Overbeharing en acne

  • #1

    Hallo,

    Bij deze wil ik een vraag stellen over een 2tal problemen waar ik al een lange tijd (lees: enkele jaren) last van heb.

    Ten eerste heb ik last van overbeharing. Hiermee bedoel ik: dik haar, veel haar (gemiddeld 3 haartjes per haarzakje) en snel groeiend haar (moet minstens 1 keer per dag mijn gezicht scheren).
    Het grootste probleem hiervan vind ik dat ik vooral veel haar op mijn armen, en (naar eigen zeggen), heel veel haar op mijn benen heb. Of dit extreem veel i.v.m. andere mensen doet er wat mij betreft niet toe: ik voel me er gewoon zeer onprettig bij.
    Omdat ik af en toe aan wielrennen doe scheer ik daarom mijn benen in de zomer, maar dit gaat snel ontsteken door het dikke haar. Ook groeit het snel terug. Mijn buik en borst scheer ik ook, maar ook dit is door het dikke haar niet altijd even mooi. Epileren is een optie voor slechts 1 week, daarna komt alles weer terug.

    Het 2e probleem is dat ik last heb van acne op mijn gezicht. Maar omdat ik ook ontstekingen krijg bij het scheren van mijn benen/borst, heb ik het idee dat het scheren van mijn gezicht en de acne in verband met elkaar staan. Wellicht dat het vele, dikke haar niet gemakkelijk door de huid heen komt en dat haren ingroeien, waarna deze ontstekingen en dus acne achterlaten.

    Dit alles bij elkaar geeft dus de volgende vraag/vragen. Bestaat er medicatie of voeding om de snelheid van de haargroei, de dikte, of de hoeveel (3 haren per haarzakje), te verminderen? Zou dit alles een gevolg kunnen zijn van een te hoog hormoongehalte (bijvoorbeeld testosteron)? Is dit met medicatie of voeding te verhelpen?
    Zoals aangegeven in mijn verhaal: scheren of epileren biedt dus geen goede uitkomst.
    Alvast bedankt voor alle reacties en hulp die gegeven kan worden.

    Groeten.

    Reageer
    #2

    Acne staat altijd in verband met haargroei dus daar zal vast het probleem liggen, probeer anders het gezicht nadat je het eventueel hebt geschoren lichtjes te scrubben zodat de haar minder kans heeft om in te groeien. Voor je haargroei probleem zul je toch echt langs de dokter moeten om medicatie te vragen, eventueel kun je harsen overwegen? dit is misschien wel pijnlijker, maar het haar blijft wel beter weg en de haren worden minder dik en stug. Ook laser of IPL kan een optie zijn.

    Reageer
Reageer op: Overbeharing en acne


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief