Al jaren heb ik cirkels bestaande uit rode puntjes op onderbenen..

  • #1

    Hallo!

    Ik ben een 28 jarige vrouw, en heb al sinds mijn 14e last van vreemde plekken op mijn onderbenen. Ik voeg een foto toe zodat jullie kunnen zien hoe het eruit ziet, maar hier een omschrijving:

    De plekken zien er uit als een hoeveelheid rode puntjes in de vorm van (ongeveer) een cirkel. Deze plekken kan ik niet voelen dus lijken onder de huid te zitten. Ze komen altijd alleen op mijn onderbenen rond mijn enkels en verdwijnen na verloop van tijd weer, om later weer ergens anders terug te komen. Soms lijkt het alsof ik er in de zomer iets minder last van heb, maar nu heb ik er nog steeds veel last van. (Mijn benen zijn nog nauwelijks in de zon geweest...)

    Ik ben op mijn 14e naar de huisarts geweest en mijn toenmalige arts vroeg of ik misschien paard reed. Ik kreeg een of andere creme die niet werkte en ben nooit meer terug geweest. Eerst hopend dat het vanzelf weg zou gaan, later ben ik het gewoon maar gaan accepteren..

    Het probleem is dat ik het gewoon erg lelijk vind.... In de zomer met blote benen vind ik de plekken niet prettig. Gelukkig jeukt het niet of iets dergelijks, het is echt gewoon vervelend dat ik het zie en bovendien dat ik na 14 jaar nog steeds niet weet wat het is...

    Mijn vader en broer hebben psoriasis (en mijn vader en andere broer hebben reuma) en ik weet goed hoe psoriasis eruit ziet. Het lijkt er in mijn ogen niet op, maar misschien zijn er verschillende vormen? Ik weet wel dat psoriasis positief kan reageren op UV straling, en ik denk dat dat misschien ook wel effect heeft op mijn plekken? Zou het psoriasis kunnen zijn? Kan het met een slechte doorbloeding te maken hebben? Ik heb meerdere symptomen die kunnen duiden op slechte doorbloeding in mijn benen (pijnlijke, zware benen, vocht vasthouden, krampig, vlekkerige rode benen na het douchen, cellulitis enz).. Is het totaal iets anders? Het lijkt mij na zoveel jaar niet meer logisch dat het met een infectie oid te maken heeft, dus ik heb echt geen flauw idee!

    Ik hoop heel erg dat iemand dit herkent en mij verder kan helpen! Ik zou er heel graag vanaf willen, of in ieder geval zeker weten wat het is!

    Bedankt!

    Reageer
    #2

    Het zou een vorm van eczeem kunnen zijn.
    Ga naar de huisarts en vraag een verwijzing voor dermatoloog

    Reageer
    #3

    Bedankt! Zou eczeem niet meer aan de oppervlakte van de huid moeten zitten en/of moeten jeuken? Ik voel namelijk helemaal niets en heb nooit last van jeuk of pijn of wat dan ook...

    Reageer
    #4

    Daar zit wel wat in.... Misschien dat toch iets met de bloedtoevoer naar de huid..

    Reageer
Reageer op: Al jaren heb ik cirkels bestaande uit rode puntjes op onderbenen..


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief