Geïrriteerde, jeukende en pijnlijke huid tussen billen.

  • #1

    Hallo,

    Ik heb al een aantal weken last van het volgende; een geïrriteerde huid tussen mijn billen.

    De huid jeukt, voelt ruw en ik moet deze echt vet houden (met bijv. Sudocreme) want anders 'droogt het uit' en voelt het alsof er bij aanraking (met bijv wc-papier) allemaal kleine scheurtjes in de huid ontstaan. Dan voelt het een beetje alsof je je snijdt met een scheermes. Maar de huid ziet er niet geïrriteerd uit (niet rood of met zichtbare bultjes oid)

    Ik probeer de huid vet te houden met sudocreme omdat ik dacht dat het wellicht een soort van luieruitslag kon zijn. Maar het lijkt niet te helpen. Zodra ik denk dat de zalf geholpen heeft, en ik stop met smeren komt het na een dag of twee weer terug!

    Toen dacht ik dat het wellicht een schimmelinfectie kon zijn, ook hier heb ik een zalfje voor gehaald maar deze doet ook niets.

    Normaliter was ik mezelf met water en zeep. Sinds ik dit probleem heb, was ik alleen nog maar met water. Wanneer ik voorzichtig het water over de huid laat lopen, krijg ik weer de 'scheermesjes' sensatie. Voor heel even, en dan is het weer weg

    Het zijn geen wormpjes, dat heb ik ook al uit gesloten.. Ik ben helaas wel bekend met aambeien. Wanneer ik mijn aambeien zalf moet gebruiken (zalf op recept) kan ik het gerust op de aambei zelf smeren. Maar wanneer de zalf in contact komt met mijn huid brand dit enorm!

    Heeft iemand een idee wat dit kan zijn?

    Of herkent wellicht iemand deze klachten en heeft tips/een oplossing wat voor hun werkte?

    (PS. wanneer niemand mij tips/advies kan geven moet ik maar naar de huisarts. Ik heb echter een fobie voor artsen dus ik probeer het eerst zelf op te lossen... Maar ik wil hier graag vanaf want het is heel irritant!)

    Reageer
    #2

    Ik denk dat je er toch goed aan doet om naar de huisarts te gaan. Het kan een vorm van eczeem zijn of een andere huidaandoening

    Reageer
    #3

    Vaseline help

    Reageer
Reageer op: Geïrriteerde, jeukende en pijnlijke huid tussen billen.


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief