Sarcoïdose

  • #1

    Mijn tante heeft Sarcoïdose (voor de mensen die het niet kennen: [url=http://www.sarcoidose.nl/sarcoidose-wat-is-sarcoidose.html]Klik hier[/url]. Ik ben zo verschrikkelijk bang dat het kanker kan gaan worden.. Wie kent de ziekte Sarcoïdose en wilt zijn/haar ervaringen hier met mij delen? Hoe ben jij behandeld voor Sarcoïdose? Ik heb het gevoel dat ze mijn tante in het ziekenhuis helemaal niet goed helpen, ze loopt er al jaren mee, en er gebeurt maar niks zinnigs, en dat ben ik een beetje zat.

    Reageer
    #2

    Hoi mijn vriend heeft ook sacoidose gehad en denk niet dat je bang hoeft te zijn dat het zich ontwikkeld tot kanker hij kreeg prednison want sarcoidose is eigenlijk een ontstekking die ook andere organen aan kan tasten,je heb ook mensen die het chronisch hebben dus daarbij gaat het nooit meer over mijn vriend heeft er dik 2 jaar mee rond gelopen voor hij uberhaupt bij een dokter kwam hij moet wel regelmatig op controle komen zodat mocht het weer verergerenhij meteen weer medicijnen kan kkrijgen blijft natuurlijk angstig het is toch een ziekte dier organen aan tast 🙁 maar volgens de longarts van mijn vriend kan je er gewoon 100 mee worden

    Reageer
    #3

    hallo....weten ze ook waar het vandaan komt? heeft de dokter gezegd wat de reden is dat ze het heeft?ik heb sarcoidosis en ben ernu achter waar het door komt...en ja de andere mailster schrijft ,,prednisolon...dat is correct ik heb dat 6 maand genomen en het ging stuk beter maar zodra ik het liet staan en niet meer in nam kwam het weer terug....Maar ik heb zelf uit gevonden waar het door kwam...en nu ben ik een heel stuk beter zonder mn medicijnen....dus als je even schrijft of je weet waar het van komt ? mischien kan ik dan beetje helpen...je kan er nooit op achteruit gaan om dat te proberen.......sterkte ermee alvast

    Reageer
    #4

    Mijn zoon heeft twee jaar geleden de diagnose gekregen sarcoidose hij was vermoeid, lusteloos en op het randje van depressiviteit hij was toen juist 40 geworden. Hij kreeg ontstekingsremmers en herstelde. Nu een 3tal weken geleden kreeg hij boven zijn knie een lichte verdikking en als de dokter zijn knie onderzocht sprak hij van een letsel aan de meniscus. Na een MRI was geen enkel letsel te bespeuren. Hij heeft nu zijn bloed laten nemen en wacht op de uitslag. Zijn knie is rondom helemaal gezwollen en hij kan zich alleen voortbewegen met een kruk. De zwelling doet niet warm aan. Er wordt nu onderzocht of hier opnieuw sarcoidose in het spel is. Waardoor krijgt men sarcoidose ,

    Reageer
    #5

    Sarcoïdose, of de ziekte van Besnier-Boeck-Schaumann, is een ziekte van onbekende oorsprong, waarbij in vele organen een ontstekingsreactie kan optreden met een ophoping van ontstekingscellen (granulomen). De prognose is wisselend. De meeste mensen met een sarcoïdose herstellen spontaan binnen 1 - 2 jaar. Dit komt voor in 70 - 80% van de gevallen. Bij 10-15% van de gevallen gaat het acute stadium over in een chronische.

    Reageer
    #6

    Mijn schoondochter heeft er last van. Ze voelt zich futloos, ook echt het gevoel of ze neer kan vallen. Ik vind het wel eng. Ze heeft ook 2 kleine kindjes waarvoor ze moet zorgen. Mijn zoon werkt de hele dag. Er zou maar eens wat gebeuren, als ze alleen is met de kindjes.

    Reageer
    #7

    ik heb ook sarcodiose en weet dit nu drie jaar maar achteraf speelt het al veel langer het begon in mijn lever toen de milt en lymfeklieren, nu heb ik het in mijn oog en morgen moet ik naar het zich voor een punctie van de speekselklieren, ik slik prednison.ik ben ook bang dat het kanker wordt wat ik wel moeilijk vindt is dat het door veel mensen onderschat wordt herkent iemand dat?

    Reageer
    #8

    In plaats van je zorgen te maken zou je aan je gezondheid kunnen werken. Bij sarcoïdose spelen ontstekingen een rol. Daar kan je je voeding op aanpassen. Zo is het beter om ontstekingsbevorderende voeding als suiker, fabrieksvoedsel, transvetten en omega 6 (behalve gammalinoleenzuur) en nachtschadegewassen zoveel mogelijk te vermijden. Beter ook spaarzaam met vlees glutenbevattende voeding. Zuivel is ook niet zo goed.

    Ontstekingsremmende voeding als kurkuma, olijfolie en omega 3 juist toevoegen. Ook veel groente en bepaalde kruiden zijn gunstig. Ook vitamine D helpt ontstekingen te verminderen.

    Voor je darmconditie, een belangrijke factor in je hele gezondheid kunnen probiotica helpen. Ook een zelfgemaakte bottenbouillon is goed voor je darmen.

    Veel mensen hebben allerlei tekorten, zoals magnesium en allerlei vitaminen en mineralen. Weet niet hoe dat zich verhoudt tot sarcoïdose maar een goede biochemie van je lichaam kan schelen in je hele gezondheid, waardoor medicijnen minder snel nodig zijn.

    Beter ook zoveel mogelijk natuurlijke verzorgingsproducten gebruiken. Je gebit goed onderhouden kan schelen in ontstekingsreacties.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Hoi, Ik heb een zoon van 23 met vaak allerlei kwaaltjes. Zijn vader en oom hebben beide sarcoidose, zijn vader heeft het chronisch. Ik vraag mij af of sarcoidose erfelijk is? En is het in het bloed te zien?

    Reageer
    #10
    Reageer
    #11

    Ik heb sinds mei de diagnose sarcoidose. Ik heb het in de lymfen Vd longen.

    nou is mijn vraag; ik heb momenteel al paar weken last van gevoel droge keel/ achterwand keel en t gevoel dat er iets in keel zit.kk kan gewoon alkes eten t blijft ook niet hangen.

    tevens heb ik het gevoel dat ik vaginaal ook wat drogere slijmvliezen heb , kan dit ook door sarcoidose komen ?

    herkend iemand deze klachten ?

    .

    Reageer
    #12

    Het zou met de sarcoidose te maken kunnen hebben

    Reageer
    #13

    Ok, ook ervaring met sarco?

    Ik kan 12/2 pas bij kno terecht. Duurt dus nog effe ?

    Reageer
    #14

    Ik heb er zelf gelukkig geen ervaring mee

    Reageer
    #15

    Ok gelukkig maar

    Reageer
Reageer op: Sarcoïdose


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief