Benen onder de blauwe plekken zonder oorzaak

  • #1

    Ongeveer een week geleden ontdekte ik dat mijn hele onderbenen onder de bulten/blauwe plekken zitten. Ik heb zo'n 6-7 grote paarsige bulten op elk van mijn onderbenen. Het zijn niet echt blauwe plekken, maar zo voelen ze wel: ze zijn extreem gevoelig en doen heel veel pijn als er per ongeluk iets tegenaan komt, hoe zacht het ook is. De meeste zijn zo'n 1,5 - 2 cm groot. Ook heb ik blauwe plekken op mijn bovenbenen. Ik kan me niet herinneren dat ik me gestoten heb/ik ze op een andere manier gekregen kan hebben, dus ik vind dit heel vreemd. Ik krijg wel vaker snel blauwe plekken als ik me stoot, maar nu zitten ze op elke plek op mijn benen en zijn ze extra pijnlijk, en ik heb niet het gevoel dat het de afgelopen week minder is geworden. Zo'n 4 weken geleden was ik nog goed ziek (amandelontsteking), waarnaar ik uitslag kreeg en ik nog steeds constant moe ben, en ik begin alle klachten wel een beetje zat te worden. Daarvoor was ik namelijk kern gezond en had ik bijna nooit ergens last van.

    Heeft iemand enig idee waardoor deze plekken komen?

    Reageer
    #2

    Heb je bloed laten prikken?

    Reageer
    #4

    Ik ben langs de huisarts gegaan en heb inderdaad bloed moeten laten prikken + een röntgenscan van mijn longen moeten maken, omdat mijn arts wil uitsluiten dat het geen 'sarchoidose' is. Binnenkort krijg ik de uitslag. Heeft iemand ervaring met sarchoidose? Ik heb namelijk geen idee wat ik me erbij voor moet stellen, hoeveel ik ook op internet erover lees.

    Reageer
    #5
    Reageer
Reageer op: Benen onder de blauwe plekken zonder oorzaak


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief