Vraag over knobbeltjes in oksels

  • #1

    Hallo allemaal,

    Ik maak mij op dit moment erg ongerust. Ik heb onder beide oksels knobbeltjes die wegschieten als je er met de vingers overheen gaat. Als ik het goed voel zit er ook nog eentje aan de zijkant van 1 borst. Een jaar geleden heb ik aan 1 kant onder de oksel zo'n knobbeltje gehad. Toen is er een echo gemaakt. Het bleek toen niets te zijn. Het knobbeltje leek mij verdwenen maar nu voel ik dus onder beide oksels allemaal nieuwe knobbeltjes. Ik ben wel verkouden en had ook een koortslip. Zal dat er mee te maken hebben? Ik weet niet hoe lang de knobbeltjes er precies zitten. Het viel mij gister avond ineens op. Vanmorgen ben ik al bij de huisarts geweest. Hij dacht aan opgezette lymfeklieren. Ik heb wel bloed laten prikken. Maar nu las ik dat bloedprikken en een echo ook niet altijd zekerheid geven, dus nu maak ik me ook ongerust over die echo een jaar geleden. Toen ging ik er vanuit dat er niets was omdat de echo goed was. Moet ik mij ongerust maken?

    Reageer
    #2

    Als je verkouden bent en een koortslip hebt is het niet raar dat die lymfeklieren opzetten. Die horen dan zelfs op te zetten. Afwijkingen in klieren, die ernstig zijn, kunnen met een echo en een bloedonderzoek wel worden gezien.
    Geen reden dus om je daar zorgen over te maken.

    Reageer
    #3

    Hallo Tandor!

    Heb de laatste dagen veel gehad aan je bericht wanneer ik weer zat te piekeren.. Gisteren heb ik de bloeduitslag gehad. De bezinking was prima, eerder wat lager. Toch maak ik me nog ongerust over de knobbeltjes. Aan 1 kant zitten 2 knobbeltjes en daaronder een grote. De grotere is een beetje gevoelig als ik erop druk. Aan de andere kant zitten ook 2 knobbeltje onder de oksel. Zou ik dit verder moeten laten onderzoeken?

    Reageer
    #4

    Ik vergat dat ik wel een enorm vitamine D tekort bleek te hebben. Nu las ik dat er ook een verband wordt gelegd met kanker en ook de vormen bij borst en oksel.. maak me daar toch ongerust over..

    Reageer
    #5

    Er is geen reden om je daar zorgen over te maken. Je was verkouden en een koortslip. Dan is het normaal dart de klieren opzetten. Het kan ook nog wel even duren voordat ze helemaal weg zijn. Je bloeduitslag was goed. Ook daar was niets bijzonders in te zien met uitzondering van de vitamine D. En daar kun je een supplement voor gebruiken.

    Reageer
    #6

    Bedankt Tandor!

    Het doet me echt goed dit te horen. Het enige waar ik mee zit is dat ik dus een jaar ongeveer terug ook zo'n bultje had onder 1 oksel. Deze is toen met een echo bekeken en het wat niets bijzonders maar ik weet niet precies wat. Het bleef best een tijd zitten en nu weet ik dus niet zeker of deze überhaupt wel verdwenen is. Omdat het niets ernstigs zou zijn heb ik er verder geen aandacht aan gegeven. Tot ik nu plots een heleboel van die bobbeltjes onder beide oksels voel.. Nu ben ik bang dat die bobbel toen toch iets kwaadaardigs was of kwaadaardig is geworden en zich verspreid heeft. Zou dit kunnen ondanks mijn lage bezinking?

    Reageer
    #7

    Nee hoor. Dat hadden ze destijds dan wel op de echo gezien. Het verandert niet zomaar van iets onschuldigs in iets kwaadaardigs. Je hebt gewoon lymfeklieren die wat opgezet zijn door de verkoudheid en het herpes virus

    Reageer
Reageer op: Vraag over knobbeltjes in oksels


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief