De ziekte van Lyme

  • #1

    Dokter,

    Het is reeds een anderhalve maand geleden dat ik gebeten ben geweest door een teek. Deze teek bleef zeker een week in mijn lichaam voor ie werd uitgetrokken. Onlangs hoorde ik van mijn huisarts dat mijn bloedresultaten positief waren voor de ziekte van Lyme. Na wat opzoekwerk te hebben gedaan, ben ik te weten gekomen dat er drie stadia worden onderscheiden.

    Nu weet ik niet in welke stadium ik zit, gezien de tijd die voorbij is gestreken. Misschien kunt u me zeggen welke stadium ik inzit aan de hand van mijn symptomen?

    Mijn symptomen:
    - ik kreeg geen ronde kring rond de beet (wat een typische kenmerk zou zijn), maar de plaats van de beet werd wel groter (zeker een diamater van 15cm)
    - ik heb enorm veel last aan mijn linkerarm en mijn linkerbeen en me linkse schouder.
    - Verder voel ik de spieren in de linkerkant van mijn gezicht.
    - Krachtverlies, ik kan niet meer zware dingen heel gemakkelijk opheffen. Dansen gaat ook niet meer omdat ik daar simpelweg noch de kracht noch de energie voor heb.
    - Ongelooflijke nekpijn, ik wil namelijk altijd gaan liggen. Daarmee gepaard gaat de kwellende hoofdpijn.
    - Ik kan niet meer dan 10 min op mijn benen gaan staan of ik moet alweer gaan zitten omdat me benen pijn doen.
    - Ben ook echt heel snel moe en slap, wat echt niet in mijn karakter past.

    Ik maak me enorm veel zorgen dat ik er niet vroeg genoeg bij was, want naar het schijnt maakt dat veel uit voor de genezing.
    Kunt u het antwoord geven op mijn vraag?

    Alvast bedankt.
    Met vriendelijke groeten,
    Nadia

    Reageer
    #2

    Het is belangrijk dat er zo snel mogelijk een behandeling wordt gestart maar in ieder geval binnen 3 maanden. Dat is bij jou in ieder geval gebeurd.

    In welk stadium je zit kan ik ook niet vertellen...
    Ik zou eerst maar eens de kuur afmaken en dan kijken hoe het gaat. Je kunt je er wel druk om gaan maken, maar helpen zal dat zeker niet en ook geen verschil maken. De behandeling is gestart, dus je zult het even moeten afwachten.

    Reageer
Reageer op: De ziekte van Lyme


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief