Verharde huid onder litteken

  • #1

    Dag allemaal,

    Ruim tien jaar geleden ben ik verongelukt en is er een gat in mijn wang gekomen. Dit gat is gehecht en het litteken is gelukkig haast niet meer zichtbaar.

    Het enige vervelende is dat de huid onder het litteken verhard is, hierdoor is mijn lachkuil, of hoe dat ook wordt genoemd, vervormd en is mijn lach dus ook vervormd. De ene lachkuil is anders dan de ander bij m'n wang, hierdoor trekt mijn neus ook aan beide vleugels op een andere manier op bij een glimlach en dit geldt ook voor mijn lippen.

    Dokterassistente adviseerde bio oil aan, dus heb maar biodermal littekencreme gehaald, volgens haar was de enige optie om dit eventueel te kunnen verminderen door het tweemaal daags in te smeren en er flink bij te masseren.

    Ik kan me haast niet voorstellen dat dit de enige manier zou kunnen zijn om de huid onder het litteken te versoepelen, vandaar deze topic.

    Groetjes,
    Nuages

    Reageer
    #2

    Littekenmassage bij een hypertrofisch litteken:
    http://www.huidtherapie.nl/littekentherapie/

    Bindweefsel massage
    http://handwerkmassages.org/bindweefsel-massage.html

    Reageer
Reageer op: Verharde huid onder litteken


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief