Last van Melkzuur op hoofdhuid (?)

  • #1

    Hoi,

    Ik ben 22 en heb sinds 4 maanden last van haaruitval. Dit gebeurt vooral op mijn achterhoofd, hier begon het, maar heeft zich 2 maanden terug ook naar boven op mijn hoofd verplaatst.

    De verschijnselen die ik ervaar zijn dat bepaalde plekken op mijn hoofd eerst heel erg beginnen te jeuken. Op deze plekken worden mijn haren vervolgens dun, hard en pluizig, alsof hij langzaam aan het afsterven is zeg maar. Vervolgens vallen op deze plekken de "afgestorven haren" uit, ik merk dit vooral tijdens/na douchen of in bad.

    Nu merk ik dat de jeuk zich ook verspreid en de conditie van mijn totale haar is een stuk slechter als een paar maanden terug. Droog onbehandelbaar.

    Soms als het jeukt krab ik heel licht over mijn hoofdhuid en haal ik er allemaal kleine harde wit/gele bolletjes uit.

    Ik ben 2 maanden terug, toen het nog wat minder erg, al naar de dokter geweest en die constateerde inderdaad schilfering en heeft mij betamethason gegeven om mijn hoofdhuid in te masseren, tegen de jeuk. schilfering dus en aan de l kon hij niks doen zei hij. Ik heb inmiddels boven en achter op het hoofd hele dunne plekken waar je makkelijk mijn hooffhuid kan zien. Ik verlies enorm veel haar, binnen een paar maanden, hiervoor had ik er nooit last van een een super dikke bos haar.

    Nu ben ik bang dat ik misschien last heb van melkzuur waardoor mijn haar dus afsterft vanuit de wortel en nieuwe haargroei onmogelijk word. Mijn vraag is, zijn hier middelen tegen die je kan gebruiken en kan ik deze zelf kopen of moet ik toch nog maar een keer naar de dokter gaan(zie er een beetje tegenop omdat hij vorige keer erg sceptisch was over mijn probleem)

    Alvast bedankt!
    Ijdele jongen

    Ps. In de bijlage een foto'tje van wat ik aantref in bad, nadat ik erin heb gezeten.

    Reageer
    #2

    Foto niet gelukt, was te groot...

    Reageer
    #3

    Hallo ijdele jongen,
    Gebruik je misschien sinds een paar maanden andere shampoo dan je gewend bent? Probeer eens een poosje ph neutrale babyshampoo.

    Groet Emma

    Reageer
    #4
    Reageer
Reageer op: Last van Melkzuur op hoofdhuid (?)


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief