Tekenbeet, lyme?

  • #1

    Hallo!

    8 dagen geleden ontdekte ik s'avonds een teek die inmiddels al wat dikker was geworden. Hij zat onder mijn festival polsbandjes, aan de bovenkant van mijn hand/pols. Ik heb hem direct eruit gehaald met een tekentang en toen de teek met een lucifer verbrand. Er zat een rood vlekje om de tekenbeet, maar deze trok de dag erna weg. Er bleef toen een klein pukkeltje (huidskleurig dus niet meer rood) achter.

    Ik had heb de dokter over ingelicht, en die vertelden me dat er niks aan de hand was als er geen kringen verschenen om de beet de eerste paar dagen.

    Mijn dokter is nu op vakantie, en ik kwam er vanochtend achter dat mijn tekenbeet weer roder begint te worden (en de huid er om heen) Het ziet er nu uit zoals de beet en de vlek op deze foto. http://www.strandje.nl/lyme/tekenbeet.jpg

    Is het nodig om naar een andere dokter te gaan? Of komt het vaker voor dat alleen een rode vlek terug keert terwijl er niks aan de hand is?

    Alvast bedankt !

    Reageer
    #2

    Edit:
    Nog even wat vergeten te zeggen.
    Ik ben sinds vorige week donderdag al heel moe, soort van chronisch moe. Ook ben ik die dag flauwgevallen. Het was wel erg warm die dag, maar zou dit ook met de tekenbeet te maken kunnen hebben?

    Reageer
    #3

    Zou als ik jou was de datum noteren en terug gaan nar de arts lijm verdwijnt nadenkende jaren uit het bloed en je kan hè wel dan hebben word steeds moeilijker te zie vraag een kuur aan je arts of bel een andere arts neem dit maar serieus . Wacht niet te lang er zijn twee soorten teken in Nederland dus neem actie Gr. Casper

    Reageer
    #4

    Onmiddelijk terug naar huisarts en antibioticakuur halen. Er zijn heel veel mensen die chronisch levenlang klachten houden door onbehandelde tekenbeet. Er op staan AB te krijgen.

    Karin, verpleegkundige

    Reageer
    #5

    Altijd goed laten onderzoeken. Desnoods een second opinion bij en andere arts vragen. Er zijn heel veel gevallen waarbij de klachten van de ziekte van Lyme pas na 20 jaar aan het licht komen. Kijk eens in dit artikel, hier zie je een goede foto hoe de huiduitslag er uit moet hebben gezien bij een tekenbeet.

    http://tekenbeet.webklik.nl

    Reageer
    #6

    Beste,

    het is tegenwoordig ook mogelijk om een zelftest te doen. Persoonlijk zou ik mijzelf ook laten checken bij de huisarts.

    Als u nog steeds last heeft of nog steeds in twijfel bent. Kunt u ook eens meer lezen over de ziekte van lyme.

    Ik heb even gegoogled en op lymeziekte . com is er wel veel over te vinden. Hier kun je dacht ik ook informatie vinden over de zelftest.

    Succes

    mvg

    Reageer
Reageer op: Tekenbeet, lyme?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief