Netelroos?

  • #1

    Hallo beste mensen,

    Ik heb sinds ongeveer 4 maanden in bepaalde situaties last van hevig prikkende jeuk. Het gevoel is te vergelijken met de prikkels van een brandnetel en ontstaat voornamelijk bij nervositeit, gespannen situaties, inspanning (bijv. sport) en het plotseling betreden van warme ruimte's (denk aan als je buiten in de kou staat en een warm huis binnenstapt). De jeuk is over het hele lichaam maar voornamelijk op de hoofdhuid, in de baard, op de rug en op de borstkas.

    Nu ben ik hiermee vorige week naar de huisarts gegaan en die gaf aan dat ik hoogstwaarschijnlijk netelroos heb. Hier was niets aan te doen en het zou vanzelf weer overgaan. Nu heb ik op internet een beetje gegoogled op netelroos en vallen mij toch een aantal dingen op. Zo is een van de meest opvallende kenmerken het ontstaan van (rode) galbulten op het lichaam, hier heb ik totaal geen last van. Ook staat er dat de jeuk binnen een paar uur tot een dag vaak weer overgaat. Bij mij is de jeuk echter heel heftig maar is meestal binnen 5 minuten weer gestopt.

    Hierdoor ben ik toch een beetje gaan twijfelen of ik wellicht wat anders heb. Ik moet wel zeggen dat ik sowieso een persoon ben die heel gauw jeuk heeft en ik heb regelmatig dagen dat me hele lichaam jeukt (ben hier nog nooit voor naar de dokter geweest). Deze jeuk is echter heel anders dan de jeuk die ik sinds een paar maanden ervaar bij bovengenoemde situaties.

    Heeft iemand een idee of de huisarts het wellicht heeft gezien?

    Alvast bedankt.

    Reageer
    #2

    De laatste zin moet zijn: Heeft iemand een idee of de huisarts het wellicht [b]verkeerd[/b] heeft gezien.

    Reageer
    #3

    Netelroos lijkt me niet zo waarschijnlijk zoals je het beschrijft. Ik zou eerder denken aan stress rash

    Reageer
    #4

    Enige vorm van behandeling bij stress rash? Kan er weinig informatie over vinden. En kan het dan zijn dat het pas sinds een maand of vier is begonnen heb het hiervoor nooit gehad. Het is trouwens ook bij sporten en inspanning, of bij het betreden van hete ruimtes dus niet enkel bij nervositeit.

    Bedankt voor je berichtje.

    Reageer
    #5

    Dat zou kunnen.
    Als je op enig moment door spanningen en stress een rash krijgt, dan kan inspanning en hete omgeving kan ook voor je huid een extra stress factor zijn.

    Als je langere tijd achter elkaar deze uitslag zou hebben zou je daar een zalf voor kunnen gebruiken. Aangezien de jeuk bij jou maar heel kort aanhoud is het gebruik van zalf of i.d. niet echt zinvol.

    Hert opheffen van de stressfactor zou de beste mogelijkheid zijn.

    Reageer
Reageer op: Netelroos?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief