Angst

  • #1

    Ik ga morgen naar de huisarts omdat mijn buik in een week of 2 gezwollen is van normaal tot een zwangerschapsbuik van 6 maanden. Daarnasst heb ik met regelmaat laag in de buik (net boven mijn schaambeen aan de linker en rechterkant) pijn. Of liever gezegd ongemak. Ik pies me een ongeluk en heb last van lage rugpijn. Ik weet dat ik de afspraak voor morgen moet afwachten, maar ik maak me enorm veel zorgen. Ook omdat ik 2 tantes verloren ben aan kanker (zowel borst- als eierstokkanker) en mijn moeder ook borskanker heeft gehad. Ik weet niet zo goed wat ik kan verwachten morgen, wat doet de huisarts? Wanneer krijg je een verwijzing? Wat doen ze dan in het ziekenhuis? Kan iemand me misschien antwoord geven op mijn vragen?

    Reageer
    #2

    de huisarts zal je onderzoeken en waarschijnlijk doorsturen naar de gynac. of hij kan ook meteen alvast een echo aanvragen.
    2 tantes en een moeder met kanker, hebben jullie nooit onderzoek laten doen of het een erfelijk Gen betreft?

    je kunt nu niets anders doen dan afwachten,
    wens je sterkte, Brenda

    Reageer
    #3

    Waarom denk je gelijk aan kanker? Vaak plassen en pijn in de rug wijst op een urineweginfectie. Bovendien is er geen erfelijkheidsonderzoek gedaan naar de ziekten bij familieleden dus op basis van jouw eigen verhaal maak je je druk zonder goede reden. Dat is trouwens iets anders dat je niet bang zou mogen zijn, dat begrijp ik best als je zoveel nare dingen hebt meegemaakt.

    Reageer
    #4

    Er is wel degelijk een erfelijkheidsonderzoek geweest en het is aangetoond dat het daadwerkelijk erfelijk is. Dus daar is mijn angst op gebaseerd.
    Gisteren bij de huisarts geweest en ik krijg nu een bloedonderzoek. Mijn huisarts zelf maakt zich niet direct zorgen, dus dat neemt bij mij een deel van de angst wel weg.
    Ik ga niet per definitie uit van dat ik eierstokkanker heb, maar het is wel iets wat me bezig houdt.
    Maar goed, inwendig onderzoek gehad (NAAR) en ze heeft gevoeld. Ze voelt wel dat mijn buik flink opgezet is en dat mijn baarmoeder wat groter is dan zou moeten, maar goed.
    Maandag nuchter bloedprikken en dan heb ik donderdag de uitslag.
    Ga nu in ieder geval wel lekker van mijn weekend genieten met mijn 4 blaagjes.

    Reageer
    #5

    Heel goed van je dat je een vinger aan de pols houdt en zelf vraagt om onderzoek als je je zorgen maakt, zeker nu bekend is dat er in jouw familie een verhoogde gevoeligheid is voor het ontstaan van maligniteiten. Ik begrijp jouw angst goed en je hebt het beste gedaan wat je kunt doen. Vroegtijdige signalering van kwaadaardigheden is tot op heden de beste remedie, dus in geval van heel slecht nieuws bij de uitslag ben je er vroeg bij. Houd je ons op de hoogte?

    Reageer
    #6

    @ mezelmuis, heel goed dat het verder onderzocht wordt en dat jullie dat erfelijkheidsonderzoek hebben gedaan.
    maar nu is gebleken dat het erfelijk is, is daar dan verder een vervolg op afgesproken, anders heeft "het weten" namelijk geen zin?
    is er gesproken over preventief verwijderen of onderzoeken per bepaalde periode?
    hoop dat het allemaal meevalt,
    groetjes, Brenda

    Reageer
    #7

    Hallo,
    Hoe is het met je, heb je ondertussen al of alle onderzoeken gehad. En wat is de uitslag van alles. Was het wat je zelf dacht, eierstokkanker of was het toch wat anders. Ik hoop graag wat van je te horen, sterkte verder.
    Vriendelijke groeten,
    Diamantje

    Reageer
    #8

    Ik ben ook ontzettend benieuwd! Ik heb soortgelijke klachten namelijk.. Hoop dat alles goed is met je

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
Reageer op: Angst


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief