opeenvolgende huidontstekingen op verschillende plaatsen

  • #1

    Mijn dochter van net 12 heeft onlangs met haar duim tussen de voordeur gezeten, waarbij haar nagel bij de basis uit het nagelbed is geschoten. Bij de EHBO hebben ze de duimnagel moeten verwijderen omdat nagelbed en nagelriem ook beschadigd waren geraakt. Genezing leek goed te gaan, maar na 2 weken ging het behoorlijk ontsteken en hebben we met antibiotica en nat verband dit onder de knie gekregen. Dat gaat nu goed (hoewel het onder de korstjes nogal stinkt).
    Kort na dit incident had ze een pukkeltje op haar bil, leek later een puistje dat ging ontsteken, werd een abces waar ze flink pijn aan had. Warme kompressen hebben ervoor gezorgd dat het abces uiteindelijk is opengegaan en de pus weg kon. We hebben het 2x daags gespoeld met water en afgedekt met wondgaas en/of pleister.
    Nu heeft ze weer een ontstoken bult op haar arm. Dit proberen we ook weer met nat verband en warme kompressen op te lossen.
    Kortom: 3(haast opeenvolgende) huidontstekingen. Ik maak met een beetje zorgen. Nodig of niet?

    Reageer
    #2

    Gebruik voor het genezen van dit soort wondjes en abcessen Fucidin crème of zalf.
    Pien

    Reageer
    #3

    Weet je nog welke antibiotica ze heeft gehad?

    Reageer
    #4

    dank je wel voor je reactie. Ik hoop dat het helpt, anders kan ik altijd nog langs het inloopspreekuur. Al is het maar om zeker te weten dat ik me niet ongerust hoef te maken over het steeds weer ontstaan van die pijnlijke huidontstekingen of evt bacterie....

    Reageer
    #5

    Geen amoxcycline De apotheek had het niet in tabletvorm, en moest het klaarmaken in vloeibare vorm. Het was een antibiotica die op gewicht uitgerekend moest worden en pas vanaf 40kg. gewicht gebruikt mocht worden. (3x per dag a 7,5ml)

    Reageer
    #6

    Het zou een allergische reactie kunnen zijn op het antibioticum. Maar dat kan ik met zekerheid zeggen omdat we de naam niet hebben.

    Voor de stinkende korstjes:
    baden in lauw/warm water met daarin een beetje Badedas Naturel. Werkt prima. Is ook heel goed voor het verdere herstel.

    Wel de juiste Badedas gebruiken zoals op de foto. [img size=100]http://www.dokter.nl/media/kunena/attachments/legacy/images/badedas_classic-49ab02860667418e4bad38441bd4e906.jpg[/img]

    Reageer
    #7

    Niet Badedas Naturel maar Classic dus....

    Reageer
    #8

    Oke..Badedas-badje ken ik niet. Bedankt voor de info!
    Ik ga met jullie tips aan de slag. Ik laat nog wel weten of het snel resultaat oplevert.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Succes
    Groet
    Tandor

    Reageer
    #10

    Sorry, even vergeten te laten weten hoe de situatie nu is. Ik ben uiteindelijk toch naar de huisarts gegaan. Mijn dochter kreeg toch nog een antibioticakuur en we moesten de 'steenpuist' afdekken met gaas waarop een dot betadinezalf zat. Na de kuur voor de zekerheid 2x per week met betadinescrub haar lichaam gewassen. Daarna gelukkig geen abcessen meer ontstaan.

    Reageer
    #11

    Dank voor de terugkoppeling. Gelukkig gaat het weer beter met je dochter.

    Groet
    Tandor

    Reageer
Reageer op: opeenvolgende huidontstekingen op verschillende plaatsen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief