Hersentumor?

  • #1

    In augustus vorig jaar kreeg ik in de vorm van heftige paniekaanvallen de eerste symptomen van een angststoornis. Meer en meer symptomen hebben zich sindsdien opgestapeld, en het is voor mij moeilijk ze alsmaar te wijden aan de angststoornis. Hierdoor heb ik vaak gedacht dat een ernstigere aandoening te hebben, zoals hartfalen, longproblemen, kans op epilepsie, kans op beroertes, enz. Nu heb ik ook veel gedacht dat de angststoornis wellicht een gevolg kan zijn geweest van een hersentumor. Klachten die ik heb/heb gehad zijn: onverklaarbare hoofdpijn, duizeligheid, misselijkheid (die nooit leidt tot overgeven), kleine stuiptrekkingen in armen en benen, gevoel van verhoogde druk in m'n hoofd, verschillende pupilgrootte en wazig zien daardoor. En dus de angstoornis die heeft geleid tot enge oncontroleerbare gedachten en nachtmerries. Natuurlijk heb ik al naar deze symptomen gegoogled, en dat is waarschijnlijk een van de redenen dat ik bang ben voor een hersentumor, maar misschien is dit ook gewoon een vorm van hypochondrie. Zijn mijn zorgen reëel? En is het verstandig om langs de dokter te gaan met deze klachten?

    Reageer
    #2

    Hoi,

    Klinkt bij mij zeer bekend allemaal. Ik had veel van deze klachten en de angst dat ik iets ergs had overheerste alles. Ik kon bijvoorbeeld zo plotseling hevig beven over mijn hele lijf, kon het niet stoppen. Ook plotselinge druk in het hoofd, duizelig, onwerkelijk voelen, hartkloppingen en hartoverslagen onder andere. Ik kon me nergens op concentreren en was vergeetachtig, dacht ook echt dat er iets mis was in mijn hoofd.Ik raakte te bewust van alles wat ik in mijn lijf voelde en daardoor merkte ik elk pijntje en gevoelletje op waardoor ik weer bang werd.

    Bij mij kwam het door chronische hyperventilatie. Onzin dacht ik, ik adem normaal en let er niet eens op. Toch bleek ik na een ademtest voor 4 mensen te ademen ipv 1. Dit geeft ook angst, paniek, stress en echt alle mogelijke klachten die er bestaan.
    Goede ademhalingsoefeningen kunnen daar goed bij helpen.

    Misschien is dit ook bij jou het geval?

    Reageer
    #3

    Hoi anoniempje, bedankt voor je antwoord.

    Chronisch hyperventileren doe ik zeker en daar ben ik me ook heel bewust van (waarschijnlijk ook een gevolg van die angststoornis). Gaat het bij jou nu beter nu je aan de slag bent gegaan met die ademhalingsoefeningen? En is daarmee bij jou de angst voor ernstige ziektes ook weggenomen? Dat bewust zijn van alles wat je voelt herken ik heel erg, elk hoofdpijntje en elke bloedneus doen me al denken dat er iets mis is. Dat zijn echter allemaal klachten die erg triviaal zijn. Wat me nu vooral zorgen baart is het verschil in pupilgrootte en het wazig zien met mijn linkeroog daardoor (kant met de kleinste pupil).

    Reageer
    #4

    Lees eens:
    http://www.dokter.nl/dossiers/angsten

    Daar kun je oefeningen vinden die kunnen helpen

    Reageer
    #5

    Nou, sowieso de wetenschap dat ik dit allemaal op het hyperventileren kan schuiven geeft al wat meer rust. Ik heb nog wel de neiging verkeerd te ademhalen terwijl ik dat dus onbewust doe. Maar het gaat wel goed.

    Ben ook wel benieuwd waar de pupilverschil enz vandaan komt, volgens mij is het geen typisch symptoom van een hersentumor. Misschien eens bij een opticien vragen? Die kunnen een gratis oogscan maken.

    Reageer
    #6

    Je kunt in een spiegel in principe maar naar een oog tegelijk kijken.
    Op het moment dat je focust, kan de pupil wat groter worden. Het is heel erg moeilijk om dat zelf vast te stellen.

    Reageer
Reageer op: Hersentumor?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief