Motorische uitval (duizelig, brabbeltaal, hoofdpijn)

  • #1

    Beste

    Al jarenlang (Vroegste herinnering is de middelbare school, 15 - 16 jaar) heb ik wel een wekelijkse ‘aanval’ als ik het zo mag noemen. Vroeger als kind minder frequent en erg als volwassene.

    Dit gaat van duizelige benen, versnelde hartslag, brabbeltaal (niet verstaanbaar meer kunnen praten - babytaal) ondraaglijke hoofdpijn (hoofd niet stil kunnen houden, stuiptrekkingen in het hoofd, precies dat er iets in m’n hoofd zit), vermoeidheid.... (die volgorde en niet alles komt gelijk, gaat geleidelijk aan)

    Zo’n ‘aanval' kan zeker 5 uren duren als er geen slaap aan te pas komt. Door te slapen herstel ik wel gedeeltelijk.

    Vele onderzoeken reeds gedaan (Neurologie, Cardiologie). Geen noemenswaardige problemen gevonden (geen epilepsie, geen narcolepsie, geen tumor, geen hartkwaal (buiten nu en dan eens een hartslag overslaan).

    Ikzelf ben ten einde raad. De huisarts weet het ook niet meer (maar ze heeft het niet op). Medicatie heeft niet geholpen, zowel psychische (zoals antidepressiva) als fysische (voor Epilepsie, Narcolepsie, extra energie pillen).

    Zijn er mensen die dezelfde kwalen hebben? In mijn kennis- en vriendenkring ken ik niemand.

    Als ik de symptomen bekijk, kom ik in dit onderwerp van forum terecht.

    Ik ben een man van 30 jaar. Is zowel op zakelijk als privé vlak gelukkig en ervaar geen stress.

    Graag jullie bevindingen/ervaringen/deskundige uitleg

    Reageer
    #2

    Zijn er in je jeugd traumatische gebeurtenissen geweest voordat deze aanvallen optraden?
    Heb je vroeger last gehad van angst- of paniekaanvallen?

    Reageer
    #3

    Niet ervoor nee. Later dan wel, maar de klachten waren er al. Paniekaanvallen heb ik nooit gehad.

    Reageer
    #4

    Gebruik je medicijnen of drugs?
    Ben je ooit gediagnosticeerd met ADHD of een aandoening uit het autismespectrum?
    Zijn er triggers bekend die een aanval uitlokken?

    Reageer
    #5

    Ik gebruik geen medicijnen, geen drugs, geen alcohol. Bij 1 glas wijn kan ik al zo een aanval krijgen. Zelfs koffie doet geen goed, dus drink ik dat niet meer. Er zijn veel triggers die het kunnen uitlokken, dus probeer ik die te vermijden (alcohol, lang zitten, zon en warmte, drukte, ...).

    Vroeger als kind had ik een lichte vorm van ADHD en een nog lichtere vorm van autisme, maar dit speelt zeker gern rol waardoor ik deze fysische klachten heb.

    Reageer
    #6

    [quote]Vroeger als kind had ik een lichte vorm van ADHD en een nog lichtere vorm van autisme, maar dit speelt zeker gern rol waardoor ik deze fysische klachten heb.[/quote] Ik ben daar nog niet zo zeker van. Het is niet voor niets, dat ik daar naar vraag.
    Omdat er een aantal dingen zijn uitgesloten, doen de aanvallen mij denken aan een dissociatieve stoornis of PNEA (psychogene niet-epileptische aanvallen).
    Ik zou het toch maar eens met de huisarts bespreken.
    Een aandoening binnen het AS zou hier de oorzaak van kunnen zijn.

    Reageer
    #7

    We zijn al een tijdje aan het kijken wat er mis is en we zijn tot de conclusie gekomen dat er psychisch niets mis is (wist ik zo ook al, maar dit moest natuurlijk onderzocht worden), maar wel fysisch.

    Ik heb ook geen onverwerkt trauma ofzo en zoals eerder gezegd kwamen die aanvallen al voor, voor dat er een 'trauma' kwam.

    Reageer
Reageer op: Motorische uitval (duizelig, brabbeltaal, hoofdpijn)


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief