Zwelling en harde laag-jugulaire lymfe + diverse klachten

  • #1

    Ik ben een jongen van 26 die gezond leeft, niet rookt of drinkt en gewoon een kantoor baan heeft. Ik heb in mijn leven al veel last gehad van spiergerelateerde klachten, zoals het snel verzuren van spieren, trillingen en een Neuroloog heeft vorig jaar bij mij Benign Fasciculatie en Kramp syndroom vastgesteld- omdat er geen andere oorzaak gevonden werd voor de klachten die ik had. Mijn spieren verkrampen snel. Nou heb ik de laatste maanden veel andere klachten gehad, zoals stekend, branderig gevoel in de bovenbuik, veel obstipatie afwisselend met diarree, keelpijn, acid-reflux en het gevoel alsof er kleine stukjes eten in de keel blijven hangen.

    Ik ben al bij een maag-darm-lever arts, een longarts, een neuroloog, een cardioloog en een KNO arts geweest met mijn klachten. De MDL-arts heeft mijn maag onderzocht met zo'n slang, waar werd ontdekt dat de klep tussen maag en slokdarm slecht sluit. De longarts ontdekte niks bijzonders, alleen dat ik wat hyperventileer en bij ernstigere luchtverontreiniging astmatische klachten heb. De cardioloog heeft al jaren geleden ontdekt dat ik een hartklepafwijking heb, hij is tweeslippig ofzo. De Neuroloog vond dus niks bijzonders, heeft hersens CT gemaakt en een speciale spiertest met naaltjes gedaan, allemaal goed- dus goedaardig. KNO arts was ik enkele weken geleden, hij heeft met een dun slangetje mijn neus en keel bekeken. Zag er allemaal prima uit. Oren ook prima. Ik ben ook bij een kaakchirurg geweest die mijn hele mond heeft doorzocht en niks kon ontdekken.

    Mijn bloed is ook diverse keren getest op veel verschillende waarden, zelfs aanvullende waarden zijn gecontroleerd door specialisten. Nooit ergens ook maar een afwijking gevonden. Alles is goed. Resultaat.. mijn huisarts neemt me niet meer serieus.

    Nu zit ik met 2 laag jugulaire lymfeklieren aan de linkerzijde van mijn nek die vast zitten aan de onderste laag, niet aan de huid. Ze zijn niet beweegbaar, bewegen niet mee met het slikken en ze zijn pijnloos. Ze zijn ongeveer 1.5 cm in grote en voelen glad aan. Mijn huisarts voelt ze niet want hij voelt heel oppervlakkig. De MDL-arts en KNO-arts voelde het ook niet. De kaakchirurg voelde het wel, die onderzocht mij uitgebreider en liet mij liggen terwijl hij het één en ander ging aanraken.

    Nu krijg ik echter steeds meer last van een stijve nek, en ik heb een soort warm stekend gevoel in mijn nek, aan de achterkant van mijn hoofd. Ik voel tevens op mijn achterhoofd twee harde ronde plakkaten. Ik dacht altijd dat het spierknopen waren, maar vraag me nu af of het lymfeklieren zijn.

    Vandaag kwam ik op een post via Google http://www.jbz.nl/Website/ebook/17-Chirurgie%206.1a.pdf
    Hierin wordt een casus omschreven van een 28 jarige man die ook twee vergrote, verharde midden en laag jugulaire lymfekliere zwellingen had. Waar ook niks gevonden werd in de mond, in de keel, en het bloed was steeds goed. Hij had geen koorts, geen nachtzweten. Ik ook niet. Hij bleek uiteindelijk een schildkliertumor te hebben.

    Nou is natuurlijk zo dat ieder persoon anders is en dat zelfs ondanks dat zijn verhaal erg op het mijne lijkt, kan het mijne anders zijn.

    Ik heb al gedurende een jaar veel gezwolle klieren onder de kaak, maar bij palpatie waren diverse artsen daar niet ongerust over aangezien ze 'diep liggen en niet groter zijn dan 1 tot 1.5 cm'.

    Heeft iemand hier nog een idee wat het zou kunnen zijn en wat ik zou kunnen doen?

    Verder heb ik nog een vraag..
    als een KNO arts in je keel kijkt via een draad door de neus.. ziet hij dan ook de achterzijde van de tong, daar waar zo'n raar glad plaatje zit? En ziet hij de stembanden er ook mee? Ik dacht dat hij zei van wel maar ik weet het niet meer zeker.

    Reageer
    #2

    Als je maagklep niet goed sluit, heb je dus last van reflux. Dat zorgt voor irritatie in je slokdarm. Dat kan de oorzaak zijn van de aanwezige klieren in je hals (laag jugulair).

    De harde ronde plaketen op je achterhoofd kunnen schedelbot zijn waar de aanhechtingen zitten van de musculus trapezius.

    als een KNO arts in je keel kijkt via een draad door de neus.. ziet hij dan ook de achterzijde van de tong, daar waar zo’n raar glad plaatje zit? En ziet hij de stembanden er ook mee? Ik dacht dat hij zei van wel maar ik weet het niet meer zeker. ja de KNO arts ziet de achterkant van de tong en ook je stembanden.

    Of er iets met je schildklier is, kan ik zo natuurlijk ook niet beoordelen. Daar is bloedonderzoek voor nodig.
    Je hyperventileert, en uit je hele verhaal kan ik opmaken dat je heel veel hebt gegoogled. Kan het zijn dat je wat hypochondrisch bent?

    Reageer
Reageer op: Zwelling en harde laag-jugulaire lymfe + diverse klachten


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief