kleine) bultjes net onder de huid gevonden; ze zijn niet echt hard maar zeker niet zacht. Ik kan ze een beetje bewegen en ze lijken hetzelfde als degenen die ik altijd al had. Of ze er nu pas bij gekomen zijn, of me nu pas opvallen; dat weet ik niet.

    Verder heb ik geen lichamelijke klachten en gaat alles best goed.
    Als ik rek oid, dan voel ik soms wel wat trekken en dan het meest in de buurt van die bultjes, maar ook mijn hele buik omdat het onder spanning staat.
    Sinds het bultje bij mijn navel (opgezocht; lijkt het meest op een kleine buikvliesbreuk) rommelt het soms wel wat bij de buik, maar niets ergs.

    Nu ben ik niet op zoek naar een "vrijbrief"; ik zoek niet iemand die zegt dat er niets aan de hand is zodat ik een "zondebok" heb.
    Het probleem is echter; ik ben dermate bang voor een dokter, dat ik niet heen ga........en dat beheerst mijn leven nu al een paar maanden omdat ik mijzelf wel gigantisch zorgen maak.

    Mijn vraag is dus; hoe erg zou ik mijzelf zorgen moeten maken? Dit soort bultjes; komen die vaker voor? Is er iets dat "heel gangbaar" is?
    Kan ik zelf iets doen om wat duidelijker te krijgen wat het is?

    Sorry voor het lange verhaal en de lage samenhang daarin; ik heb meer moeite dit goed onder woorden te brengen dan ik dacht.
    Alle hulp, suggesties en tips stel ik zeer op prijs!
    Alvast mijn hartelijke dank en vriendelijke groet, Wim.

    Reageer
    #2

    Het kunnen betbultjes zijn. Maar daar zul je toch alleen maar achter kunnen komen als je naar de dokter gaat. Zeker als ze plotseling in aantal toenemen.

    Reageer
    #3

    Weet je Wim, ik denk dat je jezelf de vraag moet stellen wat moeilijker is ... naar de dokter ... of zoveel tijd in de zenuwen zitten om iets waar misschien een simpele oplossing voor is ( b.v. in het geval van vetbultjes ).

    En ook als het wel iets ernstigs zou zijn is het beter om nu naar de dokter te gaan dan om het uit te stellen, aangezien er in alle gevallen meer aan te doen is als je er eerder iets aan doet.

    Je zult zien dat als je terug bent van de dokter, je ontzettend trots bent op jezelf!

    Reageer
    #4

    Hartelijk dank voor de reacties; zoals gezegd stel ik dat zeer op prijs!

    Tja, ik ben mijzelf ervan bewust dat naar de dokter gaan het beste is, maar........ik kan de moed niet vinden en dat gaat ook echt heel lastig worden.

    Ik had een lichte hoop om met iets minder spanning "gewoon door te lopen" als men hier iets zou schrijven als: "ow, zo vlak onder de huid (bijvoorbeeld) kan het niets raars zijn".......ik noem maar een zijstraat.
    Eigenwijs; ik weet het. De dupe ben ik zelf.......

    Reageer
Reageer op: Bultjes onder de huid.


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief