Haaruitval

  • #1

    Geachte lezer,

    Ik heb sinds enige tijd erge haaruitvzal.
    Denk hierbij aan dunner wordend haar bovenop, aan de voorkant. Inhammen en ook gewoon rechtse inham lijkt gewoon als ik me haar omhoog zet dat er een hele grote dunne kaalwordende cirkel zit. Super frustrerend en lelijk voor jonge van 25jaar.

    Ik wil dit graag tegengaan en heb graag uw advies nodig met betrekking tot vitaminepillen het positieve en negatieve effect. Als je het niet probeer dan weet je nooit of het helpt.

    Met mijn bloed waardes is alles verder uitstekend.

    Zou onderstaande kunnen helpen?
    Foligain haargroei capsules

    Ik ben hier erg benieuwd naar en hoop dat u even de werking en ingrediënten kan lezen

    Alvast bedankt

    Een bezorgde jonge

    Reageer
    #2

    Dat is een vervelend probleem.
    Ik vrees alleen dat capsules je niet gaan helpen. Als dat zo was, had niemand meer haarproblemen.
    Ben je voor dit probleem ook al eens bij een dermatoloog geweest?

    Reageer
    #3

    dankjewel voor je snelle reactie.
    Kunt u me uitleggen waarom in naar een dermatoloog zou moeten gaan? Wat kan deze voor mij betekenen?

    Wat betreft die capsules.
    Ik heb op internet gelezen dat een goede shampoo, capsules of lotion erop smeren heel erg kan helpen en naar 3 maanden al ziet dat haar veel voller wordt, en er weer haartjes op lege plekken beginnen te groeien.
    Spreekt u dit dan tegen?

    Ik wil gewoon geholpen worden en niet met zo'n kale plek rondlopen die opvalt. Dan is het misschien toch verstandig om dingen uit te proberen?
    Of zijn deze ook slecht voor je haar en kan het alleen ook maar negatieve invloed hebben?

    Groetjes en bedankt. Uw advies is ook belangrijk.

    Reageer
    #4

    Er is tot nu toe nog geen enkel middel beschikbaar waarvan wetenschappelijk is bewezen dat het daadwerkelijk werkt. proberen kun je natuurlijk altijd. Maar het is zo zonde van het geld.
    Wat belangrijker is, is dat er gekeken of vastgesteld wordt wat de oorzaak van je haarverlies is. Pas dan kun je kijken of er en wat er eventueel aan gedaan zou kunnen worden. En daarbij komt dan de dermatoloog in beeld. Die kan namelijk aan de hand van haaronderzoek en huidonderzoek of bloedonderzoek op zoek gaan naar de oorzaak.

    Reageer
    #5

    Kijk het probleem is duidelijk, bij teveel DHT op het hoofdhuid verminderd de kwaliteit van de haarzakjes, en daarbij sterven ze af. Dus wat is nu belangrijk? Je moet ervoor zorgen dat je het proces natuurlijk kunt stabileseren door gebruik te maken van SAW palmetto, dat is een natuurlijke ingredient die ervoor zorgt dat de haarzakjes voeding krijgen. Ja wat jij zegt "het is niet wetenschappelijk bewezen" ja dat klopt, de farma heeft geen wetenschappelijk medicijn gevonden die het kan bestrijden. Maar de natuur heeft een heleboel oplossingen daarvoor..

    Reageer
    #6

    Wt zijne de bijwerkingen er van ?

    Reageer
    #7

    Er is wetenschappelijk onderzoek uitgevoerd dat aantoont dat een combinatie van het extract van de serenoa repens plant in combinatie met beta-sitosterol genetische kaalheid tegengaat. Concreet: A Randomized, Double-Blind, Placebo-Controlled Trial to Determine the Effectiveness of Botanically Derived Inhibitors of 5-a-Reductase in the Treatment of Androgenetic Alopecia (2002), NELSON PRAGER, Ph.D.,1 KAREN BICKETT, R.N.,1 NITA FRENCH, Ph.D.,2 and GENO MARCOVICI, Ph.D.3

    Belangrijke kanttekening: één wetenschappelijk onderzoek met een positieve uitkomst betekent NIET dat de werking onomstotelijk is bewezen. De conclusies van het onderzoek worden in andere wetenschappelijke reviews in twijfel getrokken. Om die reden zal een dokter of dermatoloog dit dan ook niet aanraden. Dit in tegenstelling tot de gekende finasteride/dutasteride omdat de effectiviteit wetenschappelijk vele malen is aangetoond.

    Serenoa repens en beta-sitosterol zijn ingrediënten aanwezig in Foligain capsules, maar er zitten ook heel aantal andere zaken in zoals zink, vitamine b6, niacine, brandnetel, ginseng, etc... waarvan nooit wetenschappelijk is aangetoond dat ze zouden werken tegen haaruitval. Het is wellicht aannemelijk dat geen van deze bijkomende ingrediënten ook maar iets doet. Daarbij is de serenoa repens aanwezig niet gestandaardiseerd volgens de gangbare 85-95% regel in de farmaceutische industrie, m.a.w.: je bent niet zeker hoeveel van het actieve bestanddeel er werkelijk in zit.

    Dit is mijn grootste kritiek op Foligain: er zijn allerlei andere stoffen in gestoken onder het mom van 'baadt het niet dan schaadt het niet', maar zelf kreeg ik na een paar maanden last van hartkloppingen en misselijkheid, in die mate dat ik ermee ben gestopt. Bepaalde stoffen, ook al zijn ze vrij verkrijgbaar, kunnen wel degelijk negatieve gevolgen hebben. Intussen ben ik overgeschakeld op een pilletje dat énkel het lipofiel extract van de serenoa repens bevat en beta-sitosterol.

    Kortom, als je dan toch op jezelf pillen gaat nemen, beperk je bij voorkeur tot pillen die op een medisch verantwoorde manier zijn samengesteld en geproduceerd. Met andere woorden: kijk naar wat apotheken aanbieden.

    Werken deze stoffen bij mij? Bovenvermeld onderzoek bekeek de resultaten pas na 1 jaar. Ik nam Foligain nog maar 4 maand. En ik gebruik sowieso al enige jaren minoxidil, dus het is moeilijk te zeggen wat het aandeel van de Foligain is in de stabilisatie van mijn haaruitval.

    Zoals iemand hierboven al zei, de beste optie is om toch eens langs de dermatoloog te gaan. De oorzaak is naar alle waarschijnlijkheid genetische haaruitval, maar dat is het niet altijd. Eens dat is vastgesteld en je wil geen finasteride/dutasteride slikken dan kun je altijd eens experimenteren met serenoa repens+beta-sitosterol. Een dermatoloog kan dan na een tijd je haar bekijken onder een microscoop en meteen zeggen of deze stoffen voor jou werken of niet.

    Reageer
    #8

    Weet je wat enorm zuo helpen hair jazz daar word je voller en dikker en langer van zeer goed als je kale plekken heb is echt een aanrader groetjes Annemarie

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
Reageer op: Haaruitval


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief