Dokter.nl

Bel met medisch en persoonlijke vragen onze zorgprofessional (geen arts)
Tel: 0900-1992 (€ 0,9 p/m)
 Klik hier voor info en beschikbaarheid
Welkom, Gasten
Gebruikersnaam: Wachtwoord: Onthoud mij

Acne (van alles gebruikt: Inderm, bezoyperoxide, biegist)

  Acne (van alles gebruikt: Inderm, bezoyperoxide, biegist)

Anoniem #1 06 aug 2006 13:50

Hoi,

Ik ben een jonge man van 24 jaar (bijna 25 jaar) en heb vanaf mijn 16de levensjaar last van acne. Ik heb na een aantal jaren erg veel last er van gehad te hebben (kon het geestelijk niet meer aan) een hele zware kuur gehad in 2001 van dik drie kwart jaar, het was het middel Roaccutane?. Het is echt een heel erg zwaar medicijn en ik denk dat ik er ook depressief van ben geworden. Als je ook de bijsluiter leest dan schrik je ook echt van de bijwerkingen.

Als ik elke dag onder de zonnebank lig en ik smeer heel veel van die troep (Inderm & Benzoyperoxide) op mijn huid dan hou ik het enigszins onder controle. Maar mijn huid word echt helemaal afgetuigd (sorry maar zo is het echt), mijn huid word er echt niet beter op.

Het probleem weet ik wel waar het aan ligt, mijn huid maakt veel te vel vet aan. Als ik smorgen naar mijn werk ga dan heb ik smiddags zo vette huid dat het lijkt of ik hele erg zweet. Du druppels vet zitten er op. In de winter heb ik het meeste last er van mijn acne. De zon doet zo vele goeds voor je huid en acne.

Ik ben dus twee weken terug weer naar mijn huisarts geweest en gevraagd of ik weer naar de huidarts mag, dit mocht en ik mag 9 augustus naar de huidarts. Ik ben dara heel blij mee maar ik denk dat die mij weer Roaccutane? voor wil schrijven en ben dan zo bang dat ikm weer depressief word.

Ik zit er geestelijk zo door heen he, ik baal zo van mijn huid. Iedereen in mijn omgeving zeggen telkens tegen mij dat het allemaal wel mee valt en dat ik me er niet zo druk om moet maken, nou ik maak me er wel druk om en vergeet niet ik ben al bijna 25 en heb nog een gezicht van een puber. Ik moet nu ook solliciteren maar ik voel me zo onzeker met deze huidproblemen dat ik het allemaal niet meer trek.

Hebben mensen de zelfde ervaring als mij? Kan misschien iemand mij wat meer vertellen als ik weer een tweede kuur moet volgens met die Roaccutane? wat dat met je doet dan?

Ik hop dat ik wat meer info kan krijgen om te weten wat ik moet doen.

Alvast bedankt.

Groeten,

(Ik wil graag annoniem blijven gezien mijn problemen)

V #2 06 aug 2006 14:13

Hoi,
Ik ben 28 en heb ook nog steeds last van diepzittende acne. Ik heb het geluk dat ik een vrouw ben en dus de diane-35 kan slikken, dit helpt al 14 jaar bij mij maar als ik stop zit ik meteen weer onder de rode vlekken en mee-eters. Je bent dus in ieder geval niet de enige!
Er zijn nog meer medicijnen die je eens zou kunnen proberen. Als je kijkt onder 'aandoeningen' de letter a aanklikt kom je op een bladzijde waar alle middelen tegen acne op staan. ook staat er een link naar het huisartsengenootschap. Misschien kun je deze lijst uitprinten en meenemen naar de huidarts? Dan kunnen jullie samen overleggen over een ander middel.
Je zou ook eens aan de huidarts kunnen vragen of er methoden van plastische chirugie zijn die jou zouden kunnen helpen (bijv. microdermabrasie). Die zul je dan wel zelf moeten betalen.
Sterkte ermee!
Laatst bewerkt: 16 mei 2011 22:26 door .

Anoniem #3 06 aug 2006 18:04

Ja ik moet het gewoon bespreken met mijn huidarts maar ben bang dat die weer dat medicijn wil voorschrijven wat ik al heb gehad.

Heeft iemand een medicijn wat goed wrekt uit ervaring?

Freddie #4 06 aug 2006 19:03

Wat voor de een goed werkt hoeft voor jou nog niet te werken. Waarom lees je niet gewoon eerst op de apothekerssite zoals V zegt? Daar staan alle middelen op een rijtje en kan je zelf kiezen wat jou goed lijkt om te proberen. Als je niet diezelfde troep wil slikken als eerst dan weiger je dat toch gewoon? Die dermatoloog gaat het echt niet door je strot duwen hoor. Ik heb zelf tetraclyne (antibiotica) gehad, eerst in pillen daarna in zalf en dat hielp bij mij. Maar ik had voornl. last van ontstekingen. Antibiotica haalt die ontstekingen weg maar niet de vette huid op zich. Nu gebruik ik nog de peroxidecreme maar die werkte bij jou maar matig.
Laatst bewerkt: 16 mei 2011 22:28 door .

Anoniem #5 06 aug 2006 20:42

Je kan ok een keer proberen je gezicht in te smeren met een wat vollere creme.
Als je namelijk steeds smeert met een creme voor een vette huid,krijgt het misschien te weinig verzorging en denkt je huid dat het meer talg moet aanmaken.
Het zal waarschijnlijk niet je acne weghalen maar wel je vette huid verminderen.
En misschien dat dat dan weer je puistjes verminderd.
Je zit nu in een soort cirkel en die benzoylperoxide droogt je huid vreselijk uit.
Het helpt wel als je het alleen op een puist zelf smeert,maar als je echt acne hebt en je hele gezicht zit onder dan is het echt rot spul.Je hebt trouwens wel 2 sterktes in die creme wist je dat?

Sterkte ermee
Laatst bewerkt: 16 mei 2011 22:28 door .

Anoniem #6 07 aug 2006 12:37

Hoi,

Allemaal goed bedoeld van jullie hoor maar gellof me ik heb echt al alles geprobeert!

Ik weet idd dat er twee sterktes zijn van die creme.

Hopen dat mijn huidarts wat voor em kan betekenen.
Laatst bewerkt: 16 mei 2011 22:28 door .

iris #7 07 aug 2006 22:36

hoi,
Ik heb ook enorme last van acne. Ben ook een vrouw (29) en heb dus jarenlang de pil (Diane35) geslikt. Dit hielp toen. Toen ik overging naat een lichtere pil kwam de acne in volle hevigheid weer terug. Opnieuw de Diane hielp dus echt niet meer bij mij.
Daarna werkelijk van alles geprobeerd. En als je huid in je gezicht er zo uitziet, dan word je inderdaad aardig deptressief ja... heel herkenbaar. 's morgens als je in de spiegel kijkt wil je het liefst weer diep onder de dekens kruipen zodat niemand je hoeft te zien...
Die peroxide creme heb ik ook gehad, hielp nauwelijks en gaf inderdaad een hele uitgedroogde huid. Roacutane krijg je tegenwoordig niet zomaar meer en wilde ik ook niet omdat dat slecht schijnt te zijn voor als je ooit kinderen wilt. Ik heb antibiotica geslikt (minocycline). Dit hielp op het moment van slikken maar daarna niet meer. En je levenlang antibiotica slikken heeft ook geen zin...
Maar goed, wat bij uiteindelijk verbeteri ng heeft gebracht is acupnctuur voor werking van binnenuit en schoonheidsspecialiste voor werking van buitenaf. De acne is zeker niet weg helaas, maar is wel stukken minder geworden, waardoor ik me weer veel beter in mijn vel voel zitten. En dat is belangrijk voor mij.
Misschien dat ik binnenkort nog een natuurgeneeskundige/homeopaat ga raadplegen.
Dermatogen hebben van de alternatieve geneeswijze geen hoge pet op heb ik gemerkt, maar ik ben niet van plan continu rotzooi te blijven slikken...

Ik wens je heel veel sterkte en succes!!

Groetjes Iris
Laatst bewerkt: 19 mei 2011 11:20 door .

Anoniem #8 09 aug 2006 17:46

Hoi,

Ik ben vandaag bij de huidarts geweest en mijn problemen besproken. Hij heeft het bekeken en mijn verhaal aangehoord en had zeker begrip voor de situatie alleen kon die mijn maar twee Therapie?n voorstellen. Hij begon eerst over een lager dosering roacutaan maar gezien mijn ervaring er mee heeft hij me dat maar niet voorgeschreven. De tweede therapie was een langdurige behandeling met een antibiotica (MINICYCLINE), voor die laatste therapie heeft mijn huidarts gekozen en moet nu de eerste week 2x daags 50 mg en na die week 1 x 50 mg slikken. In september (19-09-2006) moet ik weer voor controle komen.

Ik hoop dat ik er met deze therapie af kom!

Mijn behandelend arts zei nog wel dat je dit soort problemen kunt blijven houden tot later leeftijd. De enigste twee behandelingen die goed blijken te werken waren de twee die, die mij heeft voorgesteld.

Groeten,
Laatst bewerkt: 16 mei 2011 22:27 door .

Anoniem #9 10 aug 2006 23:13

Hoi allemaal!

Iemand ervaring met MINICYCLINE?

Ik voel me nu ook wat sloom en zit niet zo lekker in mijn vel. Kan ik me ook wat minder goed (gezond voelen?

Is een dergelijke lange kuur ok een aanslag op je tanden?

Groeten,

.......................

Chloe #10 14 aug 2006 12:28

Van veel mensen heb ik het gehoord dat Minocycline prima werkt. Ik ga dat binnenkort ook kopen.
Laatst bewerkt: 16 mei 2011 22:31 door .

Anoniem #11 14 aug 2006 15:31

Hoi,

Klinkt heel goed! Werkt het ook echt zo goed? Ik vind het wel erg duur spul trouwens, word het ook vergoed?

Wie weet hier wat meer over?

Groeten,

Anoniem

iris #12 15 aug 2006 13:43

ik ben wel heel benieuwd. Minocycline heb ik dus ook gebruikt. helpt prima tijdens gebruik, maar bij mij niet toen ik ermee stopte en kreeg ook nog schimmelinfecties door langdurig antibioticagebruik...
Groet, Iris
Laatst bewerkt: 16 mei 2011 22:32 door .

Anoniem #13 15 aug 2006 23:01

Hoi Iris,

Eerst even teruhg te komen op die link. compieer de hele link (dus ook de getallen) in je internet browser (adresbalk). Het klopt als je op de link drukt dat die het niet doet, dit licht aan de cijfers die er achter staan diepakt die niet.

Ik ben weer gestopt naar 5 dagen minicicline. Ik kreeg ook erg last van mijn achterwerk (aambeien). Ik moest van mijn huidarts er meteen mee stoppen. Deed me zo zeer dat ik niet eens normala op een stoel kon zitten. Gaat nu meteen al wat beter na 1 dag gestopt te zijn. War voor een schimmelinfectie had jij last van dan? Mijn darmen raakte ook helemaal van slag en ik voelde me gewoon ziek.

Ik ben nu overigs bang dat die me roacutaan wil voroschrijven want dat wou die de eerste keer ook al. Ik ben echter in 2001 erg depresief geweest van die troep en wil dat nietw eer worden. Hopen dat die nogw at anders achter de hand heeftw at me kan helpen.

Iris als je er eens over wil praten (wat ik me goed kan voorstelen) moet je je emailadres even achter laten.

Ik heb er al 8 jaar alst van dus kan je misschien wel bruikbare tips geven. Ook tips van jou kant zijn natuur;ijk altijd welkom.

Groeten,

Anoniem

Carla #14 16 aug 2006 11:20

Je zult het ongetwijfeld allemaal al kennen maar dit zijn tips die ik van de huisarts heb gekregen toen ik veel puistjes had:
- Was uw huid met lauw water en zo min mogelijk met zeep. Dep uw huid voorzichtig droog; wrijven irriteert de huid.
- Gebruik liever geen make-up op de plaatsen waar puistjes zitten. Als u toch graag make-up wilt gebruiken, neem dan producten op waterbasis.
- Verwijder make-up niet met een reinigingsmelk, maar met lauw water.
- Blijf zoveel mogelijk van mee-eters en puistjes af. Uitknijpen of -drukken kan littekentjes of nieuwe puistjes veroorzaken. Wilt u mee-eters toch uitdrukken, gebruik dan een 'comedonen-lepeltje'. Dit is een soort lepeltje met een gaatje in het midden, verkrijgbaar bij de drogist. Mee-eters laten zich gemakkelijker uitdrukken, als u de huid even weekt met warm water.
- Er zijn veel middeltjes tegen jeugdpuistjes verkrijgbaar, maar ze helpen lang niet altijd. Wat bij de ??n wel lijkt te helpen, kan bij de ander de acne juist verergeren.
Van middelen die benzoylperoxide of salicylzuur bevatten, is aangetoond dat ze werken. U kunt bij de apotheek of drogist een gel met 5% benzoylperoxide of een cr?me met 2% salicylzuur kopen. Verbetering ziet u pas na vier tot acht weken. In het begin van de behandeling kan de huid rood of schilferig worden.
Hoewel het vaak genoemd wordt, is het nut van een dieet bij puistjes nooit aangetoond. De waarde van de hoogtezon bij puistjes is ook twijfelachtig.

iris #15 16 aug 2006 11:51

Carla, bedankt voor het meedenken.

Hoi anoniem,
Wat balen dat de minocycline zo snel al een bijwerking geeft zeg..
Ik kreeg een schimmelinfectie vaginaal. Ook geen pretje dus.
Ben toen ook direct gestopt en kreeg weer medicatie voor die infectie toen.
Dit is echter alweer ruim een jaar geleden hoor. Daarna ben ik zelf allerlei dingen gaan doen in het alternatieve circuit. Eerder schreef ik al dat acupunctuur mijn acne echt enorm heeft verminderd. Vanuit de Chinese geneeskunde komen hele interessante theorieen naar voren waar ik me redelijk in kan vinden. Daarvoor ben ik bij een natuurgeneeskundige geweest, heb me laten voorlichten over voedingssupplementen, etc, etc.. Je hebt ook hele klinieken waar ze van alles kunnen, maar je gevoel moet er ook goed bij zijn en ik had er geen goed gevoel bij. Dus dat heb ik niet gedaan.
De acupuncturist zei vooraf dat sommige mensen met acne wel baat hadden bij acupunctuur en anderen niet en dat dat na een aantal behandelingen duidelijk zou zijn. Bij mij reageerde het langzaam, maar het veranderde wel. Als ik mijn huid vergelijk met een jaar geleden (ben vorig jaar nov. begonnen met acupunctuur) is het echt veel minder. Weg is het niet en het is ook nog niet naar mijn zin, maar die hele baard van acne is wel weg en daar ben ik heel erg blij mee. Hierdoor zit ik weer stukken beter in mijn vel dan toen en ik heb er nu geen pijn meer aan (aan mijn huid).
Echt heel hopeloos voel ik me dus niet meer hoor! Maar ik weet wel wat het is en herken daarin hetgeen jij schrijft. Ik heb eerlijk gezegd geen behoefte om mijn mailadres hier te schrijven. Hoop dat je dat begrijpt. Wat dat betreft blijf ik ook liever anoniem!
Ik hoop dat je iets aan mijn verhaal hebt en dat jouw acne ook zal gaan verminderen.. en als je geen roacutane wil neem het dan niet... luister naar je gevoel. Het is echt een rotmedicijn... er zijn nog zat andere mogelijkheden waarvan er vast 1 ook bij jou zal werken!
Succes!
Groet, Iris

Anoniem #16 16 aug 2006 20:00

Hoi Iris,

Ik vind het mooi voor je dat je baat bij de acupunctuur hebt. Eerlijk geloof ik daar zelf niet zo in maar het is het overwegen waard gezien de resultaten bij jou. Ik moet eerst vrijdag maar eens naar de huidspecialist, kijken wat er allemaal van zegt.

Hoe oud ben je eigenlijk als ik vragen mag? Ik ben 24 jaar en heb er al vanaf mijn 16de levensjaar er last van.

Mijn huidarts zei mij eigenlijk de laatste keer wel dat hij eigenlijk maar twee goede methodes had en dat waren de roacutaan en de minocyclide kuur. Aangezien dat ik tegen die minocyclide niet kan blijft roacutaan over maar dara heb ik geen zin aan. Hij kan me toch ook maar niet zo weer naar huis sturen zonder te helpen? Ik zie dat wel gebeuren als ik dat roacutaan niet wil proberen.

Heb jij nog goede middellen die ik kan vragen aan de huidarts? Gebruik nu Inderm en benzoyperoxide hydrogel 10%.

Groeten,

ANONIEM

Iris #17 16 aug 2006 20:32

Hoi anoniem,
Ik kan me voorstellen dat je niet gelooft in acupunctuur.. deed ik zelf in eerste instantie ook niet en ook na een paar behandelingen vond ik het nog zo vaag dat ik ook ernstig twijfelde of ik wel door moest gaan.. Ik wil graag alles begrijpen wat er gebeurd en acupunctuur begrijp ik niet, maar toch heeft het mijn acne verminderd. En daarvoor heb ik echt al zat andere opties geprobeerd hoor! Waarna ik destijds wanhopig terug ging naar mijn huisarts en vroeg of zij nog een mogelijkheid tegen de acne wist. Zij kwam toen zelf met acupunctuur. Ik ben toen gaan zoeken op internet en via de informatie van je ziektekostenverzekering zie je precies bij welke vereniging de acupunctuur ingeschreven moet zijn wil je voor vergoeding in aanmerking komen. Ik krijg per jaar
? 410,- vergoed. De rest betaal ik zelf. En dat heb ik er zeker voor over!
Bij de dermatoloog had ik eerlijkgezegd niet zo'n goed gevoel... daar krijg je alleen maar een hoop nare medicijnen die werken als je het gebruikt maar daarna niet meer. Bij roacutane dacht ik nl toch echt dat het daarna definitief weg was, maar kennelijk is dat toch niet zo als ik jouw verhaal lees. Mijn vriendin heeft het geslikt en het is bij haar nooit meer teruggekomen.
Trouwens, dermatologen vinden alternatieve geneeskunde volgens mij ook niks... maar je kan het vragen als je erheen gaat. Ik ben benieuwd wat hij/zij je nu nog kan aanbieden... behalve roacutane en minocycline. Laat je het weten?
Ik heb namelijk ook geen idee wat je verder kunt vragen aan de dermatoloog... Inderm ken ik niet. benzylperoxide heb ik ook gebruikt, maar droogde mijn huid erg uit.
Ik ben 29 jaar en heb al acne sinds mijn puberteit. Tussendoor is het onderdrukt door de Diane pil. Toen ik na een jaar of 10 (had toen nauwelijks last meer van acne) een lichtere pil wilde gaan slikken, kwam de acne in alle hevigheid weer terug.. had ik dus gewoon niet moeten doen, maar ja...
Vandaar al mijn pogingen daarna weer...
Heb je al eens uitgezocht hoe je op voeding reageert? Dat kan ook van invloed zijn op je acne. En stress ook en zo zijn er nog meer dingen die van grote invloed kunnen zijn op de acne.

Groet, Iris

Anoniem #18 17 aug 2006 12:11

Hoi Iris,

Ik ga er zeker eens na informeren naar die acupunctuur. 410 euro is dat veel of kom je vele te kort op je jaarlijkse behandelingen? Wat kost een behandeling eigenlijk?

Als je al 29 bent dan heb je er ook al lang alst van zeg! Heb jij ok zo gevoel dat iedereen je aan kijket en dat je dan denkt wat ben ik toch leleijk. Ik zie er ook altijd zo slecht uit met die leleijke huid, jij ook? Ik ben er zo mee bezig he, ik heb er geestelijk zo last van dat ik af en toe gewoon depressief van ben. In de winter heb ik er ook zo last van dan hou ik het niet onder controle en dan ben ik geestelijk zo instabiel dat ik elke dag wel kan huilen. Mijn huidarts snapt dat allemala wel maar die wil me steeds aan die roacutaan hebben en daar kun je juist depressief van worden en zelfs zelfmoordpogingen van krijgen. Hoe staat je omgeving er tegen over, begrijpen die je probleem of doen die er luchtig over. Bij mij zeggen ze atijd je ziet er helemaal niks van, valt wel mee. Ja zo lijkt het misschien maar zo voel je je niet. Je begrijpt dat mijn omgeving niet echt begrijpt wat een acnepatient mee maakt. herken je dit ook allemaal.

Heb jij nog enkele tips qua medicijnen en zalfjes die ik morgen kan vragen aan mijn huidarts? Wat gebruik jij nu nog dan? Ik kan eigenlijk niet zonder de benzoyperoxide hydrogel 10% en Inderm. Gebruik ik dat niet dan zit ik er zo weer onder. Lig jij trouwens ook veel onder de zonnebank? Ik wel, schrijnt goed te helpen voor je huid.

Ik hoop zo dat mijn huidarts me morgen met iets goeds kan helpen zo dat ik me wat beter ga voelen! Wat dnek jij er van?

Bedant voor je uitgebreide antwoorden, ik waardeer dat zeer!

Groeten,

Anoniem

Anoniem #19 17 aug 2006 12:40

Hoi Iris,

Ik wou er nog eevn wat aan toevoegen. Weet jij ok ene zalf zoals benzoyperoxide hydrogel 10% die wel word vergoed? Ik betaal me schel aan die benzoyperoxide hydrogel 10%, een tube kost +- 9 euro per stuk. Ik heb elke mand zo +- ander halve tube nodig. Inderm wat ik gebruik word wel vergoed.

Ik vind het trouwens belagelijk dat ene dergelijk middel zoals benzoyperoxide hydrogel 10% niet word vergoed.

Groeten,

Anoniem

Iris #20 17 aug 2006 15:13

Hoi!
Je beschrijving van hoe je je voelt herken ik helemaal, echt. Dat heb ik ook zo gehad. Dan zeggen mensen in je omgeving (heel lief bedoelt) dat het hun nauwelijks opvalt, terwijl je zelf de ogen uit je kop schaamt voor je huid en je daardoor dus zeer onzeker voelt over alles. Want het heeft zoveel invloed op je psyche. Ik voelde me ook erg lelijk. Ik werk met kinderen en sommigen van hen vonden me zielig omdat ik zoveel muggenbulten had(!) Tja... kinderen zijn goudeerlijk... en hoewel de opmerking pijn doet en de tranen bijna in je ogen springen kan ik zo'n opmerking van een kind ook zeer waarderen! Er waren ook kinderen die alleen maar keken en niks zeiden. Die dachten dat ik een of andere enge ziekte had ofzo. Bij die kinderen heb ik op een kinderlijke manier uitgelegd wat er aan de hand was en dat ik er zelf ook heel verdrietig van werd, maar er jammer genoeg niks aan kon doen. Dat begrepen ze wel en vonden het dan erg vervelend voor me. Daarna was het ook goed. En kinderen die zeiden "getver, jij hebt allemaal vieze pukkels". Tja.. ook dat zijn opmerkingen waarbij je wel door de grond kan zakken..
Volwassenen in mijn omgeving zeiden er meestal niet veel van, omdat zoiets ook moeilijk is om over te praten. Iedereen weet heus wel dat je je er diep ongelukkig door voelt. Mensen die heel dicht bij je staan daar kan je mee praten over wat het met je doet. En het heeft inderdaad geen zin om te zeggen dat het allemaal wel meevalt... ik werd daar alleen maar woest van... het viel immers helemaal niet mee! Is ook voor iemand die dit niet kent niet te begrijpen. Aan de andere kant... de mensen in je directe omgeving kennen je niet anders... dus het valt hen ook werkelijk minder op, want in hun ogen hoort het bij jou...
Ik heb mensen om me heen die heel dicht bij me staan en bij wie ik af en toe even kon uitrazen en dat voelt goed. Zij konden mij mijn acne helaas niet afnemen maar doordat ze er voor me waren heeft me dat veel steun geboden. Mijn vriend heeft me altijd enorm gesteund. Hij vond het heel erg vervelend voor me en af en toe was het ook voor hem erg moeilijk hoe hij met me om moest gaan. Maar voor hem bleef ik dezelfde. Hoewel ik me ook naar hem toe erg lelijk heb gevoeld. (Dat vond hij gelukkig niet hoor! Het gaat om wie je bent, toch?!?!)
Ik heb in de tijd echt eerst mezelf terug moeten vinden... en dat is niet makkelijk geweest.
Maar stukje bij beetje ging dat beter. Mijn vriend heeft me altijd enorm gestimuleerd om alles te proberen waar ik een goed gevoel bij had om de acne te laten verminderen.
Ik had, net als jij, moeite met alle kosten die daaraan verbonden waren, want het liep aardig uit de hand... Mijn vriend had er echter alles voor over dat ik weer beter in mijn vel kwam te zitten en vond dat al het geld waard. Vandaar dat ik niet meer ben gaan kijken wat het kostte maar waar ik een goed gevoel bij had. In het alternatieve circuit wordt lang niet alles vergoed... En dat heb ik geaccepteerd. Gelukkig is het bij ons financieel mogelijk. Anders wordt het inderdaad een ander verhaal.
De schoonheidsspecialiste heeft mijn huid aan de buitenkant enorm gereinigd. Ik kwam in het begin elke week bij haar. Nu kom ik er nog ongeveer eens in de 2 maanden. Zonnebank doe ik niet zo vaak. Hoor je trouwens ook hele wisselende verhalen over of het wel/niet goed is.. Sauna werkt bij mij wel. Mijn huid wordt er rustiger van.
Omdat ik van mening ben dat je met acne niet alleen van buitenaf moet werken (het komt immers van binnenuit) moest ik voor mezelf nog iets erbij gaan zoeken. En uiteindelijk ben ik bij de acupunctuur terecht gekomen.
Ik merk nu verschil met vorig jaar. De puistjes zijn er nog wel, maar minder en de pukkels zijn veel kleiner dan vorig jaar. Ook oogt mijn huid veel minder vet. Mijn schoonheidsspecialiste zegt ook dat ik nu zelfs moet uitkijken dat mijn huid niet uitdroogt. En dat ik juist vochtregulerende gezichtscreme moet gebruiken. Voor de kleine ontstekingen die ik nog heb gebruik ik therakos, een zalfje dat wel uitdroogt maar ook een bacteriele werking heeft. Ik gebruik dit 's avonds en was het er 's morgens weer af. Niet het meest fraaie gezicht, maar ja... das dan jammer! Ik heb wel de indruk dat het werkt. Dit kost ook zo'n ? 8,- voor een heel klein tubetje.
Als man kan je trouwens ook prima terecht he bij een schoonheidsspecialiste, wist je dat? Vaak wordt gedacht dat het voor vrouwen is, maar dat is onzin hoor. Ik had er in het begin wel erg veel moeite mee dat zij aan die 'vieze' huid van mij ging werken. Ik interpreteerde voor haar dat zij mij vast niet graag als klant had. Dit heb ik uitgesproken naar haar en ze moest erg lachen! Zij vond het naar voor mij maar in haar vak een uitdaging om eraan te werken en het hopelijk te verminderen! Probleem opgelost dus!!

Wat betreft de acupunctuur:
Het verschilt per acupuncturist wat het kost en hoe lang het duurt per sessie. Ik betaalde de 1e keer meer omdat het een langere behandeling was, namelijk incl de anamnese. Nu kom ik er 45 min. en betaal ? 50,- per keer. Ik krijg dus 8x volledig vergoed en dan nog ? 10,- Daarna niet meer. Is natuurlijk wel afhankelijk van waar je verzekerd bent en hoe. Ik heb ook een aanvullende verzekering.
In de verzekering staat ook vergoeding voor specifieke acnebehandeling. Ik weet niet wat dit is, maar daar kan je evt. ook nog naar informeren.
De 1e maand kwam ik elke week bij de acupuncturist, daarna om de 2 weken en dit werd verder uitgebouwd. We zaten nu om de 2 maanden, maar omdat mijn acne iets is toegenomen ga ik nu even om de 6 weken. Dit kunnen we als het beter gaat weer langzaam uitbouwen naar een langere tussentijdse periode. Ik heb hier een goed gevoel bij. Ik begrijp je twijfel bij acupunctuur goed, en kan je helaas niet garanderen dat het bij jou gaat helpen... Ik ben erin gesprongen en ben het gaan ervaren, maar merkte wel dat ik er wel vertrouwen in moest hebben, anders sta je er toch op de een of andere manier niet open voor. Uiteindelijk had ik zoiets van "ok, ik laat het maar op me afkomen en zie wel wat het wordt... ik moest toch iets?!?

Ik heb geen tips voor je wat je aan je huidarts kan vragen qua zalfjes e.d. Ben juist benieuwd wat die er nog aan toe te voegen heeft. ben je er wel uit voor jezelf of je nu wel of geen rocutane wilt?? Want die vraag ga je morgen denk ik wel krijgen en als je het niet wilt, wat ik me goed voor kan stellen, moet je daar wel duidelijk in zijn...

Je zegt dat je hoopt dat je huidarts je morgen met iets goeds kan helpen zo dat je je wat beter gaat voelen en vraagt wat ik ervan vind..... ik denk dat je niet alles bij je huidarts moet zoeken maar daarnaast ook verder moet gaan kijken en dat je ook een stukje bij jezelf moet zoeken. En daarmee bedoel ik de indruk heb dat je nu ronddraait in een vicieuze cirkel en het gevoel hebt dat als de acne eenmaal weg is dat dan al je problemen weg zijn. Nu weet ik wel dat de acne de oorzaak is van je problemen, maar ik merkte bij mezelf dat de acne alleen maar toenam naarmate ik me rotter ging voelen.... Probeer, hoe moeilijk ook, uit die cirkel te springen en met de mensen die je dierbaar zijn (want aan nieuwe mensen die je moet gaan uitleggen hoe en wat heb je waarschijnlijk helemaal geen behoefte... (had ik ook niet)), leuke dingen te gaan doen en de zin van het leven weer te zien. Probeer jezelf te accepteren dat je huid er nu zo uit ziet en dat dat heel erg vervelend is. Maar dat je daardoor niet moet denken dat het leven pas begint als je van je acne af bent.... dan laat je de mooiste jaren van je leven verloren gaan.....
En ik weet zeker dat als jij beter in je vel gaat zitten dit ook een gunstig effect heeft op je acne...
Ik bedoel dit echt uit de grond van mijn hart heel erg goed. Ik hoop dat je dat beseft. En echt, ik weet wat een acne probleem inhoudt en wat het psychisch met je doet...
Het is weer een heel verhaal geworden, maar dat komt omdat ik je probleem zo goed begrijp. Hoop dat je iets hebt aan mijn reactie. Kop op hoor!!!!

Groet, Iris

Anoniem #21 17 aug 2006 16:35

Hoi Iris,

Eerst wil ik je beadnken voor je geweldige uitleg en toelichtingen op mijn vargen, top Iris!

Ja ik denk ook dat ik het ook niet allemaal van de huidarts moet laten afhangen marwa t moet ik dan. Ik werk vanaf volgende week maandag 40 uur in de week en wil dan niet meteen vrij vargen om naar een dokter of iets anders te gaan. Latne we morgen maar eevn afwachten wat mijn huidarts gaat zeggen. Over roacutaan, ja daar heb ik wisselende gedachten over. Aan de ene kant wil ik hetw el weer proberen maar aan de andere kant ookw eer niet. Mijn vriendin zegt ook dat ik het niet moet doen omdat ik in 2001 erg depressief ben geweest. Ik heb geen hard bewijs dat het door roacutaan komt maar de vermoedens zijn wel erg in die richting ook bevestigd mijn huidarts dat een depressie en zelfs zelfmoord mogelijke bijwerlingen van roactutaan kunnen zijn. Maar wat nu als die zegt, helaas ik kan verder niks voor je doen dan je of de minicycline of roacutan voorschrijven.

En ja wat betreft mijn gestelijke teostand die is wel redelijk stabiel als er maar niks veranderd in mijn omgeving. Maar nu ik weer begin bij een nieuwe baas dan ben ik zo met mijn uitelijk bezig dat ik er weer gek van word. Ik weet immers ook niet hoe mijn nieuwe collega's op mijn uiterlijk zullen reageren.

Ook bij de schonheidspecialist ben ik geweest en is ene dure aangelegenheid. Ik had ook niet meteen de indruk dat het me goed deed, had er dus ook niet echt vetrouwen in.

Iris het is en blijft ene rot probleem waar anderen niet over kunnen oordelen. Ik zeg altijd heb het zelf maar dan weet je wel wat ik doormaak.

Nogmaals Iris ik vind het heel fijn dat je me zo goede informatie geeft, top!

Groeten,

Anoniem

Anoniem #22 18 aug 2006 14:31

Hoi Iris,

Vanmorgen naar de huidarts geweest en het volgende is er uit gekomen. Hij zei meteen dat als ik geen roacutaan wil en de minocycline niet kon verdagen dat hij verder niks voor me kon doen. Wat hij wel wou voorstellen is een doorverwijzing naar een Laserkliniek voor een Acne behandeling. Heb hem daarna nog een keer nadrukkelijk gevraagd of er echt niks meer aan te doen was buiten die medicijnen om, hij zei me nadrukkelijk dat het enigste goede middel dat er is voor acne roacutaan is en als alternatief minocycline. Hij heeft me toen een verwijskaart gegeven voor de laserkliniek voor een acne behandeling. Ik heb meteen even bij mijn ziektekostenverzekering ge?nformeerd wat ik vergoed zou krijgen. Er werd me verteld dat ik 185 euro per jaar vergoed krijg. ik vind dit een belachelijk laag bedrag, denk dat ik net twee behandelingen kan krijgen voor dit bedrag. Ik kan helaas de laserkliniek nog niet bereiken voor informatie.

Ik had natuurlijk thuis even wat onderzoek gedaan naar wat medicijnen en zalfjes voor acne en kwam op het volgende. Ik las dat veel mensen baat hadden bij het middel ACID A VIT (Tretinoine of wel vitamine A zuur). Dit middel zorgt er voor dat je huid droger word en dat de opperhuid gaat vervelen waardoor het ook nog eens goed is voor de littekens. Ik heb dit middel dus ook voorgelegd aan de huidarts en hij stond er niet zo positief tegenover omdat het volgens hem meer werd voorgeschreven voor mee-eters en niet zo specifiek voor acne. Maar hij was bereid om mij de zalf voor te schrijven, hij merkte er wel bij op dat ik het pas na de zomer moest gebruiken i.v.m. overgevoeligheid bij zonlicht. Dus ik ga na de zomer ook dit middel proberen.

De huidarts kwam wel eerlijk over en ik heb het maar aangenomen van hem dat er daadwerkelijk buiten de laserbehandeling verder niks aan te doen is.

Ik hoop dat die laserkliniek me kan helpen. Ik heb er wel wat geld voor over dan. Hoop natuurlijk dat het niet al te duur is.

Heeft iemand ervaring met een laserkliniek?

Wat vind jij er van Iris?

Groeten,

Anoniem

Iris #23 18 aug 2006 15:58

Hoi,
Ik was er al bang voor dat de huidarts geen andere opties had.. jammer.
Van laserbehandeling heb ik wel eens gehoord. Daar heb ik ook wel eens aan gedacht, maar ik twijfelde teveel. Het ziet er allemaal heel veelbelovend uit dat wel. Ik heb dat echter vooruitgeschoven als mogelijk alternatief als ik het echt niet meer weet, maar zag dat nu nog niet zitten. Ik heb er dus geen ervaringen mee en ken ook niamand die dit eens gedaan heeft.
Dat vitamine Azuur ken ik ook niet.
Zo hoor je steeds meer mogelijkheden. Houdt echter wel voor ogen dat iets wat bij de een helpt bij de ander niet hoeft te helpen.....
Ik ga heel erg van mijn gevoel uit wat ik wel en niet wil gaan proberen. Al die medicatie wil ik bijv. echt niet meer en daar begin ik dus ook niet meer aan. Net als al die huiduitdrogende middelen, die wil ik ook niet gebruiken. En van daaruit ben ik verder gegaan.
Ik heb ook wel eens van iemand dit internetadres gekregen:acnebehandeling.nl Of het iets is weet ik niet, maar ook hier gaan aardig wat kosten in zitten in de behandeling, producten, etc. maar dat is overal zo. Ik heb hier zelf niks mee gedaan omdat ik toen net een andere weg in was geslagen en niet allerlei dingen tegelijkertijd wilde gaan doen omdat je dan niet weet waardoor er mogelijk verandering optreed. Ook was het voor mij zeker niet naast de deur.
Maar misschien heb jij er iets aan.

Je schreef ook nog dat je volgende week 40 uur gaat werken. Start je dan bij je nieuwe baas? Toen ik bij de acupunctuur startte kon ik ook precies niet op mijn vrije middag terecht, waardoor ik het in werktijd moest plannen. Ik heb dit toen overlegd met mijn leidinggevende. Zij begreep mijn probleem en heeft binnen de organisatie bekeken hoe en wat. Uiteindelijk mocht ik op een vast tijdstip in de week daarvoor vrijplannen. Het ging alleen wel van mijn eigen vakantieuren af of ik moest het elders inhalen. Nou, dat vond ik geen probleem. Kortom, vaak als je het overlegd is er best wel iets mogelijk hoor. Ik vond het ook erg vervelend in eerste instantie, maar als ik niet goed in mijn vel zit, lijdt mijn werk daar ook onder.... dus ja... Maar ik begrijp dat als je net begint bij een werkgever, dat dat nog even lastig is. Verder is het ook maar de vraag als je een behandeling gaat doen of je wel elke week erheen moet.... Dus niet om deze reden maar niks doen hoor!
Ik ben benieuwd of er nog mensen reageren met info over de laserbehandeling. Ik hoop het voor je! Veel succes met je baan volgende week! Ik zal zelf dan ook wat minder achter de computer zitten, want mijn vakantie is ook weer afgelopen!
Groet, Iris
Laatst bewerkt: 16 mei 2011 22:35 door .

Anoniem #24 19 aug 2006 12:33

Hoi Iris,

Ik was er ok al bang voor dat die niet echt vel meer voor me kon doen. Ik moet me er maar bij neerleggen en een andere weg inslaan. Ja die ACID A VIT moet echt goed spul zijn, verschillende mensen hebben er baat bij. Het zorgt er voor dat je opperhuid los laat en dat dus de littekens minder worden, maar ook zorgt het middel er voor dat je puisten uitdrogen en remt de groei van bacteri?n af. Het grote voordeel voor mij is dat dit middel word vergoed en die benzoyperoxiode hydrogel niet. Ik heb contact gehad met de laserkliniek maar die zijn met vakantie, komen 4 september pas weer. Vandaag nog wat leuks ontdenkt, mijn nieuwe collectieven ziektekostenverkering die mijn werkgever aanbied, die bied 100% vergoeding voor acnebehandeling en ook 100% accupunctuur. Het is de verzekering ONVZ, schijnt een hele goede verzekering te zijn als je alles zo leest, misschien is het ook wat voor jou. Dit is het adres: www.onvz.nl

Dus toch nog weer goed nieuwe al zeg ik het zelf. Ik krijg bij deze verzekering 10% korting. Wat me wel opviel is dat de premies wel wat hoger zijn. Ik moet het dus even allemaal uitzoeken hoe het voor mij uitpakt, even vergelijken met mijn huidige verzekering.

Dit alles bied wel weer hoop en dat heb ik wel nodig. Ik heb nou niet echt ene super baan dus kan me niet alles veroorloven.

Nog even een vraag aan je iris. Heb jij ook zo vette huid? Als ik zo thuis ben dan hou ik alles wel redelijk onder controle maar als ik aan het werk ben dan word mijn huid vele vette en is de kans op puisten en pukkels veel grote. Als ik thuis kom van het werk dan moet ik eerst mijn gezicht wassen zo vet is mijn huid dan. Dit is ook mijn grootste probleem dat mijn huid zo verschrikkelijk vet is. Ik moet dus een middel hebben dat mijn huid droger maakt want dan is het probleem opgelost. Graag zou ik willen weten als je dit ook hebt.

Ik ben trouwens vanaf volgende week maandag (21-08-2006) 40 uur per week aan het werk. Ik begin dan inderdaad bij mijn nieuwe werkgever. Spannend allemaal hoor en ben nu al wel een beetje zenuwachtig. Maak me altijd veel te druk over dit soort dingen.

Ik zal je laten weten wat de vorderingen zijn.

Als jij nog wat nieuws hebt laat het me dan weten.

Groeten,

Anoniem

Anoniem #25 20 aug 2006 10:08

Een tip die ook helpt. Kauwtabletten van skin2moro. 2 x per dag slikken. Je krijgt er echt een perfecte huid van, ik tenminste. En de meerdere gebruikers die ik ken ook! Gewoon te verkrijgen bij drogisterij.

Acne (van alles gebruikt: Inderm, bezoyperoxide, biegist)

Moderators: Tandor
Bel met medisch en persoonlijke vragen onze zorgprofessional (geen arts)
Tel: 0900-1992 (€ 0,9 p/m) Klik hier voor informatie en beschikbaarheid

Vind Dokter op

Dokter.nl is lid van: Dokter.nl is lid van DDMA