Acne gezicht puisten vlekjes – dermaroller, is dat iets voor mij?

  • #1

    Hallo allen,

    Ik (jongen, bijna 20) loop al een aantal jaar met acne rond en ik wil daar uiteraad vanaf. De acne zit vooral op mijn gezicht en het zijn rode vlekjes (geen paarse) en af en toe groene puisten. Ik heb verschillende medicijnen gebruikt: vitamine A creme, benzoylperoxide, Dalacin C, clearasil en biergisttabletten, maar die hadden allen niet voldoende effect. Een tijd terug heeft mijn huisarts mij doorverwezen naar de dermatoloog, maar die vertelde mij dat het allemaal wel meeviel en dat een zwaarder medicijn (Roaccutane) niet nodig was. Wel kon ik een peeling ondergaan, maar die zou volgens haar niet vergoed worden door de verzekering. Kortom, daar werd ik niet verder geholpen. Op dit moment loop ik er dus nog steeds mee rond. Ik slik momenteel nog steeds biergisttabletten en gebruik benzoylperoxide, maar zoals ik al zei, helpt dit niet echt.

    Recentelijk hoorde ik iets over een dermaroller (maakt duizenden microscopisch kleine gaatjes in de huid) en heb daar veel positieve reacties over gelezen. Is dit wellicht wat voor mij?

    Ik vroeg mij verder af of mensen hun ervaringen met acnebehandeling wilden delen en mij eventueel konden voorzien van advies.

    Alvast bedankt.

    Reageer
    #3

    Kun je me misschien ook wat vertellen over een dermaroller?

    Reageer
    #4

    Mijn huidtherapeut zegt dat je de dermaroller niet op actieve acne mag gebruiken, omdat het mogelijk is om het te verspreiden. Ik weet niet welke verzekering je hebt, maar met een verwijzing naar de huidtherapeut ben je vaak wel verzekerend. En de huidtherapeut zou ook crèmes voor jou huidtype aanbieden

    Reageer
Reageer op: Acne gezicht puisten vlekjes – dermaroller, is dat iets voor mij?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief