War kunnen deze symptomen op wijzen?

  • #1

    Loop al een tijdje rond ( zo'n 2 jaar) met deze verschijnselen:
    - wisselende ontlasting, d.w.z enkele dagen met zeer goede ontlasting (1 keer naar het toilet per dag, soms twee keer), dan weer enkele dagen met vaak naar het tilet ( tussen de 3-8 keer), waarvan de eerste keer dikke breiige ontlasting is, de keren daarna dunner en minder in hoeveelheid ( vaak lichter van kleur, en ruikt erg sterk). De frequentie dat ik selchte ontlasting heb is aanzienlijk toegenomen het laatste jaar.
    - Geen bloed in de ontlasting
    - Soms opgeblazen gevoel ( dan is het erg onbehagelijk om op de buik te liggen wanneer ik in bed lig), en onbehagelijk gevoel in de darmen, met name rechtsonder. Dit gevoel (lijkt op lichte krampen)verplaatst zich door de darmen heen, dan hier , dan weer daar..maar lijkt wat stabieler te zijn, rechts onder, maar vaak ook helemaal geen krampen.
    - komen en gaande vetbultjes in de buik huid
    - Soms erg vermoeid, kan veel slapen.
    - MR scan gehad ( maart 2015) , waarop een ontsteking te zien was in de dunne darm, krijg nu over een maand een dikke darm onderzoek (coloscopie)- vraag me echter af waarom? D.w.z waarom wordt die dunne darm ontsteking niet eerst aangepakt?
    - Geen gewichts verlies
    - Soms rode ogen ( gesprongen adres)
    - Bloed testen (o.a op ziekte van Crohne)en ontlasting testen wezen op niets bijzonders in Oktober 2014.
    Zijn dit tekenen van darmkanker, ziekte van Crohne of.....?

    Reageer
    #2

    Er zal eerst onderzoek gedaan worden om een compleet beeld te krijgen van wat er met de darmen aan de hand is. Als dat er is kan ook een gerichte behandeling worden ingezet. Naast de bekende ziekten zoals de ziekte van Crohn, kan het ook gewoon een ontsteking van je darmvlies zijn.
    Eerst maar eens even de resultaten afwachten van het onderzoek.

    Reageer
    #3

    Ja ik begrijp dat ze een compleet beeld willen hebben.
    Maar gewoon een ontsteking van de darmvlies? Als ik deze klachten al bijna twee jaar heb, echter veel sterker en vaker het laatste half jaar, dan zou je denken dat er sprake is van een chronische ontsteking?
    Maar, zou het zo kunnen zijn dat de klachten die ik het eerste anderhalf haar heb gehad, een ontsteking hebben veroorzaakt (welke begin dit jaar is ontstaan, want in oktober 2014 een tekenen ervan gezien in bloed onderzoek), welke de klachten juist doen toenemen?
    Of zijn de klachten het gevolg van een ontsteking?
    Zouden deze klachten ook op darmkanker kunnen wijzen?
    Natuurlijk moet ik afwachten op het verdere onderzoek, maar wellicht heeft iemand ook dergelijke klachten, of weet iets meer of......

    Reageer
    #4

    Hier precies de zelfde klachten. Wat is er uit eindelijk bij jou uitgekomen? Welke diagnose is er gesteld?

     

    groetjes

    Reageer
Reageer op: War kunnen deze symptomen op wijzen?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief