rode vlek op borst groter

Online ZorgZus
  • #1

    Hallo,

    Een aantal weken geleden ontdekte ik een klein rood plekje bij mijn tepel, er net naast zeg maar. ik dacht dat het een muggenbult was dus ik negeerde het. paar dagen later dacht ik, maar het jeukt helemaal niet?!
    elke dag leek de plek wat groter te worden (oppervlakkig) en het zag eruit alsof de huid aan het ontsteken was...rood en beetje warm.

    Toen ben ik naar de huisarts geweest en die gaf mijn antibiotica zalf dan zou het binnen een week over zijn, niets om je zorgen over te maken.

    het werd een beetje minder maar ging niet weg.
    Toen kwam het weer terug, toen een hormoonzalf gekregen.
    Hiermee ging het ook niet weg.

    Inmiddels is de plek bijna 3cm groot en voelt mijn borst ook tintelent en branderig aan en warm.

    ik ben 23 jaar en ik maak mij vreselijk zorgen nu ook omdat de dokter er zo laconiek over deed.
    Morgen maar weer een afspraak maken.

    het aanraken ervan doet verder geen pijn en er is geen knobbel in de borst.

    de huisarts had wel gezegd dat ze geen risico wilde nemen als het ging om borsten dus ik moest dan terugkomen.
    Maar nu is die plek zoveel groter geworden dat ik heel erg bang aan het worden ben.

    Wat kan ik het beste doen als ik morgen de afspraak heb en wat kan ik het beste vragen? ik wil een doorverwijzing want ik ben heel erg bang.

    groeten

    Reageer
    #2

    Ik wilde er wel bij melden dat ik al enige tijd hiervoor vocht uit mijn borst verloor. ik dacht dat het te maken had met het feit dat er een hormoonverandering was sinds mijn zwangerschap (4 jaar geleden), maar nu breng ik dat toch met elkaar in verband... ik hoop echt snel iets te horen van iemand.

    Reageer
    #3

    Blijkbaar is de diagnose van de huisarts niet de juiste diagnose, want de behandeling slaat zoals jij zegt niet aan! Bovendien zijn er meer symptomen die veel meer in de richting van een ontsteking van de borst wijzen. En zijn er ook bulten in jouw hals, of onder jouw oksels die zwellingen van lymfeklieren zouden kunnen zijn? Mijn gedachten gaan uit naar mastitis of een ernstiger aandoening van de borsten. Ik adviseer je zeker terug te gaan naar de huisarts. Er zou een mammografie gedaan kunnen worden, een MRI, en in een zorgelijk geval een biopsie om echt van binnen te kunnen zien wat er met de borstweefselcellen aan de hand kan zijn. Laat morgen direct weten hoe de voortgang is, als je wilt?

    Reageer
    #4

    Veranderingen aan de borst zijn in principe per definitie verdacht voor een kwaadaardigheid en dienen daarom beoordeeld te worden door een arts.

    Reageer
    #5

    [i]Maak een afspraak voor het spreekuur: bij tekenen van een ontsteking, zoals roodheid, een warm aanvoelende huid en zwelling van uw borst of tepel; bij pijn in een borst; (als u jonger dan vijftig bent, kunt u eerst afwachten of de pijn na drie menstruaties verdwijnt); bij een knobbeltje in de borst; bij een of meer deukjes in de huid van de borst; bij bloederig of bruin vocht uit een tepel; bij intrekking van de tepel; bij eczeem op of rond de tepel; als de lymfeklieren in de oksel of bij de sleutelbeenderen te voelen zijn.[/i]

    bron: Veranderingen aan uw borst(en)
    http://nhg.artsennet.nl/kenniscentrum/k_voorlichting/NHGPatientenbrieven/NHGPatientenbrief/Veranderingenaanuwborsten.htm

    Reageer
    #6

    Hoi bedankt voor je reactie,

    Ik zal morgen zeker bij de dokter aangeven dat ik mij zorgen maak en een verder onderzoek wil hebben.

    Ik durf niet te zeggen of ik een zwelling heb onder mijn oksel of hals, maar dat is puur omdat ik niet objectief genoeg ben. Ik haal me veel te snel nu dingen mijn hoofd vanwege mijn onzekerheid hierin.

    Ik heb wel gehoord dat een mammografie niet alles kan weergeven. Zelf hoop ik dat ze het wel serieus nemen.

    Ik zal zeker laten weten morgen wat de arts heeft gezegd en wat er verder gaat gebeuren. Vooral omdat ik al 2x hiervoor bij de arts was geweest omdat ik het niet vertrouw.

    Mastitis, is een borstontsteking zoals ik dit interpeteer via internet.
    Maar mijn borst doet verder geen pijn, ja het is gevoelig en voelt 'anders'. maar een betere uitleg dan 'anders' kan ik niet geven. Het is een gevoel wat ik niet kan plaatsen en juist daarom ik mij zorgen maak.

    in ieder geval bedankt en ik hoop op meer reacties als mensen hier meer over weten of ervaring mee hebben.

    groetjes

    Reageer
    #7

    bedankt voor de snelle reactie. morgen kom ik er zeker op terug.

    Reageer
    #8

    De plek is groter geworden, ondanks de behandeling, dus terug naar de huisarts.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Hoi daar,

    nou ben naar de huisarts geweest en deze weigerde mij door te sturen, ondanks mijn zorgen... '' kijk maar aan hoe het gaat''.

    Ik ben best wel ongerust dus ik weet het zelf ook niet. Ze deed nogal laconiek. Dit was alleen niet de huisarts die ik normaal had, die zei namelijk zelf dat ze absoluut geen risico wilde nemen.
    Deze zei, meid je bent 23, kans op kanker is zo klein dus maak je daar maar geen zorgen over...

    Nou borstkanker of niet...ik wil gewoon dat er verder word gekeken, ondertussen heb ik meer last van mijn borst en is het rode nog roder.

    nog tips??

    groetjes

    Reageer
    #10

    Ik zou zekerheid willen hebben, en mij niet willen laten afschepen met 'je hebt een kleine kans op kanker, ga maar naar huis...'! Vreemde reactie trouwens van deze dokter. Is deze dokter op de hoogte van het progressieve karakter van de rode plek, of heeft deze dokter alleen kennis van de huidige omvang? Waarom ga je niet naar jouw eigen huisarts?

    Reageer
    #11

    Omdat mijn huisarts 3 weken met zn dikke kont op een onbewoond eiland zit denk ik ๐Ÿ˜‰ hij is op vakantie. Dus ik had een vervanger die al die keren mijn borst had gezien en de medicijnen had voorgeschreven, maar die was er dus vandaag niet! kreeg dus een andere. vandaar...Dit is de eerste keer dat deze arts de rode plek zag dus. de vorige keren was het de andere arts.

    Nou ik wilde me ook echt niet laten afschepen maar ze deed zo naar. ik klapte volledig dicht (en zo ben ik absoluut niet). dus ja, wat zal ik hiermee doen?

    Reageer
    #12

    Hoi Saphire, het is jouw gezondheid, dus jouw verantwoordelijkheid, dus het advies van de vorige arts opvolgen en problemen met de borsten serieus nemen. Teruggaan dus, en zeggen wat je te zeggen hebt. Als je dat gedaan hebt, en het advies blijft dat er niets aan de hand is, wacht dan de komende week even af, zou ik zeggen. Ik vind de twee adviezen van deze twee artsen zo in tegenspraak met elkaar, en bovendien weet geen enkele arts blijkbaar wat er echt aan de hand is.

    Reageer
    #13

    Wat een gezeur! Neem actie en ga naar het ziekenhuis en dan naar een Mammopoli bv. Lucas Amsterdam. Daar word je meteen geholpen. Voor dit soort problemen heb je geen verwijzing van je huisarts nodig. Temeer om dit soort onwetendheid van huisartsen uit te sluiten.

    Reageer
    #14

    ik heb denk ik hetzelfde probleem precies een klein bultje ik wil graag weten wat het is! want ik maak me zorgen voor later? wat doe ik het best

    groeten

    Reageer
    #15

    Hoe oud ben je?
    Waar zit het bultje precies ?
    Kun je het van buiten zien? zo ja hoe ziet het er uit?

    Reageer
Reageer op: rode vlek op borst groter


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief