navelpiercing ontstoken

  • #1

    hallo,
    ik heb nu 3 dagen mijn navelpiercing,
    in het begin deed het al heel erg pijn, maar vandaag kwam er allemaal pus uit, en nu is het helemaal rood en opgezwollen, mijn moeder heeft er een verband om gedaan zodat er geen stof/bacteriën bij kunnen komen, ik las dat je het moest laten weken in zoutwater ofzo, maar dat durf ik niet, straks word het alleen maar erger.. ik verga nu al van de pijn..

    HELP ME.

    mvg Daniëlle

    Reageer
    #2

    Ik heb het ook gehad. Wat goed helpt is een theelepel (zee)zout oplossen in een kopje gekookt water. Dat laat je heel goed afkoelen en dan 4x per dag daarmee spoelen. Ik zette het kopje altijd over mijn piercing heen op mijn buik. Dan heel hard aanduwen en op je rug gaan liggen. Is ff gedoe, maar het helpt echt.
    Je kunt het ook goed vochtig/nat verbinden. Dus het gaas dat je er op doet steeds elke 2a3 uur nat maken. Als je koorts krijgt of je ziek gaat voelen moet je direct naar de huisarts.

    Dit advies is mijn ervaringsverhaal en geen officiële richtlijn van de huisarts. Hun advies zal mogelijk anders zijn.

    Sterkte!

    Reageer
    #3

    Ga NU naar de huisarts en vraag om Fucidine crème of zalf. Dat is antibacterieel. Anders maar één andere oplossing: navelpiercing er uit!

    Reageer
    #4

    Hai,
    Een navelpiercing heelt zoongeveer het slechste van alle piercing!
    Dit omdat er weinig bloed stroomt door het vet-weefsel (i.t.t. bijv een binnenschaamlip piercing) EN, omdat een navelpiercing steeds wordt bewogen door je broek, of ceintuur EN omdat er steeds microben bij kunnen.
    Om van de ontstekingen af te komen stel ik voor dat je je navelpiercing allereerst goed schoonhoud met een oplossing van water en zout (één theelepel zout op één kopje water).
    Daarnaast heb je een antibacteriële zalf nodig, zoals FUCIDINE, helaas is deze zalf alleen op recept te krijgen voor mensen, maar zeg maar tegen de apotheker dat je het nodig hebt voor je hond die een infectie aan z'n poot heeft.
    Tja, en als laatste: heb je een banana-barbel of een ringetje laten zetten? Een banana-barbel heelt veel sneller dan een ringetje (het zit platter op je buik en beweegt dus veel minder).
    Ook telt de diameter van het staal mee: een te kleine diameter <1mm wordt door het lichaam beschouwd als een "splinter" en dat wordt door je lichaam dus naar buiten gewerkt middels een infectie; m.a.w. een kleine diameter van het staal werkt averechts op de genezing.
    Ik hoop dat ik je voldoende informatie heb gegeven!
    Groetjes, Gus

    Reageer
    #5

    En Danielle, gaat het al wat beter?

    Reageer
Reageer op: navelpiercing ontstoken


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief