Wierook en kanker

  • #1

    Het dagelijks verbranden van wierook verhoogt de kans op verschillende soorten kanker aan de luchtwegen. Als iemand ook sigaretten rookt, is het effect nog erger.
    Amerikaanse en Deense onderzoekers volgden tien jaar lang meer dan 61.000 Chinezen van 45 jaar en ouder. Ongeveer driekwart van de deelnemers bleek dagelijks wierook te branden.
    Van deze groep kregen bijna 1200 mensen een vorm van hoofd-, hals- of longkanker gekregen. Daarbij bleek dat hoe vaak wierook gebruikt werd van grote invloed was. Deelnemers die ook rookten, hadden een nog hogere kans op het ontwikkelen van kanker.

    Reageer
    #2

    jakkes, je kan ook niets meer, het ruikt net zo lekker.
    dit is ook al over geurkaarsen geschreven.
    als je gewoon af en toe een wierookje aansteekt is er niets aan de hand, maar misschien als je er de hele dag inzit dat het dan effect heeft, daar kan ik mij wel iets bij voorstellen.
    hetzelfde : als je een keertje meerookt is geen ramp, maar een partner die thuis rookt of als je werkt in de horeca(daarom nu rookverbod) maakt dat jezelf meer kans op kanker en hart en vaatziekten hebt.
    Nu er veel mensen stoppen met roken en er in openbare gebouwen niet meer gerookt wordt, moeten de gevallen van kanker de komende jaren drastisch afnemen, ben heel benieuwd wanneer we dit merken.
    Zelf heb ik als kind altijd in rook van vader en opa's gezeten, pfff tegenwoordig doe je dat een kind niet meer aan.

    Reageer
Reageer op: Wierook en kanker


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief