Is dit Keratosis Pilaris?

  • #1

    Ik heb ze op beide armen.. en ik vind ze heel erg lelijk uit zien. Kan dit vanzelf weggaan of zijn er behandelingen voor dit?

    Foto's:
    http://imgur.com/QfIBtjb,vkqmlKw#0
    http://imgur.com/QfIBtjb,vkqmlKw#1

    Reageer
    #2

    Het lijkt inderdaad op Keratosis Pilaris. Een op zich onschuldig en veel voorkomend verschijnsel. Een schte behandeling is er niet voor. Doorgaans gaat het vanzelf weer weg.
    http://www.huidinfo.nl/keratosispilaris.html

    Reageer
    #3

    Wat kan ik toch wel doen om het minder te laten worden of minder laten opvallen? Ik smeer VASELINE PETROLEUM JELLY ORIGINAL maar zijn er betere cremes voor keratosis pilaris? Ik heb al heel veel puistjes op gezicht en nu dit.. ik voel me ook onzeker hierdoor 🙁

    Reageer
    #4

    Je zou de huisarts om een crème kunnen vragen die ureum of salicylzuur bevatten.

    Reageer
    #5

    Ik heb dit zelf ook op m'n beide schouders, wel in een redelijk milde vorm.
    Wat bij mij vooral helpt is het 's avonds aansmeren van een exfoliant of lotion met salicylzuur. Dit kost zeer weinig (<5€ voor een fles waar ik al meer dan een jaar me rondkom) en lost het probleem zo goed als volledig op.
    Salicylzuur reinigt in de eerste plaats de poriën zeer diep en zorgt hierdoor dat de dode huidcellen worden verwijderd waardoor je huid telkens wordt vernieuwd.

    Salicylzuur is trouwens ook zeer goed ter behandeling van milde acne, al dan niet in een product afgesteld op je huidtype.

    Reageer
Reageer op: Is dit Keratosis Pilaris?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief