Bang!Help!

  • #1

    Hallo,
    ik heb ongeveer 8 maanden geleden een bultje achter mijn oor ontdekt. Nadat ik naar de huisarts ben gegaan en hij zei omdat hij goed beweegbaar was en ik verder geen pijn eraan had enzo dat het een reactieve klier was en binnen een maand weg zou gaan.
    Na 6 maanden ben ik weer terug gegaan omdat de bult er nog steeds zat (ik weet niet of hij groter is geworden omdat ik hem dagelijks tientallen keren voel omdat ik ongerust ben en zo dus groei niet merk) hij zei dat het nog steeds een reactieve klier is.
    Een paar weken terug ben ik weer terug gegaan omdat er nu nog een bultje onder zat en inmiddels heb ik nog een paar opgezette klieren ontdekt op mijn hoofd, niet zo dik als die ene (1 cm ofzo) maar ik voel ze wel terwijl ik aan de andere kant van mijn hoofd op dezelfde plek niks voel.

    Ik denk dat de dokter denkt dat het geen kanker is omdat ik toch pas 14 jaar ben, maar ondertussen ben ik wel heel erg bang dat het het is. HELP, wat moet ik doen?

    Reageer
    #2

    in ieder geval niet in paniek raken, maar met jouw huisarts gaan praten en gewoon zeggen waar je bang voor bent, dan kan hij je uitleggen waarom hij denkt dat het niet zo ernstig met je is.
    Klieren zijn vaak vervelend, vandaar waarschijnlijk ook de uitdrukking: "vervelende klier", veel , vooral jonge mensen, krijgen infecties waardoor de klieren gaan opzetten. ze kunnen dan lang voelbaar blijven.
    Een heel enkele keer is er meer aan de hand, daarom wordt het wel in de gaten gehouden, maar de kans is gelukkig heel heel erg klein.
    ga in ieder geval naar je huisarts, hij kan ook nog even bloed laten afnemen en als de klier verdacht is zal hij een echo aanvragen, maar misschien kan hij jou in een gesprek geruststellen, loop in ieder geval niet met deze angst door, dat maakt het leven niet echt leuk.
    niet piekeren hoor, fijne dagen nog, groetjes, Brenda

    Reageer
    #3

    Bedankt.
    Ik ben nog niet naar de dokter geweest, omdat ik er nu al 3x voor dezelfde reden ben geweest, en hij elke keer hetzelfde zei. Ik denk dat ik weer ga als ik andere symptomen zoals gewichtsverlies, moeheid en weinig eetlust ga vertonen. Misschien een beetje moeilijk voor mij om te bepalen omdat ik in de pubertijd zit en dus ook in mijn groeispurt.

    Verder doen de bulten niet echt pijn, en zijn beweegbaar. Wel voel ik soms een beetje een druk erop, dat ik voel dat het er zit maar ik heb er geen pijn..

    Reageer
Reageer op: Bang!Help!


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief