Droge huid

  • #1

    Ik heb nu al heel mijn leven een droge huid maar de laatste tijd moet ik echt elke dag insmeren.

    Ik ben dus op zoek naar andere middelen die misschien beter werken daarom hier even de 3 middelen die ik gebruik met uitleg. Ik hoop dat iemand mij kan adviseren wat ik moet doen.

    Mijn hele lichaam doe ik met een nivea bodycreme elke ochtend dit werkt prima, beetje plakkerig soms als ik heel veel zweet maar dat is geen enorme ramp, alleen als het heel warm is kan het vervelend zijn.

    Mijn gezicht smeer ik elke avond in voor ik ga slapen met een ureum 10% vaseline (moet koud bewaard worden en was via de huisarts), maar dit geeft mij een heel vet gezicht zeker als ik zweet ook heb ik een vet en glimmend gezicht, dat vind ik erg vervelend maar het werkt verder wel goed, alleen 's winters nog beetje last van droge huid op mijn gezicht.

    Mijn handen smeer ik ook elke ochtend in met nivea handcreme, omdat ik op mijn werk heel vaak mijn handen moet wassen met zeep en veel met karton etc. werk heb ik enorm droge handen na het werken. Het probleem is dat ik weinig grip heb (ik train met zware gewichten en repareer veel op mijn werk).

    Reageer
    #2

    Niemand?

    Reageer
    #3

    Vraagje: ben je al eens bij een dermatoloog geweest?
    Groet Emma

    Reageer
    #4

    Beste Kevin90,

    Ik denk dat het om Ichthyosis gaat. Er zijn verschillende vormen. Is er iemand in de familie vader, moeder, oom of tante die het ook heeft?

    De creme en zalven die je hebt, zijn de aangewezen middelen.
    Afhankelijk van welke vorm van Ichthyosis kan er een aanvullende medicamenteuze behandeling plaats vinden.

    Reageer
    #5

    Mijn moeder heeft wel een hele lichte vorm (handen vrijwel altijd en af en toe armen) maar ik heb het veel erger, heel mijn lichaam heel het jaar door.

    Ben wel eens bij een dermatoloog geweest maar dat was voor een huidallergie (uit testen kwam wel dat ik een erg gevoelige huid heb).

    De creme's en zalven die ik heb werken prima maar de grip van mijn handen en een vet gezicht is wat mij stoort dus misschien zijn er andere middelen die misschien beter werken?

    Uiteraard liever wat vettig als uitdrogen maar wil dat graag zoveel mogelijk beperken.

    Reageer
    #6

    Het gaat in jou geval om X-gebonden recessieve ichthyosis en komt alleen voor bij jongens en mannen. De moeder van iemand met deze vorm van ichthyosis draagt het afwijkende gen bij zich zonder noodzakelijker wijs zelf de verschijnselen te vertonen. Binnen een familie wordt de aandoening dus altijd via de vrouwen doorgegeven aan de mannelijke nakomelingen. De oorzaak van deze verhoorningsstoornis is het ontbreken van het enzym steroïdsulfatase, waarvan het gen zich op het X-chromosoom bevindt. Vandaar de benaming X-gebonden ichthyosis.
    Het enzym steroïdsulfatase speelt een rol bij de verhoorning van huidcellen. Als het enzym ontbreekt blijven de hoorncellen langer aan elkaar vastkleven, waardoor de hoornlaag verdikt raakt.
    X-gebonden recessieve ichthyosis wordt met vette cremes/zalven behandeld. Als de huidaandoening zeer ernstig is kan tevens behandeling worden ingesteld met acitretine.

    Acitretine zal de klachten ook verminderen waardoor er minder intensief " gesmeerd " hoeft te worden.

    Overleg het eens met de huisarts.

    Voor het overige zijn de middelen die je krijgt de goed en nagenoeg de enige die ook helpen.

    Reageer
    #7

    Ok bedankt voor je antwoord, dan blijf ik bij deze middelen, erg vervelend maarja beter als niks.

    Ik heb wat foto's op gezocht van X-gebonden recessieve ichthyosis en dit lijkt er inderdaad op als ik mijn huid niet dagelijks insmeert, als ik de foto's zie heb ik een lichte vorm, zitten echt extreme foto's tussen..

    Ik ga er wat meer over lezen is wel fijn om te weten wat ik heb. Hartstikke bedankt!

    Reageer
    #8

    Graag gedaan Kevin.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Hoi Kevin, mijn zoon heeft ook ichthiosis.
    Ik scrub hem om de paar dagen daarnaast smeer ik hem elke dag in met ureum melkzuur creme. Werkt heel goed! Heb jij die creme ook?
    Groetjes, Maaike

    Reageer
    #10

    Ik tob, van af mijn achtste jaar, met Ichthyosis vorige zomer (weer heerlijk zacht) vroeg ik mij af hoe ik mijn huid actief kan houden in de winter? Nou, ik overkleed me!
    Hoe, bedoel ik dat? Ik heb deze winter onder mijn kleding, een hardloop outfit gedragen dat mijn lichaamstemperatuur, hoog hield. Daar door bleeft mijn huid klam en een beetje zweterig! (veel water drinken (Bar le ....) is essentieel!) In de nacht: skisokken, losse jogging broek, sweater met hoody, naar bed!

    Oncomfortabel natuurlijk, maar ik had al decenia geleden, jeuk overwonnen, dus dit kon er ook wel bij! Om de twee dagen onder de douche, elke dag pappen met een hydraterende crême (Ni...). Mijn zus zei: "Je moet gewoon naar de sauna!" Ik zei: "Ik heb de sauna, gewoon de hele dag bij me!" Als motor rijder heb ik nog als voordeel dat ik twee keer per dag naar mijn werk en huis rijd met een warm seizoenen pak en extra zweet! (bonus!) Thuis lekker onder de douche, is dan geen probleem natuurlijk! Houd je huid actief: beschermen en niet uitdrogen met melkzuren, ureum heb ik ook gehad.

    Reageer
    #11

    Hoi ik heb ook ichthyosis dus een erg droge huid. Als ik er niets aan doe heb ik een huid als een gedroogd woestijnlandschap. Mijn huid jeukt kortom verschrikkelijk. Heb jaren calmurid met ureum gebruikt dit was voor mij een openbaring wat werd m'n huid zacht echt ongekend. Maar deze ging uit de verzekering en later uit de handel tot grote ergernis. Heb intussen verschillende ureum houdende crèmes geprobeerd en uiteindelijk een geweldige creme gevonden nog veel beter dan calmurid. Merk is dermalex body creme met 10% ureum, online te bestellen gewoon Google. Ben er zo blij mee m'n huid is nog nooit zo glad geweest
    Succes groetjes Jet

    Bijlagen:
    Reageer
Reageer op: Droge huid


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief