‘blaren’ vingers handpalmen en voeten

  • #1

    Ben vrouw van middelbare leeftijd ,ik heb sinds een paar maand met tussenpozen telkens 'blaren' op mijn handen en voeten het is pijnlijk, deze blaren zitten in allerlei stadia ,eerst als blaasje met helder vocht dan droogt het in tot een bruine plek vereelt het en laat het los in ongeveer tijdsbestek van een week,helaas vormen zich telkens nieuwe blaren die zich soms samenvoegen tot een grote blaar,het ziet er ook niet fijn uit. Het is begonnen na een heel stressvolle periode,deze stress heb ik nu niet meer overgens,maar de 'blaren ' blijven komen. Heel graag wil ik weten wat dit zou kunnen zijn. [img size=640]http://www.dokter.nl/media/kunena/attachments/legacy/images/IMG_20130518_125917.jpg[/img]

    Reageer
    #2

    Kan met google ook al niets vinden en huisarts heeft ook al geen idee,
    Hier ook niemand??

    Reageer
    #3

    Ik denk aan herpes. Herpes genitalis is een ziekte die wordt overgedragen door seksueel contact. Het is dus een soa (seksueel overdraagbare aandoening) ). U kunt herpes genitalis hebben zonder dat u er iets van merkt, maar u kunt er ook flink last van hebben. U hebt dan pijnlijke blaasjes op uw penis, vagina of anus. Soms zitten de blaasjes ook op de handen of de ogen.

    Bron:
    http://www.atriummc.nl/index.php?id=22485&view=aandoening&nummer=2110

    Reageer
    #4

    Gezien het warme weer in de afgelopen tijd zouden het "warmteblaasjes" kunnen zijn. Als dat zo is zullen ze de komende weken wel verdwijnen net als de zon.
    Een herpes infectie is ook mogelijk. Daar had de HA dus ook wel op kunnen komen.

    Een zalfje kan wonderen doen: vraag om zalf Cremor Hydrocortisoni 10 mg.

    Reageer
    #5

    Dankjullie voor het geven van jullie mening,
    Ik heb al vijftien jaar een monogame relatie,mijn man heeft niets,ook heb ik geen blaren op genitalien ofzo,dus herpes lijkt me niet ,en idd dan had de huisarts het wel geweten denk ik,er is nu een kweek genomen van een blaar ,over twee weken uitslag, de HA dacht aan hand feet mouth desise, wacht t maar af.

    Reageer
    #6

    Niet alle herpes infecties zijn SOA´s.
    HFMD kan overigens ook worden veroorzaakt door een herpes infectie. Namelijk Herpes Simplex.

    Over twee weken zul je het weten.

    Reageer
    #7

    Handen en voeten... zwemmerseczeem?

    Reageer
    #8

    Vandaag de uitslag gehad van de genomen kweek van de blaren,was schoon niets op te vinden,steriel vocht ,..dus nog geen stap verder..zucht volgende week maar weer naar de HA dan,is namelijk nog erger geworden er zitten geeneens rustperiodes meer bij continu die blaren ,lopen wordt ook al pijnlijk,en me bijde handen zijn al slachtoffer van dit.. om wanhopig van te worden zeg.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Ben je bij een dermatoloog geweest?

    Reageer
    #10

    Ik denk aan Acrovesiculeus eczeem.
    Groet Emma

    Reageer
    #11

    Acrovesiculeus of dyshidrotisch eczeem (ook wel blaasjeseczeem of pompholyx) is een huidaandoening Ze is vrij goed te herkennen aan de blaasjes gevuld met helder vocht op de vingers, handen of voeten van de patiënt.

    Lees verder/Bron:
    http://nl.wikipedia.org/wiki/Acrovesiculeus_eczeem

    Reageer
    #12
    Reageer
    #13

    Dankjullie voor de feedback,,heb me idd nu laten doorsturen naar de dermatoloog,hopelijk komt er hier wat duidelijkheid!

    Reageer
    #14

    Hai Brenda, laat je weten wat de dermatoloog heeft gezegd?

    Groetjes

    Reageer
    #15

    Ja laat weten wat er uit komt,hier was pas plek over vijf maand na bemiddeling nu ander ziekenhuis etig km verder maar volgende maand al ,dus nog even gedult hebben,

    Reageer
Reageer op: ‘blaren’ vingers handpalmen en voeten


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief