Rode vlekken onderbeen, dikkere enkel

  • #1

    Was vorige week even het slechte weer ontvlucht en de warmte gezocht en gevonden op Tenerife.
    Naruurlijk goed ingesmeerd met nummer 50. Maar na twee dagen had ik plots een grote vlek van allemaal kleine rode plekken op mijn onderbenen, terwijl ik 's avonds moest constatteren dat het gebied rond mijn enkels dikker was.
    Ik slik normaal pillen tegen hoge bloeddruk.

    Reageer
    #2

    Staat er iets in de bijsluiter van jouw medicatie over zonlicht en interactie?!

    Reageer
    #3

    Ik slik Cyress 20 en Losartan-Kalium 100.
    Heb in de pdf's gekeken ervan. Maar vind daar niets over. Had zelf wel zoiets: is er iets met mijn hart?
    Want je hoort vaker dat mensen met een slechte hartprestatie last hebben van dikke enkels. Tot nog toe heb ik dat nooit gehad.

    Reageer
    #4

    Hai, heb je het nu nog steeds? Dan zou ik even naar je huisarts gaan.

    Groetjes

    Reageer
    #5

    Ik ben aansluitend, met foto's van de hevigste situatie, naar de huisarts gegaan.
    Volgens mijn huisarts betreft het "vasculitis".
    Als redenen daarvoor geeft hij op: voedsel, warmte, te lang zitten. Dat laatste zal nooit het geval zijn omdat ik een verwoed wandelaar ben. Van het eten heb ik geen last gehad. Blijft over de warmte. Het was 20-25 graden over de gehele dag met een voortdurende sluierbewolking. En ik kreeg het de laatste wandeldag. Maar gelukkig is het op zijn retour en gaat het vanzelf weer weg. In ieder geval is er niets met mijn hart aan de hand.

    Reageer
    #6

    Een vasculitis (meervoud: vasculitiden) is een ontsteking van de wanden van bloedvaten.

    Bron:
    http://nl.wikipedia.org/wiki/Vasculitis

    Reageer
    #7

    Hello, ik heb dit ook al enkele keren gehad meestal op vakantie. Rode plekken op onderbenen, dan wordt ik misselijk, ga ik beven en soms hoge bloeddruk. Ik neem geen medicatie. Mijn benen zijn dan ook gezwollen maar jeuken niet. Ik heb vóór mijn laatste verlof een spuit gekregen ( Diprophos) en heb het niet gehad. Dus misschien een oplossing ?!

    Reageer
    #8

    Dit zijn golfersbenen. Het ontstaat door langdurig wandelen, slechte vochthuishouding en warm weer. Ikheb het regelmatig. Het kan geen kwaad en verdwijnt binnen een week. Belangrijk is veel water te drinken.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Ik heb in Zwitserland ook arts geconsulteerd hij gaf prednison. dat vond ik een iets te heftig middel dus uiteindelijk  is het na 4 dagen koelen, benen omhoog, veel water drinken weer verdwenen. ik krijg het vaker,  vermoed dat het ook met luchtvochtigheid en inspanning te maken heeft.deze maand bij 20 graden de vechtdalroute gelopen van 18 km met compressie kousen maar toch weer behoorlijke uitslag en misselijk.zo langzamerhand word ik een beetje wanhopig aangezien wij graag willen wandelen en het nu zelfs in lommerrijke omstandigheden met compressie kousen het dus ook geen wijsheid is.ooit verkocht kruidvat  heerlijk verkoelende zal wat helaas uit assortiment genomen is.....

     

     

     

     

     

     

     

    Reageer
Reageer op: Rode vlekken onderbeen, dikkere enkel


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief