Bolletje/bultje rond oorgaatje, gaat niet weg, ook niet na 2 jaar!

  • #1

    Ik heb rond mijn oorgaatje een bolletje, heb in dat oor 2 jaar geen oorbellen gedragen. Bolletje was niet meer rood, maar een klein bolletje zat er nig wel. Huisarts zei dat ik opnieuw oorgaatje (in oorlel, niet in kraakbeen) kon laten prikken. Dat heb ik gedaan. Maar zwelknopje zit tegen dat bolletje aan en nu krijg ik daar last van. Hoe krijg ik datbolletje eindelijk weg? [img size=640]http://www.dokter.nl/media/kunena/attachments/legacy/images/image-2105fdf8b0d8a0195bdb7c3218a81f59.jpg[/img]

    Reageer
    #2

    Als het wild vlees is wat je bedoelt, denk ik niet dat het ooit nog zal wegtrekken.

    Reageer
    #3

    Niet iedereen kan oorbellen verdragen. Ik denk dat je toch iedere keer een soort van allergische reactie hebt. Mijn echtgenote kan uitsluitend gouden oorbellen dragen. Van alle andere oorbellen krijgt ze dus gelijke allergische reacties.
    Misschien moet je wel zonder oorbellen door het leven gaan. Lijkt me ook geen probleem.

    Reageer
    #4

    Tsja, roestvrij staal?

    Reageer
    #5

    @ Maya,
    zelfs dat levert regelmatig nog allergische reacties op.

    Reageer
    #6

    Maar hoe kom ik daar dan achter? Chirurgisch staal is toch het meest voorkomende materiaal waar mensen NIET allergisch voor zijn? Ok, als je er wel allergisch voor bent, blijf je een probleem houden... Dat snap ik. Dan maar geen oorbellen.

    Of een tattoo!

    Reageer
    #7

    Zelfs chirurgisch staal wil soms nog voor problemen zorgen.

    Gouden oorbellen zou ook een optie kunnen zijn.

    Reageer
    #8

    Roestvrij staal is er in allerlei soorten en er zijn heel wat soorten die niet in/op een lichaam horen. Mocht je toch willen proberen, zorg dan dat je piercer je "CHIRURGISCH RVS" geeft. Maar je piercer kan zich ook vergissen, want optisch zie je het verschil met andere soorten RVS niet (alleen de prijs verschilt).
    Maar, zoals Tandor al meldde, er zijn ook mensen die Chirurgisch RVS niet verdragen.
    Mocht je voor goud kiezen, kies dan voor 18k goud, en niet 14K goud (gewoon goud), daar zit minder nikkel/koper en andere stoffen in. 24k is puur goud, maar dat vind je niet (te zacht voor sieraden).
    Groetjes, Gus

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    hallo,

    ik heb hier nu ook ong. 2 maanden al last van. (ze zitten op allebei mijn oorlellen) Ik heb mijn oorbellen verwisseld voor staafjes van echt zilver en ik doe er elke dag sterilon op. Helaas doet 1 bultje nu best wel pijn en is wat dikker en rood. Wat kan ik hier tegen doen? en hoe haal ik die bultjes weg?

    Reageer
    #10

    Ga ermee naar de huisarts en laat ernaar kijken

    Reageer
    #11

    Altijd snachts de oorbellen uitdoen heeft bij mij geholpen

    Reageer
Reageer op: Bolletje/bultje rond oorgaatje, gaat niet weg, ook niet na 2 jaar!


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief