rode jeukende plekken

  • #1

    Sinds eergisteren heb ik een aantal (stuk of 10) rode plekken op mijn rechteronderbeen en 2 op mijn onderrug. Eerst dacht ik dat het muggenbulten waren maar er kwamen plots meer bij. Ze jeuken enorm en in het midden zitten kleine blaasjes. Wat is dit en wat kan ik er tegen doen?

    Reageer
    #2

    Het zou een virusinfectie kunnen zijn of een allergische reactie.
    Al de klachten aanhouden ga dan even naar de huisarts

    Reageer
    #3

    Dank je wel voor je snelle bericht. Als het een allergische reactie is, dan kan het misschien komen van nieuwe broeken passen in de winkel. Dat heb ik nl donderdagavond gedaan. Achter op mijn rug, ter hoogte van de broekband, zitten 3 plekken en op mijn rechter onderbeen een stuk of 12. Niets links en niets op het bovenbeen. Iets anders zou ik niet kunnen bedenken. Het jeukt echt enorm, als de blaasjes stuk zijn is de ergste jeuk verdwenen.

    Reageer
    #4

    Ik zou er in ieder geval even mee naar de huisarts gaan.

    Reageer
    #5

    Dag Tandor,

    Ben bij de huisarts geweest. De arts in opleiding wist het niet, de huisarts die daarna keek ook niet. Hield het bij ontstoken insectenbeten, maar dat is niet mogelijk. Had 's avonds 4 plekken en kreeg de volgende dag er 8 bij, na het douchen en aankleden.
    Foto's zijn gemaild naar de dermatoloog. Ik werd een paar dagen later gemaild dat die het ook niet wist.
    Volgens mijn collega zijn het galbulten. Nu worden de plekken droog en heb ik er geen last meer van. Heb niet de geadviseerde hormoonzalf en antihistamine genomen, tegen de jeuk heb ik er vaporub opgesmeerd: de menthol verkoelt en de zalf houdt het zacht.

    Reageer
    #6

    Galbulten, netelroos, is wat ik dus in eerste instantie ook aan dacht. Maar dat zou inmiddels dan weer weg moeten zijn. Als je er nog last van hebt zou ik wel de zalf en de antihistamine gebruiken.

    Reageer
Reageer op: rode jeukende plekken


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief